Muğla'nın Fethiye ilçesinde üniversitesi kurulması için çalışmalar hızlandı. Çalışmalar kapsamında 'Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği' kuruldu. Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar'ın başkanlığını yapan dernek, yeni üniversite yapımı için hayırseverlerin kapısını çalıyor.
Fethiye ve çevresine ekonomik ve sosyal olarak olumlu katkıda bulunacak Muğla Üniversitesi'ne bağlı Fethiye İşletme Fakültesi önümüzdeki yıl eğitim öğretime başlayacak. Fakat Fethiye'ye geleceğin Fethiye Üniversitesini kurmak için başlatılan çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Karaçulha beldesine kurulması planlanan kampüs içerisinde fakülte binaları, sosyal tesisler ve yurtlar bulunacak. Hayali gerçeğe dönüştürmek için devam eden çalışmalar kapsamında 'Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği' kuruldu.
Derneğin kurucu üyeleri arasında; Muğla Üni Rektörü Mansur Harmandar, FTSO Başkanı Akif Arıcan, FTSO Bşk. Yrd. Süleyman Kaya, Esnaf Kefalet Kooperatifi Bşk. İsmail Başoğlu, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Belediye Başkanı Yrd. Metin Talaş,Yeminli Mali Müşavir Hafize Çetin, Muğla Üniversitesi Rektör Danışmanı Bayram Akça, Orman Bölge Md. Reşat Tunç, Harita Müh. Ayhan Gürsoy, Şehir Plancısı Ercan Çınaroğlu ve İşadamı Nail Şal yer alıyor.
İŞLETME FAKÜLTESİ TAMAMLANDI
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO) Başkanı ve dernek kurucularından olan Akif Arıcan, Fethiye’ye Üniversitesi için devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fethiye Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği’nin başkanlığına Muğla Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar'ın getirildiğini anlatan Arıcan, şöyle konuştu: "Muğla Üniversitesi’ne bağlı İşletme Fakültesi’nin kurulması tamamlandı. Ama bu yıl bina yetişmediği için öğrenci alınamadı. Ama gelecek yıl 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına kesinlikle yetiştirilecek. Bilindiği gibi Muğla bir öğrenci şehri oldu. Öğreci, idari memur ve öğretim kadrosuyla birlikte Muğla ekonomisine ciddi bir katkısı var. Fethiye turizmden para kazanıyor, tarımdan ciddi bir girdisi var. Buna bir de üniversite eklenirse çok ciddi bir gelir elde eder. Bu konuda bizim çalışmalarımız başladı. Mevcut yasalara göre ilçelerde kurulacak YÖK’e bağlı üniversite için ödenek ayrılamıyor. Bu nedenle biz de bir dernek kurduk. Bu dernek çatısı altında toplanacak parayla Fethiye Üniversitesi’ni kurmayı hedefliyoruz."
Karaçulha Toptan Sebze Hali arkasında 1700 dönümlük 2B arazisinin Fethiye Üniversitesi alanı olarak ayrılmasının kararlaştırıldığını, üniversitenin hayata geçirilmesi için desteğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Arıcan, bu konuda hayırseverlerin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz