Dogalgaz Borcu Sorgulama Haberleri

Bakan Işıkhan'ın o sözlerinin ardından... İBB'den SGK borcu açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin SGK'ya 3,3 milyar lira borcu olduğunu duyurmuştu. Bakan Işıkhan'ın bu açıklamasının ardından İBB'den de açıklama geldi. Söz konusu açıklamada, İBB şirketlerinin SGK borcunun 2,4 milyar TL olduğu ifade edildi.

Haber 2024-07-26 16:23:15

İşte SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye! Cumhurbaşkanı Erdoğan işaret etmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü grup toplantısında CHP'li belediyeleri hedef alarak SGK'ya olan borçlarının altını çizerek en yakın zamanda bu borçların ödenmesi gerektiğini belirtmişti. CHP lideri de Özgür Özel bu bu söyleme yanıt vererek, 'Önce kendi belediyelerine baksınlar' çıkışında bulunmuştu. SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye belli oldu!

Finans 2024-07-25 15:26:36

SON DAKİKA: Bakan Işıkhan duyurdu: SGK belediyelerin prim borcu için harekete geçti: Borç bildirimleri gönderildi

Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek, "Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK'ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor." dedi.

Finans 2024-07-25 11:16:31

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a belediye borcu tepkisi: Meydan meydan anlatırım, sakın böyle bir şeye kalkışmasın!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin borçlarının tahsilatına yönelik açıklamasına ilişkin, "Belediyeleri hizmet yapamaz hale getirip, 'Efendim işte CHP belediyesi bu' diye göstermeye çalışıyor. Bunlar ucuz oyunlar. Meydan meydan, sokak sokak anlatırım. Sakın böyle bir şeye kalkışmasın" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-07-25 08:54:54

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu yükseldi

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, Mayıs sonu itibarıyla, 2023 yıl sonuna göre 4,5 milyar ABD doları artarak 168,5 milyar ABD doları oldu.

Finans 17-07-24 11:03

1 Ağustos'ta başlıyor! Belediyelere aydınlatma zammı: Yüzde 30'a yükselecek, BOTAŞ'ın borçları silinecek

Sokak aydınlatma giderleriyle ilgili yeni düzenleme geliyor. Tasarruf tedbirlerine ilişkin hazırlanan paketle birlikte belediyelere 'aydınlatma zammı' yapılacak. Söz konusu yeni düzenleme ile birlikte; büyükşehir ve mücavir alanlarındaki belediyeler için aydınlatma giderleri kapsamında kesilen yüzde 20’lik pay, yüzde 30’a, diğer belediyeler için ise yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkarılıyor. Öte yandan aynı düzenlemeye göre BOTAŞ'ın doğal gaz ithalatından kaynaklanan her türlü borcu da silinecek.

Finans 11-07-24 08:30

Son dakika | LGS sonuçları açıklandı! Öğrenciler merakla bekliyordu, MEB duyurdu

Son dakika haberi: Yaklaşık 1 milyon öğrencinin liseye geçmek için merakla beklediği LGS sonuçları açıklandı. MEB'den gelen açıklamada 2024 LGS sınav sonuçları sorgulama ekranı da paylaşıldı. Öte yandan 2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayımlandı.

Egitim 28-06-24 09:53
lgs

Borçtan kurtulma duaları nedir? Borçtan kurtulmak için borçluların okuyacağı dualar nelerdir?

Allah'a edilen dualar kabul olur. Bu yüzden borcu çok olanlar için Allah'a dua etmek bir çıkış yolu olarak görülür. Ancak hayırlısı ile dua edilmesi gerekmektedir. Borçlardan tamamen kurtulmanın ise genelde okunan tek bir duası mevcuttur. Bu dua da peygamber efendimiz tarafından bizlere öğretilmiştir. Peki, borçtan kurtulma duaları nedir? Borçtan kurtulmak için borçluların okuyacağı dualar nelerdir?

Haber 28-06-24 09:05
dua

Borcu yoktur yazısı almaya gitti, hayatının şokunu yaşadı! Herkesin başına gelebilir...

Kastamonu'da bir işadamı, "Borcu yoktur" yazısı almak isteyince başına gelmeyen kalmadı. İşadamı muhasebecisi tarafından 2 milyon TL dolandırıldığını öğrendi. Aynı muhasebecinin civardaki iş adamlarını 18 milyon TL'ye yakın dolandırdığı iddia ediliyor.İş adamı Hasan Kurt,"14 yıldır muhasebecimiz olduğu için kendisine güvendik ve kontrol etmedik fakat bunun bedelini de çok ağır ödedik" açıklamasını yaptı.

Finans 26-06-24 12:41

Samsun'da yeni ve eski belediye başkanları arasındaki tartışma gündem oldu! 'Yalancının...'

Samsun Atakum'da eski ve yeni belediye başkanları arasında yaşanan borç tartışması gündem oldu. Atakum Belediyesi'nin önceki başkan Cemil Deveci'den kalma 950 milyon TL borcu olduğu paylaşıldı. Söz konusu gelişme üzerine Deveci'nin verdiği yanıt sosyal medyada çok konuşuldu.

Manşet 15-06-24 17:23

Merkez Bankası açıkladı: Özel sektörün yurt dışı kredi borcu yükseldi

Özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler dolayısıyla toplam borcu, Nisan 2024 itibarıyla 2023 yıl sonuna göre 1 milyar dolar artarak 165,1 milyar dolar oldu.

Finans 12-06-24 12:43

Cinsel taciz iddialarıyla gündemdeydi! Kevin Spacey canlı yayında gözyaşlarını tutamadı! 'Evime haciz geldi, milyonlarca dolar borcum var'

Olağan Şüpheliler, Amerikan Güzeli ve House of Cards gibi yapımlarla tanınan Kevin Spacey, onlarca cinsel taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalmış ve kariyeri bitme noktasına gelmişti. Taciz davalarından beraat eden Spacey, milyonlarca dolar borcu olduğunu ve evine haciz geldiğini canlı yayında anlattı.

Magazin 12-06-24 10:53

SGK borcu yoktur belgesi nasıl alınır? SGK borcu yoktur yazısı

Bir işletmenin kesinleştirilmiş olan bir sigorta borcunun bulunmamasına dair belge, borcu yoktur belgesi olarak isimlendirilir. Sosyal Güvenlik Kurumu borcu yoktur yazısı, çeşitli yollardan temin edilebilen ve gerekliliği doğrultusunda farklı kurum ve kuruluşlara beyan edilebilen bir belgedir.

Haber 11-06-24 20:40

SGK işveren borç sorgulama: İşveren SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2006 yılından bu yana Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu’nun toplandığı çatı olarak görev alan bir devlet kurumudur. Kurumun temel amacı hem çalışan kişilerin hem de işveren konumunda olan kişilerin haklarını koruyarak sosyal güvenlik sistemini yürütmektir. Peki, işveren SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Haber 11-06-24 18:21

Kredi kartında tarihsel ortalama aşıldı: Bankalar borcu olanları yakın takibe aldı!

Sıkı para politikasının etkisiyle kredi kartı harcamalarındaki büyüme hızı düştü. Mart sonunda kredi kartı harcamalarındaki 13 haftalık yıllıklandırılmış büyüme hızı yüzde 50'ler seviyesine geriledi. Mayıs sonunda kredi kartı harcamaları, bireysel ve ticari kartlarda artış gösterdi ancak büyüme hızları düştü. Merkez Bankası’nın raporuna göre kredilere olan borç tutarı artarken, faize bırakılan borçların oranı tarihsel ortalamayı aştı. Bankalar ise bu durumu yakın takibe aldı.

Finans 10-06-24 11:00

SGK prim / borç ödeme nasıl yapılır?

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) prim ya da borcu, bir çalışanın sigortasının işlemeye devam edebilmesi için ödenmesi gereken bir ücrettir. Sigorta primleri, çalışan çalışmaya devam ettiği sürece maaş aldığı zaman ödenir. Prim ödemeleri kesilirse sigorta da kesilmiş olur. Ödenen primlerde çeşitli nedenlere bağlı olarak farklılıklar görülebilir.

Haber 09-06-24 23:13

Karşıyaka'nın borcu 5 yılda katlandı

İzmir'in en eski spor kulübü olan, birçok rakibinin aksine şirket değil halen dernek yapısındaki Karşıyaka'nın geçen haftaki kongresinde toplam borcu 30 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 400 milyon 684 bin TL olarak açıklanırken, kulübün borçları son yıllarda katlandı.

Spor 09-06-24 17:24

BM'den küresel kamu borcu uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM), 97 trilyon dolarla rekor kıran küresel kamu borcu konusunda uyarıda bulundu, özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki kalkınmayı etkileyen "endişe verici artışa" karşı uluslararası finans sisteminde acil reform çağrısı yaptı.

Finans 05-06-24 15:05

Kredi çekecekler bekliyordu! Resmen hayata geçti, yeni dönem başladı, detaylar belli oldu!

Merkez Bankası'nın adımları sonrası kredilerde daralma yaşanırken kredi çekecek vatandaşları rahatlatacak yeni uygulama resmen başladı. Artık BES birikimiyle kredi kullanılabilecek. Kredi borcu ödendiğinde alacağın devri sözleşmesi sona erecek.

Finans 05-06-24 12:14

Yapı kayıt belgesi nedir, nasıl alınır? Yapı kayıt belgesi sorgulama

Kanuni düzenlemeler doğrultusunda çeşitli yapılar inşa edilmesi için takip edilmesi gereken bazı koşullar vardır. İmar Kanunu maddeleri ile düzenlenen bu koşullar sonucunda inşa edilen yapıların kayıt işlemlerinin de yapılması gerekir. Peki, yapı kayıt belgesi nedir, nasıl alınır? Yapı kayıt belgesi sorgulama

Haber 04-06-24 15:53

Tarım Cebimde ile 3 adımda kurbanlık sorgulama

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Tarım Cebimde" uygulaması ile kurbanlık hayvanlara 3 adımda sorgulama imkânı sağlanıyor.

Yurthaber 27-05-24 07:51

Yer: Samsun! Eve girdiğinde eşi Kader Yıldırım'ı o halde gördü, katil en yakınında çıktı: 'Boru kesme makasıyla öldürdüm'

Samsun'da yaşayan 2 çocuk annesi Kader Yıldırım boğazından kesilerek öldürüldü. Eşi eve girdiğinde gördüğü manzarayla şoke oldu. Talihsiz kadının kollarındaki bileziklerin çalındığı fark edildi. Katil ise aynı apartmanda yaşayan ve 300 bin lira borcu olduğu belirlenen kuzen çıktı. Taziye evinde gözaltına alınan katil zanlısı ifadesinde Yıldırım'ı boru kesme makasıyla öldürdüğünü söyledi.

Haber 25-05-24 16:58

Sınava girecek öğrenciler dikkat! LGS giriş belgeleri yayımlandı! LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Giriş Sınavı'nın için giriş belgelerini yayımladı. LGS 2024 için giriş yerleri MEB tarafından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ilan edildi. Peki, LGS giriş belgesi nereden alınır, sorgulama nasıl yapılır?

Haber 24-05-24 14:30
lgs

Belediye Başkanı, Konteynere veya bir çadıra bile taşınabilirim dedi, deniz manzaralı belediye binası satışa çıkarıldı!

Sosyal Güvenlik Kurumu'na 110 milyon lira borcu bulunan ve personel maaşlarını ödemekte güçlük çeken Mudanya belediyesi deniz manzaralı 12 dönümlük belediye binasını satışa çıkaracak. Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç, "İçinde bulunduğumuz yer hastane, üniversite veya turizm tesisi olabilir. Bu kadar pahalı ve kıymetli bir yerde belediye başkanı olarak durmama gerek yok. Konteynere veya bir çadıra bile taşınabilirim." dedi.

Finans 22-05-24 11:04

Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın 'Getir'in borcu varmış' dedi, Getir kurucusu Nazım Salur dayanamadı: 'Kendine bir iş bul'

İngiltere'deki operasyonlarını sonlandıran Getir'in futbol takımı Tottenham Hotspur'a 5 milyon sterline (205 milyon lira) yakın borcu olduğu iddiaları gündem yaratmıştı. Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın, söz konusu iddialarla ilgili haberi alıntılayınca Getir kurucusu Nazım Salur dayanamadı. İddiaların yalanlandığını söyleyen Salur'un "Nevzat bir iş bulup kendine onunla gündem olsan. Borç falan yok" yanıtı sosyal medyada çok konuşuldu.

Finans 21-05-24 16:19

Merkez Bankası verileri paylaştı! İşte özel sektörün kredi borcu

Merkez Bankası'nın paylaştığı verilere göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler dolayısıyla toplam borcu, Mart 2024 itibarıyla 2023 yıl sonuna göre 1,7 milyar dolar artarak 165,7 milyar dolar oldu.

Finans 16-05-24 10:53

Emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme ve sorgulama

Bir taşınmazın kendi değeri üzerinden alınan ve oransal olarak hesaplanan vergi kısaca emlak vergisi şeklinde isimlendirilir. Emlak vergisi ilgili taşınmazın yer aldığı yargı bölgesinin yetkili olan makamı tarafından tahsil edilir. Birden fazla yargı bölgesi de aynı mülkü vergilendirme hakkına sahip olabilir.

Haber 15-05-24 22:01

EYT'den emekli oldu, emeklilik hayali kısa sürdü! 9 ay emekli maaşı aldı, sonrasında ise...

Antalya’da yaşayan aşçı Taner Baysal (46), EYT düzenlemesiyle emekli oldu. Ancak emeklilik hayali kısa süren Baysal'ın 9 ay sonra emekliliği iptal edildi. Emekli maaşı yatmayınca durumu fark eden Baysal'a 27 yıl öncesinden borcu olduğu söylendi. Baysal ödeme yapıp tekrar başvurarak yeniden emekli oldu. Ancak bu kez de 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da Baysal’dan tahsil edileceği bildirildi. İşte detaylar...

Haber 14-05-24 10:30

İstanbul'da bir mahalle bu olayı konuşuyor! Gözyaşları içinde anlattı: 'Bir gün güzel giyimli insanlar geldi...'

İstanbul Balat'ta babasının vasiyeti üzerine bakkal işleten Necibe Batmaz, hemen ödeme yapamayanlar için veresiye defterlerinin olduğunu ifade ederek, "Bir gün güzel giyimli insanlar geldi. Veresiye defterimi sordular. Bana veresiye defterini almak istediklerini tüm borçları ödemek istediklerini söylediler siz hesaplayın dediler. Herkesin tüm borcu ödediler çok duygulandım o an, 2 gün boyunca ağladım" dedi.

Haber 11-05-24 22:18

Rayiç bedel nedir, nasıl hesaplanır? Rayiç bedel nasıl öğrenilir? Rayiç bedel sorgulama

Günlük konuşma dilinde halk arasında kullanılan bazı kelimelerin farklı mesleki alanlarda da karşılığı olabilir. Türk Dil Kurumu sayfasında sürüm değeri tanımı yapılan rayiç kelimesi de bu kelimelere örnek kelimelerden biridir. Dilimize Arapça dilinden gelip zaman içinde değişime uğrayarak Türkçeleşmiştir.

Haber 11-05-24 20:08

Merkez Bankası adımı attı ama harcamalar devam etti: 323 bin kişi kredi kartı borcu nedeniyle takibe düştü

Merkez Bankası kredi ve kredi kartları için ilave adımlar atsa kredi kartı harcamaları devam etti. 323 bin kişi bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düştü.

Finans 10-05-24 15:55

Merkez Bankası adımı attı ama harcamalar devam etti: 323 bin kişi kredi kartı borcu nedeniyle takibe düştü

Merkez Bankası kredi ve kredi kartları için ilave adımlar atsa kredi kartı harcamaları devam etti. 323 bin kişi bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düştü.

Finans 10-05-24 15:55

İSKİ fatura sorgulama: İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

İSKİ, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin kısaltılmış hâlidir. İSKİ tarafından İstanbul'daki evlere, iş yerlerine ve benzeri alanlara harcanan su miktarı kadar su faturası gönderilir. Bu faturalar üst üste ödenmediğinde su kesintisi problemi yaşanabilmektedir. Bu problemin yaşanmaması için insanlar online olarak internet üzerinden fatura sorgulama işlemi yapabilmekte ve gecikmiş su fatura borçlarını ödeyebilmektedir. Peki, İSKİ fatura sorgulama nasıl yapılır, İSKİ faturamı nasıl görürüm?

Haber 09-05-24 18:41

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır, faturamı nasıl görebilirim?

Cep telefonları dijital dünyanın vazgeçilmez parçalarından biridir. Cep telefonları sayesinde başkalarıyla daha kolay iletişim kurulmakta ve bilgi alışverişi yapılabilmektedir. Günümüzde birçok farklı iletişim operatörü vardır. Bunlar arasında en bilinenleri ise Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’dur. Bu 3 GSM operatörü için de kolay bir şekilde online olarak fatura sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Peki, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 09-05-24 18:41

e-Arşiv fatura sorgulama: GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Vergi Usul Yasası’na göre belirli koşulları yerine getirmiş olan tüm mükellef sınıfına giren bireyler elektronik ortamda meydana getirilen fatura sisteminden yararlanabilmektedir. Kâğıt faturaların yerini alan bu sistem, e-fatura ismiyle tabir edilmektedir. Günümüzde e-fatura olarak kesilen tüm faturalar, e-Arşiv fatura sorgulama işlemi ile yeniden görüntülenebilmektedir. Bu şekilde bireyler geçmiş fatura bilgilerine ulaşabilmektedir. Peki, GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:55

Elektrik faturası sorgulama: Elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde elektrik kesintisinin yaşanmaması için faturaların düzenli olarak ödenmesi son derece önemli bir konudur. Enerji tüketimine ait tüm hesaplamaların yer aldığı belge, elektrik faturası olarak tabir edilmektedir. Bu faturaların içerisinde sayaç okuma, birim fiyat, vergi, fon gibi birçok kalem yer almaktadır. Tüketicilere gönderilen bu faturalar günümüzde online olarak da sorgulanabilmektedir. Peki, elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:54

SGK borç sorgulama: SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

İnsanların geleceklerini garanti alabilmesi ve sağlık başta olmak üzere pek çok kurumdan faydalanabilmesi için sigortalı bir işte çalışması gerekmektedir. Sigortalı bir işte hizmet verildiğinde birçok önemli olanaktan daha kolay bir şekilde yararlanılmaktadır. Sigortalı çalışan bireyler bazı durumlarda SGK borç sorgulama işlemini yapmaya ihtiyaç duyabilir. Özellikle emekli olma aşamasında olan bireyler için prim gün sayısı ayrı bir öneme sahiptir. Peki, SGK borç sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:53

PTT tebligat sorgulama: PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

İdari kuruluşlar, mahkeme, icra daireleri gibi çeşitli resmî kurumlar aracılığıyla gönderilen evraklar, tebligat ismiyle tabir edilmektedir. Bazı durumlarda bu belgeler taraflara ulaşmayabilir ve bu durum hukuki açıdan işlemlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine engel olabilir. Bireylerin taraflarına tebligat gönderilip gönderilmediğini öğrenmenin en kolay yöntemlerinden biri PTT üzerinden tebligat sorgulama işleminin yapılmasıdır. Peki, PTT tebligat sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:52

Adres kodu nedir, nasıl öğrenilir? DASK adres kodu sorgulama

Ülkemizde birçok kez ciddi can kayıplarına neden olan doğal afetler yaşanmıştır. Deprem neticesinde binalarda da ciddi hasarlar meydana gelmekte ve maddi yönden de kayıplar oluşmaktadır. Bu maddi yönden yaşanan kayıplar için deprem sigortası yaptırmak zaruri hâle gelmiştir. DASK olarak da anılan zorunlu deprem sigortasında bireylerin bilmesi gereken en önemli konuların başında adres kodu gelmektedir. Peki, adres kodu nedir, nasıl öğrenilir ve DASK adres kodu sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:50

Araç KM sorgulama: Araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır? Aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Herhangi bir araç satın alınırken bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu önemli noktalardan biri aracın kilometre bilgisidir. Sıfır alınan araba gibi araçlar için kilometre konusu çok dikkate alınmazken özellikle ikinci el araçlarda bu konu ayrı bir önem arz etmektedir. Bu yüzden araç alacak bireylerin alınacak araçla ilgili kilometre gibi önemli bilgileri önceden öğrenmesi önemlidir. Peki, araç kilometre (km) sorgulama nasıl yapılır, aracın km geçmişi nasıl öğrenilir?

Haber 08-05-24 18:49

Altyapı sorgulama: Türk Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet altyapı sorgulama, fiber altyapı sorgulama

Günümüzde internet sayesinde birçok hizmete oturduğumuz yerden kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmektedir. İnternet kullanımı ise her geçen gün daha da fazla yayılmaktadır. Özellikle evlerde, iş yerlerinde birçok farklı internet altyapısı kullanılmaktadır. İnsanlar bulundukları ortamdaki internet altyapısı hakkında bilgi edinmek için sorgulama işlemi yapabilmektedir. Peki, Telekom, TurkNet, Superonline, Kablonet, fiber altyapı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 18:49

Hac kura sorgulama nasıl yapılır? Hac durum sorgulama ve e-Devlet hac sorgulama

Hacca gitmek, İslam’ın 5 şartından birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hacca gitmek isteyen birçok kişi öncesinde hac başvurusu yapmakta ve hac kura çekilişine katılmaktadır. Bu kura çekilişi tamamlandıktan bir süre sonra ise sonuçlar belli olmaktadır. Peki, hac kura sorgulama nasıl yapılır, hac durum sorgulama ve e-Devlet hac sorgulama nedir?

Haber 08-05-24 18:47

E-Devlet sertifika sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet'te sertifikaya nasıl bakılır?

Çeşitli alanlarda alınan eğitimler sonucunda kişiler sertifika almaya hak kazanırlar. Bu sertifikalar okul ya da iş başvuruları sırasında kullanılabilir ya da gerekebilir. Günümüzde resmî işlemlerin yapılabildiği internet üzerinden bu sertifikalara da ulaşılabilmektedir. Peki, e-Devlet sertifika sorgulama nasıl yapılır?

Haber 08-05-24 01:43

Diploma sorgulama: e-Devlet diploma sorgulama nasıl yapılır?

Yüksek Öğretim Kurumu, olası sorunların ve sahtecilik gibi durumların önüne geçebilmek amacı ile e-Devlet kapısı aracılığı ile bir sistem hizmete sunmuştur. Bu sistem Mezun Sorgulama ve Doğrulama Sistemi’dir. Birçok resmî işlem gibi bu işlemler de e-Devlet kapısına giriş sağlayarak yapılabilmektedir.

Haber 08-05-24 01:28

UYAP dava sorgulama: UYAP dava dosyası sorgulama nasıl yapılır?

Uluslararası Yargı Ağı Projesi ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltma olan UYAP, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı taşra teşkilatları ve merkez teşkilatların dijital ortama taşınmış hâli olan bir bilgilendirme sistemidir. Vatandaşların işini son derece kolaylaştıran bu sistemde birçok resmî işlem gerçekleştirilebilir.

Haber 08-05-24 01:10

Kaza tespit tutanağı sorgulama nasıl yapılır? Kaza tespit tutanağını nereden görebilirim? E-Devlet kaza tespit tutanağı sorgulama

Kaza tespit tutanakları, trafikte meydana gelen kazaların nasıl olduğunu, araçlar üzerindeki hasarların tespitini ve kaza hakkında gerekli görülen detayları içerir. Peki, kaza tespit tutanağı sorgulama nasıl yapılır? Kaza tespit tutanağını nereden görebilirim? E-Devlet kaza tespit tutanağı sorgulama

Haber 08-05-24 00:55

Pasaport sorgulama nedir, pasaport başvuru sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet pasaport başvuru durumu sorgulama

Yurt dışı seyahatleri, tatiller ve ziyaretler için gerekli olan pasaport, uluslararası alanda kabul gören önemli bir belgedir. Kişiler tarafından yapılan talep üzerine bu konuda yetkili olan kurumlar tarafından verilebilir. Başvurular ise direkt olarak kuruma şahsen başvuru yaparak ya da online işlemler aracılığı ile yapılabilir.

Haber 08-05-24 00:35

ÜTS sorgulama: ÜTS ürün sorgulama nasıl yapılır?

Hem dünya çapında hem de Türkiye’de birçok işlem internet üzerinden, mobil cihazlar aracılığı ile yapılabilir hâle gelmiştir. Devlete ait olan birçok kurum ve kuruluş internet üzerinden oluşturulan resmî uygulamalar ve internet siteleri aracılığı ile vatandaşlara hizmet verebilmektedir. Peki, ÜTS ürün sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 23:58

E-Devlet ilaç e-Reçete / Reçete Bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına devlet tarafından sunulan bir uygulama olan e-Devlet sistemi birçok resmî işlemin başlatılması, takip edilmesi ya da başvurusu için kullanılabilmektedir. Ayrıca birçok farklı devlet kurum ve kuruluşuna da bu sistem üzerinden ulaşılabilir. Peki, e-Devlet ilaç e-Reçete / Reçete Bilgileri sorgulama nasıl yapılır?

Haber 07-05-24 23:19