Stratejik öneme sahip bilişim sektörünün temsilcilerini biraraya getiren Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD), Bursa için bir ilke imza atıyor. Türkiye’nin bilişimdeki gücünü arttırmak amacıyla projelendirilen “Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi” dünyada 2.3 trilyon avroluk bilişim pazarında, 34.5 milyar dolar civarında bir pazar payına sahip Türkiye’nin yazılımda bulunduğu noktayı masaya yatırırken, kent ve ülke gündeminde sektöre, sorunlarına ve gelişmelere dikkat çekecek.
27-28 Eylül 2013 tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek “Uluslararası Yazılım Kongresi ve Sergisi’ne konularında uzaman isimler katılarak bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Sektörde çalışan profesyonelleri, araştırmacıları, akademisyenleri, ilgili dallarda eğitim alan öğrencileri ve bilişim sektörüne ilgi duyanları içine alacak geniş bir kitlenin buluşması hedeflenen organizasyonda, yazılım sektörünün kalite, satış ve yönetim süreçleri hakkında pratik ve akademik bilgiyle beraber, katılımcıların kaynak bilgilere de ulaşmaları sağlanacak.
Türkiye’nin bilişim alanındaki ihtiyacını karşılayabilmek ve inovasyonu teşvik ederek, yeniliğin gücünü göstermek amaçları arasında yer alan Uluslararası Yazılım Kongre ve Sergisi ile ilgili bir açıklama yapan BİSİAD Başkanı Osman Akın, organizasyonla ilgili iddialı konuştu. BİSİAD Başkanı Akın, “Tüm yazılım firmalarının ve sektörün önemli ihtiyaçlarının başında, geleceğe ilişkin stratejilerin oluşturulması ve yenilikçi ürün geliştirebilmesi gelmektedir. Hâlihazırda yazılım konusunda hızlı bir ivme yakalamış olan Türkiye’nin, ivmesini devam ettirebilmesi için güncel teknolojiyi takip etmek ve ötesine geçmek ile ilgili ihtiyaçları mevcuttur. İşte biz BİSİAD olarak tam bu kilit noktada gerekeni gördük ve hareket geçtik. Bu kongre bu yıl Bursa’mız için bir fırsattır” dedi. Akın, etkinlikte uluslararası yazılım ve bilişim endüstrisini bir araya getirerek, en son teknolojileri, ürünleri ve sektörde yer alan dev firmaların gelecek planlarını sergileyeceklerini de söyledi.
Bilişim sektöründe daha katma değerli üretim yapılabilmesi ve dünya pazarında rekabet avantajı sağlayacak ortamın oluşturulabilmesi için siber güvenlikten sektör yazılımlarına kadar şirketleri yakından ilgilendiren birçok alanda bilginin paylaşılacağını vurgulayan BİSİAD Başkanı Akın sözlerini şöyle sürdürdü:
“Etkinliğin akademisyenler başta olmak üzere araştırma geliştirme bölgelerinde yer alan sanayi kuruluşları, öğrenciler, kamu kuruluşları, otomotiv ana ve yan sanayi ve tekstil sanayinden katılımcılara katkısı büyük olacaktır. İlki gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadığımız bu büyük organizasyona katılarak, firmalar en iyi şekilde tanıtımlarını yapabilirler. 1000 kişiden fazla katılım bekliyoruz, gönderilen bildirilerle katılımcılar takipçilere sunum yapma fırsatını da bulacaklar. Kısacası, bilişim ve yazılım sektörü için her türlü ayrıntıyı içinde barındıran dolu dolu iki gün yaşanacak şehrimizde”
Uluslararası Kongre ve Sergi bünyesinde sektörün ihtiyaçlarının akademisyenlere aktarılabileceğini, akademisyenlerin geliştirdiği yöntem ve teknolojilerin uygulamaya aktarılmasının yolunun açılacağını vurgulayan BİSİAD Başkanı Osman Akın, “Yazılım üreticilerinin kullanıcı ihtiyaçlarını daha net olarak tespit edebileceği çalışmaları da amaçlıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kent gündeminde ‘bilişimi’ konuşturmak için birçok etkinlik, proje yaptık. Ancak, kongre organizasyonumuzla sadece Bursa’da değil, ülke gündeminde bilişimin yer almasına katkı sağlamış olacağız” şeklinde sözlerini tamamladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz