YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkesi kucaklayacağız, saygı duyacağız, iş aş bulacağız, bunu yaparsak bu ülkede huzuru sağlamış oluruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkesi kucaklayacağız, saygı duyacağız, iş aş bulacağız, bunu yaparsak bu ülkede huzuru sağlamış oluruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Elmalı ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi, esnafları ziyaret etti. Daha sonra otobüs üzerinden halkı selamladı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, herkesin derdini dert edindiklerini söyledi. Siyasete girerken ne olursa olsun doğruları söyleyeceğini, hangi koşullarda olursa olsun doğrudan yana olacağını söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, yalana prim vermeyeceklerini kaydetti.

Artık milletin yalandan bıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Söz milletindir diyoruz, özgürce konuşsun, düşüncelerini özgürce, rahatça ifade etsin, korkutulmasın, telefonları dinlenmesin, rahat huzur içinde derdini anlatsın" diye konuştu.

Üreticilerin ürünleri hak ettiği fiyattan satması gerektiğini, ancak bugün bunu yapamadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, bunun hesabının sandıkta sorulmasını istedi.

Türkiye'nin samanını ithal ettiğini, yakında elmayı da ithal ederlerse kimsenin şaşmaması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, siyasi iktidarın çözümden uzaklaştığını, Türkiye'nin sağlıklı yönetilmediğini ileri sürdü.

Türkiye'nin yeni bir yönetime, anlayışa ihtiyacı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Herkesi kucaklayacağız, saygı duyacağız, iş aş bulacağız, bunu yaparsak bu ülkede huzuru sağlamış oluruz. O zaman yapmamız gereken bu iktidara gerekli dersi verip, yolcu etmektir" dedi.

-"Milliyetçilik" eleştirisi-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milliyetçilik" ile ilgili sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan Mardin'e gitti, bir konuşma yaptı. 'Kürt milliyetçiliğini de Türk milliyetçiliğini de reddediyoruz, kafatasçılık anlayışına sahip değiliz' dedi. Boyuna aşan bir cümle etti. 'Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık' dedi. Ben de dedim ki 'Sen bu lafı Mardin'de ettin git bir de Rize de et" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Rize'de de konuşacağı yönünde açıklama yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, Rizelilerin yurtsever ve onurlu olduklarını, asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın aynı sözü Elmalı'da da söylemesini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Milliyetçilik yurtseverlik demektir, ülkesini sevmek demektir. Ben ülkemi seviyorum, bu ülkenin topraklarını seviyorum. Taşına toprağına kurban olurum bu ülkenin. Bayrağımı seviyorum, insanımı seviyorum, hangi kimlikten olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun Allah'ın yarattığı en değerli varlık insandır, başımızın tacı olarak taşıyacağız. Ne demek her türlü milliyetçiliği ayağımın altına alırım. Alamazsın beyefendi sen, alamazsın. Ağzından çıkanı önce kulağın duyacak ne anlama geldiğini bileceksin. Biz bu ülkeyi böyle kalkıp da iki anlaşmayla kurmadık. Bu ülkenin bağımsızlığında milyonlarca şehidin kanı vardır, alın teri vardır."

Mustafa Kemal Atatürk'ün milliyetçiliğinin kafatası milliyetçiliği olmadığını, yurtseverlik, vatanı sevmek olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Biz bu memleket için mücadele ediyoruz. Başbakan başbakanlığını bileceksin, boyunu aşan laflar etmeyeceksin, milletin milli duygularıyla oynamayacaksın" dedi.

CHP olarak herkesi kucaklayan, ayrımcılık yapmayan bir anlayışı benimsediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, kimsenin gözyaşı dökmesini istemediklerini, insanların barış içinde, huzur içinde yaşamasını istediklerini söyledi.

Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Etnik kimlik üzerinden siyaset yaparsak ülkeyi böleriz. Biz bölücü değiliz. Siyasetçi herkesi kucaklamak zorundadır" diye konuştu.

Muhabir: Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler