YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ezan okunurken diğer tarafta saz çalınırsa olmaz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin demokratikleşme paketinin, PKK ve Avrupa'nın talepleri doğrultusunda bir paket olduğunu ileri sürdü

Ezan okunurken diğer tarafta saz çalınırsa olmaz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin demokratikleşme paketinin, PKK ve Avrupa'nın talepleri doğrultusunda bir paket olduğunu ileri sürdü

HABER:Yusuf ÇINAR/ ÇORUM

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin demokratikleşme paketinin, PKK ve Avrupa'nın talepleri doğrultusunda bir paket olduğunu ileri sürdü.

'Cami-Cemevi' projesine de destek vermediklerini belirten Destici, "Bir tarafta ezan okunurken diğer tarafta saz çalarsa olmaz" dedi.

Bugün Çorum'a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlere yönelik stratejilerini hafta sonu Çorum'da yapılacak toplantıyla belirleyecek. Destici, 3 günlük program kapsamında bugün geldiği Çorum'da partililer tarafından karşılandı. Ulu Cami'de cuma namazı kıldıktan sonra esnaf ziyaretinde bulunan Destici, daha sonra bir kahvehanede yaptığı basın açıklamasında, "Büyük Birlik Partisi yaklaşan yerel seçimlere en hazır partilerin başında gelmektedir. Geçtiğimiz seçimlerde Türkiye'nin pek çok yerinde 4'üncü sırayı almış bir partiyiz" dedi.

Türkiye’nin gündemine ilişkin soruları yanıtlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin demokratikleşme paketini, ülke ve millet adına yapılan bir paket olarak görmediğini ifade ederek, "Bu paket iktidar partisinin, PKK’nın ve Avrupa’nın talepleri olan bir paket olacak. Kendinize göre değil, milletin taleplerine göre paket yapın. Avrupa’nın talebi ruhban okulunun açılması olurken, PKK’nın talebi ise anadilde eğitim ve resmi dil talebidir. Hükümet bazı şeyleri açıklamasa da anadilde eğitimi kabul etmiş, resmi dilde direniyor. Ayrıca bazı yerlerin isimlerini değiştiriyorlar. Örneğin Tunceli’nin ismi Dersim olsun diyorlar. Biz bunun değişmesine karşı değiliz ama il sınırları ismi Dersim olsun. Fakat şehir merkezi Tunceli olarak kalsın. Bu da PKK talebi olarak gerçekleştirilmesin" diye konuştu.

SÜNNİ YA DA ALEVİLERİN BİRBİRİYLE PROBLEMİ OLMAZ

1980 öncesi ülke genelinde yaşanan sorunlara ve "Cami-Cemevi" projesine dikkat çeken Destici, "Derin yapıların tezgahladığı olaylarla derin acılar yaşadık. Sünnilerin alevilerle, alevilerin sünnilerle ne problemleri olabilir? Türkiye’de İslamiyet'in yanı sıra yeni dinler ve mezhepler ortaya çıkarmak istiyorlar. Tıpkı batıda olduğu gibi insanları bölmeye çalışıyorlar" dedi.

CAMİLER BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN İBADETHANESİDİR

'Cami-Cemevi' projesini desteklemediklerini söyleyen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Camiyi cemevinin karşıtı ya da dengi olarak görmüyoruz. Cami bütün müslümanların ibadethanesidir. Cemevi ise geçmişteki dergahın, tekkenin karşılığıdır. Hacı Bektaş Dergahı vardır. Cami ve cemevinin bir arada yapılmasına karşıyız" diyerek şöyle devam etti:

"Bir yerde ezan okunurken bir yerde saz çalarsa olmaz. Alevi kardeşlerimizin hepsi bir değil ki. 5 vakit namaz kılan, cumaya giden, oruç tutan Aleviler de var. Bu tarafta, Allah'ı Peygamberi tanımayan, Hz. Ali bizim Ali'miz değil diyen Aleviler de var. Kim nasıl düşünüyorsa, inanıyorsa öyle yaşasın. Bunları kaşımayalım. Herkes birbirinin inancına saygılı olsun. Huzursuzluk olacağından dolayı bu projeyi uygun bulmuyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler