YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bülent Arınç Araştırmacıları "arşivlere" Davet Etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, arşivin önemine dikkat çekerek, “Tarihimizin aydınlatılabilmesi hem de dünya tarihinde tartışmalara...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, arşivin önemine dikkat çekerek, “Tarihimizin aydınlatılabilmesi hem de dünya tarihinde tartışmalara konu olan hadiselerin tüm gerçekliliğiyle ortaya konulması bakımından arşivlerden faydalanabilmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bu yüzden tüm araştırmacıları arşivlerimizde çalışmalara davet ediyoruz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi”nin açılışına katıldı. İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde 3 gün sürecek olan kongrenin açılışında konuşan Arınç, konuşmasında arşivin önemine dikkat çekti.

Arşivlerin en önemli hafıza merkezi olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, “Arşivler bünyelerinde bulundurdukları bilgi ve belgelerle geçmişi aydınlatan vesikalar olmanın yanında devletin rutin işleyişine ait verileri gerektiğinde istifade etmek, saklamak, günü ve geleceği teminat altına alan devletin ve milletin en önemli hafıza merkezidir. Bu bakımdan arşivler dünü ve bugüne, bugünü ise geleceğe taşıyan birer köprü vazifesini üstlenmişlerdir. Bunun bilinci içerisinde olan Osmanlı devleti, büyük bir arşiv hazinesi meydana getirmiş o hazinenin bugünlere ulaşmasını sağlamıştır. Büyük bir kısmı ülkemiz arşivlerinde bulunan Osmanlıdan ayrılarak bağımsız olan 20’den fazla devletin tarihlerinin de ortaya konulması bakımından bu hazine büyük önem arz etmektedir. Osmanlı devletinde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti devleti de bir devlet politikası olarak arşivlerin korunması ve gelecek nesillere ulaştırılması hususunda gereken özeni göstermektedir. Bununla birlikte bu belgeleri muhafaza etmenin korumak anlamına geldiğini saklamak anlamına gelmediğini bu arşiv hazinelerinin kullanıldıkça ve paylaşıldıkça değer kazanacağını da çok iyi bilmekteyiz” dedi.

Tarihin aydınlatılabilmesi hem de dünya tarihinde tartışmalara konu olan hadiselerin tüm gerçekliliğiyle ortaya konulması bakımından arşivlerden faydalanmak gerektiğini belirten Arınç, tüm araştırmacıları arşivlerde çalışmaya davet etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü toplam 18 bine yaklaşan personeli ile yılda yaklaşık 20 milyon vatandaşımıza hizmet vermekte ve ortalama 7milyon işlem hacmine ulaşmaktadır. Osmanlı coğrafyası kültürel arşiv mirası söz konusu olduğunda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüzün arşivi kadar Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün de arşivi önem arz etmektedir. Vakıf kişinin mülkiyetine sahip olduğu menkul ve gayrimenkullerinden bir kısmının veya tamamının Allah’ın rızasını kazanmak niyetiyle kamunun herhangi bir ihtiyacını gidermek amacıyla ebediyen tahsis etmesidir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler