YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkçılar İstedi, Hisarönü’nde Balıkçılığa Kapalı Alanlar Oluşturuldu

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Datça-Bozburun ÖÇK Bölgesi’nde bulunan Hisarönü...

Balıkçılar İstedi, Hisarönü’nde Balıkçılığa Kapalı Alanlar Oluşturuldu

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Datça-Bozburun ÖÇK Bölgesi’nde bulunan Hisarönü Körfezi’nde dört alanda profesyonel ve amatör su ürünleri avcılığı yasaklandı. Bölgedeki balıkçıların talebiyle hayata geçirilen balıkçılığa kapalı alanlar, bu bölgelerdeki su ürünlerinin verimini ve kalitesini arttıracak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında bir araya gelen balıkçılar, Hisarönü Körfezi’nde balıkçılığa kapalı alan oluşturulmasını sağladı.

PROJE DESTEKLEDİ, BALIKÇILAR BİRLEŞTİ

Geçen Aralık ayında Selimiye’de, Mart ayında da Datça’da gerçekleştirilen toplantılarda, bölgede faaliyet gösteren S.S. Selimiye Su Ürünleri Kooperatifi ve S.S. Datça Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri, proje yetkilileriyle bir araya gelmişti. Alandaki balıkçılıkla ilgili sıkıntıların değerlendirildiği toplantılar sonrasında balıkçılar, bölgede balıkçılığa kapalı alanlar oluşturulması için Haziran ayında başvuruda bulunmuşlardı.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2012/65 sayılı “3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ” ve 2012/66 sayılı “3/2 Numaralı Amatör Amaçli Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ” başlıkları altında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyle, balıkçıların talepleri hayata geçirildi. Düzenlemeyle, Hisarönü Körfezi’nde, su ürünleri avcılığına kapalı dört bölge oluşturuldu.

Dünyanın farklı ülkeleriyle birlikte, Türkiye’de de örnekleri bulunan balıkçılığa kapalı alan uygulaması, yasak altına alınan alanlardaki üreme ve gelişme imkanı bulan su ürünlerinin verimini ve kalitesini arttırıyor. Tehlike altında bulunan pek çok tür, bu uygulamalarla yeniden çoğalma olanağına kavuşurken, su ürünlerinin rahatça gelişip üreyebildiği bu alanlar, balıkçılık açısından da miktar, verim ve kaliteyi arttırıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler