YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te doktorun bıçaklı saldırıya uğraması -Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci: "Sağlık çalışanlarının en çok şiddete maruzkaldığı alanlar 112'ler ve hastanelerin acilleridir"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık çalışanlarının en çok şiddete maruz kaldığı alanlar 112'ler ve hastanelerin acilleridir" dedi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık çalışanlarının en çok şiddete maruz kaldığı alanlar 112'ler ve hastanelerin acilleridir" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantep'te doktor Ersin Arslan'ın uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesini değerlendirdi.

Bu konuda bütün sağlık çalışanlarının üzgün olduğunu ifade eden Kahveci, şunları kaydetti:

"Sağlık çalışanlarımızın ve hekimlerimizin şiddete maruz kalması yeni bir durum değil. Zaman zaman maalesef bu tür şeyleri yaşıyoruz. Türk Sağlık-Sen'in yapmış olduğu anket çalışmalarında da görüldü ki, sağlık çalışanlarının yüzde 76'sı fiili ve sözlü şiddete maruz kalıyor. Bunu sağlık çalışanları da ifade ediyor. Biz bu yapmış olduğumuz çalışmayı hem kamuoyu ile hem de Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile daha önce de paylaştık. Yeterince güvenlik tedbirleri alınamıyor. Sağlık çalışanları bu uygulanan şiddetten sözlü ve fiili saldırılardan ciddi anlamda rahatsızdır. Artık bu tür olaylardan sağlık çalışanlarının yanı sıra sivil toplum örgütleri ve sendikalarda rahatsızdır. Bunun önüne geçmek için alınacak tedbirleri gün geçirmeden ve zaman kaybetmeden bir an önce alınması zorunludur. Bu amaçla güvenlik tedbirleri mutlaka artırılmalıdır. Neticide cezalar daha caydırıcı hale getirilmeli hatta adli cezalara ilaveten para cezası uygulaması da getirilmelidir."

-"Şiddetin önüne geçilmesi için kampanya başlatılsın"-

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin önüne geçilmesi için kampanyaların yapılması gerektiğini de belirten Kahveci, şöyle devam etti:

"Toplumun bu konuyla ilgili bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi adına sayın bakan bir kampanya başlatmalıdır. Sağlıkta şiddete sıfır tolerans diye bir kampanya başlatılmalıdır. Ya da şiddete hayır diye bir kampanya başlatılmalıdır. Biz de sendikalar olarak buna destek vermeye hazırız. Bunu artık geciktirmenin bir manası yok. Her geçen gün bir sağlık çalışanın canına kastediliyor, ya da darp ediliyor. Daha önce bunun örneklerini Ordu'da yaşadık, İstanbul Bakırköy'de bir hekim arkadaşımızın yüzüne jilet atıldı orada gördük. Artık bir an önce önlem alınması lazım. Güvenlik tedbiri alınmalı, cezalar caydırıcı hale getirilmelidir. Televizyonlarda kamu spotu altında bir takım bilgilendirici faaliyetlerde bulunmalıdır. Kısa filmlerden bu anlamda yararlanılmalıdır. Burada insanlara çağrılar yapılmalıdır. Hatta hastanelerimizin acilleri tekrar gözden geçirilmeli. Belki acillerin içerisine hasta yakınları kabul edilmemelidir. Çünkü sağlık çalışanlarının en çok şiddete maruz kaldığı alanlar 112'ler ve hastanelerin acilleridir. Artık sağlık çalışanları bir an önce önlem alınmasını bekliyor. Çünkü çalışanlarımızın morali bozuktur ve hiç kimse işine kendisini verememektedir."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler