Dolmalık Biber Haberleri

Dolmalık biber nasıl kurutulur? Fırında ve güneşte biber kurutma yöntemleri

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de dolmadır. Hem taze hem de kurutulmuş şekliyle sıkça tercih edilen dolma yemeği misafir sofralarını süsleyen yemeklerden biridir. Yazın kurutup saklayarak kışın dolma yemeği yapabileceğiniz kurutulmuş dolma biberleri hazırlamak olukça basit. Hem fırınlama hem de güneşleme yöntemleriyle kurtulabilen dolma biberi uzun süre saklanabiliyor. Peki dolmalık biber nasıl kurutulur? Fırında ve güneşte biber kurutma yöntemleri...

Yemek 14-09-2022 11:05

Yurt dışından bile kuru dolmalık biberlere sipariş yağıyor!

Gaziantep'te, kış yemeklerinin olmazsa olmazı kurutulmuş sebzenin sezonu başladı. İçlerinin oyulmasıyla temizlendikten sonra iplere dizilerek, hazırlanan tahta iskeleler üzerinde, sıcak havada 2 hafta kurumaya bırakılıp, tüketime hazır hale getirilen biber, patlıcan ve kabak kuruları, yurt içine ve dışına satılıyor.

Finans 15-06-2021 10:01

Raf ömrünü kısaltıyor! Buzdolabında saklamamanız gereken 10 yiyecek

Yiyecekleri buzdolabında saklamaya alışkın olabilirsiniz. Ancak çoğu zaman bu depolama şekli ürünlerin raf ömrünü uzatmak yerine kısaltıyor. Tasarruf etmeyi düşünürken aslında daha büyük masraf çıkarttıklarını bilmeyenlere özel olarak buzdolabında saklanmaması gereken yiyeceklerin listesini hazırladık.

Yemek 02-06-2021 17:49

Koronavirüsten korunmak için renkli beslenin! Mor, kırmızı ve yeşil besinlere yönelin

Pandeminin devam ettiği bu günlerde bağışıklık sistemimizin güçlü olması için renkli beslenmek çok önemli. Gün içerisinde tükettiğiniz farklı renkteki meyve ve sebzeler sayesinde farklı antioksidanları ve vitamin gruplarını almış olursunuz. Peki nedir bu renkler? Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger konu hakkında bilgiler verdi.

Yemek 02-06-2021 10:53

Şubat ayının zam şampiyonu dolmalık biber oldu!

Şubat ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından şubatta fiyatı en fazla artan ve en çok düşen ürünler belli oldu. Şubat ayında en fazla fiyatı artan ürün dolmalık biber olurken, en çok fiyatı düşen ise evcil hayvanlar için gıda harcamaları oldu.

Finans 03-03-2021 11:03