YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belediyenin 'bebek Meyve Ormanı' Alternatif Pazar Oldu

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)- BOLU Belediyesi'nin, 2013 yılında alternatif ürünler yetiştirerek kentte tarımsal çeşitliliği arttırmak için 200 dönüm alanda kurduğu 'Bebek Meyve Ormanı'nda

Belediyenin 'bebek Meyve Ormanı' Alternatif Pazar Oldu

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)- BOLU Belediyesi'nin, 2013 yılında alternatif ürünler yetiştirerek kentte tarımsal çeşitliliği arttırmak için 200 dönüm alanda kurduğu 'Bebek Meyve Ormanı'nda yetiştirilen sebze ve meyveler dalından toplanıp satın alınabiliyor. Son 1 yılda 20-25 bin kişinin ormanda alışveriş yaptığı belirtildi.
Çayırköyü Mahallesi'ndeki alanda 2013 yılından itibaren doğan her bebek için bir meyve fidanı dikilerek 'Bebek Meyve Ormanı' kuruldu. Bebeklerin isimleri dikilen fidanlar ile birlikte ormana girişteki ahşap panoya doğum tarihleriyle birlikte yazıldı. Ormana gelen vatandaşlar kendi çocuklarının fidanlarının gelişimini takip edip bakımını yapabiliyor. Yaklaşık 10 bin ağacın bulunduğu Bebek Meyve Ormanı'nı ziyaret edenear, tamamen organik domates, biber, salatalık, patlıcan, fasulye, kabak, lahana, pırasa ve soğan gibi birçok sebzeyi de dalından toplayıp satın alabiliyor. Kavun ve karpuz gibi meyveler de alanda yetiştiriliyor. Son 1 yılda yaklaşık 20-25 bin kişinin ormanda alışveriş yaptığı belirtildi.
"ÇOCUKLARIN TABİATA İLGİSİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ"
Belediye Başkanı AK Partili Alaaddin Yılmaz, köy ve mahalle muhtarlarına Bebek Meyve Ormanı'nı tanıttı. Başkan Yılmaz, amaçlarının çocukların tabiata olan ilgisini artırmak olduğunu söyleyerek şöyle dedi:
"Doğan çocuklar kendi ağaçlarını, Tabiatı görecek. Aileleriyle birlikte gelip kendi ağaçlarına sahip çıkacak. Yeni nesil artık meyveleri bilmiyor. Tabiatla ilgisi çok zayıf, bunu arttırmaya çalışıyoruz. Burada daha çok uzun ömürlü meyvelere yöneldik. Karpuz konusunda çok başarılıyız. En az Adana kadar iyiyiz. Hatta daha iyi durumdayız. 5 çeşit meyve deniyoruz. Ama karpuz konusunda daha iyiyiz. Bir de tabii şu an Türkiye’de çıkan karpuzların içlerinin tamamı geçti. Şu an taptaze, doğal, organik karpuzları Bolu’da bulabilecek durumda bütün insanlarımız. Son 1 yılda 20-25 bin kişi buradan alışveriş yapmış. Fiyatlar piyasaya göre haftalık değişiyor."
Bolu çiftçisine patates ve buğday dışında üretim yapılabileceğini göstermek istediklerini de söyleyen Başkan Yılmaz şöyle devam etti:
"Amacımız; Bolu çiftçisinin sadece patates ve buğday üretirken, patates kadar meşakkatli olmayan karpuza yönelirlerse kar edebileceklerini onlara göstermek. çiftçimiz gözüyle görmediği bir şeyi yapmaz. Bu yüzden muhtar ve çiftçimizi buraya gezmeye getiriyoruz. Aynı zamanda sıcak bölgelerde yetişen tropikal bitkileri de burada yetiştirip halkımıza göstermeyi hedefliyoruz. Buraların sahiplenilmesini istiyoruz. Yoksa biz belediye olarak ne karpuzcuyuz, ne kesme çiçekçiyiz biz sadece insanlarımıza öncü ve örnek olmak istiyoruz. Tabiatı herkes sevsin istiyoruz."

Belediyenin 'bebek Meyve Ormanı' Alternatif Pazar OlduBelediyenin 'bebek Meyve Ormanı' Alternatif Pazar OlduBelediyenin 'bebek Meyve Ormanı' Alternatif Pazar Oldu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler