Eski Tarihli Ceyrek Altin Haberleri

Manisa'dan Londra'ya... 574 yıllık yolculuk! Fatih Sultan Mehmet'in tılsımlı madalyonu satışa çıkarıldı: İşte verilen teklif

Londra'da açık artırmaya çıkan Fatih Sultan Mehmet'in tılsımlı madalyonu satılamadı. Fatih Sultan Mehmet'in portresini taşıyan 1450 tarihli madalyon için verilen 1,4 milyon sterlinlik (Yaklaşık 57 milyon TL) teklif, rezerv fiyatın altında kaldığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Osmanlı padişahının en eski portresinin yer aldığı madalyonun, tılsım amaçlı kullanıldığı iddiası çok konuşulmuştu.

Manşet 2024-05-23 09:39:35

Aldatıldığını maille öğrendi! Tam dört yıl öncesine aitti... Eski erkek arkadaşımın beni aldattığını yıllar önce bana gönderdiği mailden nasıl öğrendim?

TikTok'ta 'İdilsuziyagil' kullanıcı adıyla paylaşım yapan genç bir kadın eski sevgilisinin kendisini aldattığını maille öğrendiği ilginç bir hikayeden söz etti. Bir uygulama üzerinden eski tarihli bir mailin kendisine geldiğini söyleyen genç kadın eski erkek arkadaşının aldattığı tüm kızların isimlerini yazdığını görünce ise şaşkına döndü.

Trend 2024-05-11 08:19:33

Tansu Çiller'in Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı iddialarına ilişkin açıklama

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in avukatı Berslan Duman, müvekkilinin Kilyos'taki arsasına avantaj sağlandığı iddialarına ilişkin, "Bu arsanın 4 Mart 2024 tarihli Bakanlık oluruyla 'Nitelikli Koruma Alanı'ndan çıkartılarak, 'Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı'na dönüştürülerek avantaj sağlandığı iddiası tamamen gerçek dışı ve hukuka aykırıdır." açıklamasında bulundu.

Yurthaber 2024-03-15 14:52:17

19 Mayıs Survivor Anlat Bakalım oyununu hangi takım kazandı? Survivor'da Sabriye ve Cemal Can rüzgarı!

Survivor'da heyecan, takımların yavaş yavaş azalmasıyla devam ediyor. Birçok kişinin merakla beklediği 19 Mayıs Cuma tarihli bölümde ise Suvivor Anlat Bakalım oyununun kazananı merak ediliyor. Survivor yeni sezon oldukça heyecanlı olarak devam ediyor. İşte eski yarışmacıların konuk olduğu 19 Mayıs Cuma tarihli bölümde Suvivor Anlat Bakalım ödül oyunu kazananı...

Magazin 2023-05-20 10:42:39

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan, Yunan basınında habere açıklama: Misliyle karşılık verildiği...

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Yunanistan'da bazı haber sitelerinde, Yunan Sahil Güvenlik botunun Türk Sahil Güvenlik botundan kaçarken havaya ateş açtığı 5 Ocak 2023 tarihli eski görüntülerin paylaşılmasına tepki gösterdi. Sahil Güvenlik'in açıklamasında, Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından havaya ateş açılarak misliyle karşılık verildiği anların videosunun daha önce paylaşıldığı hatırlatıldı.

Haber 02-02-23 02:07

Bursa'da en eskisi 160 yıllık üç harita özenle korunuyor

Kent Müzesi koleksiyonundan 1862 ve 1960 tarihli iki Bursa şehir haritası ile 1925'te yapılmış Türkiye Topografya Haritası, 6 aylık restorasyon ve konservasyon çalışmasının ardından sergilenmeye başlandı - Müzenin sorumlusu sanat tarihçisi Goncagül Meriç: - "Haritaların kağıtları oldukça yıpranmıştı ve bakıma ihtiyacı olan bir durumdaydı, artık rutin bakım yetmiyordu. Bunlar şehrin eski hallerini gösteren ve o dönem için titizlikle yapılan çalışmalar"

Yurthaber 15-10-22 11:03

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, bazı yayın organlarındaki Sarıkamış haberlerine ilişkin açıklama:

"Gazeteci Teslime Tosun'un on binlerce şehidin kabrinin olduğu ve şehitlere dua etmek üzere gittiğini iddia ettiği bölge 'şehitlik' olarak anılmadığı gibi, şehitlerimizin kabirleri de bu bölgede yer almamaktadır" - "Köşe yazısında yer alan görseller ise eski tarihli olup bugünü yansıtmamaktadır"

Yurthaber 05-08-22 00:14

ALTIN FİYATLARI SON DAKİKA! 29 Temmuz 2022 tam, yarım, çeyrek ve gram altın fiyatı ne kadar? 29 Temmuz 2022 Cuma

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri anbean takip edilmeye devam ediyor. 29 Temmuz 2022 Cuma günü yani hafanın beşinci gününde de vatandaşlar ve yatırımlar altın fiyatlarını ilgiyle takip ediyor. Tam, yarım, çeyrek ve gram altın yatırımı bulunan çok sayıda kişi, 29 Temmuz tarihli güncel altın alış ve satış fiyatlarını öğrenmek araştırmalarına hız verdi. Peki 29 Temmuz Cuma altın ne kadar? Tam, yarım, çeyrek ve gram altın fiyatı ne kadar? İşte güncel altın fiyatları...

Finans 29-07-22 12:56

Bruce Willis’in başrolünü üstelendiği “Fortress: Sniper's Eye” filminden ilk fragman geldi

2021 tarihli “Fortress” filminin devamı niteliğindeki Bruce Willis’in başrolünü üstelendiği “Fortress: Sniper's Eye” filminden ilk fragman geldi. Eski CIA ajanı baba ve oğlunun devam eden maceraları sinema seyircisini bir kez daha selamlamaya hazırlanıyor.

Trend 05-03-22 17:26

Belçika'da Katolik Kilisesine geçen yıl 59 cinsel taciz bildirimi yapıldı

Belçika'daki Katolik Kilisesi hakkında 2020'de 59 cinsel taciz bildirimi yapıldığı, bu sayının önceki yıllarda yapılan bildirimlerden çok daha fazla olduğu açıklandı. Vakaların çoğunun "oldukça eski tarihli" olduğu, bilinen faillerin yarısından fazlasının şu anda hayatta olmadığı belirtildi.

Haber 13-09-21 21:45

Trabzonspor'un forma satışlarına tarihli ve plakalı destek

Trabzonspor'un eski ve yeni yöneticileri, tarihli ve plakalı sayılarla forma alarak kulübe destekte bulundu.

Spor 21-08-21 14:21

Eski Sağlık Bakanı Yardımcısı Emine Alp Meşe kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte Emine Alp Meşe biyografisi...

3 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan karara göre, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe görevden alınıp yerine Doç. Dr. Tolga Tolunay atandı. Vatandaşlar Prof. Dr. Emine Alp Meşe kimdir sorusunun yanıtını merak ediyor. Peki Prof. Dr. Emine Alp Meşe kimdir? Hangi görevlerde bulundu? İşte Prof. Dr. Emine Alp Meşe biyografisi...

Haber 03-04-21 10:14

ABD'den Orta Doğu'yla ilgili kritik tasarı! Senato'ya sunuldu

ABD'li iki senatör, 1991 ve 2002 tarihli "ABD'nin Orta Doğu'da askeri güç kullanmasına izin veren" iki yasanın iptal edilmesini öngören bir tasarı sundu. Söz konusu yasalar eski Başkan Donald Trump'ın Kasım Süleymani'yi hedef aldığı saldırı sonrasında da gündeme gelmişti.

Haber 03-03-21 23:19

İnternet üzerinden alınan kış lastiklerinde üretim tarihine dikkat

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık tarihinde uygulamaya girecek olan ‘kış lastiği takma zorunluluğu’ Ordu’daki lastikçilerde yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Lastikçiler, internet üzerinden satın alınan lastiklerin eski tarihli olabileceğin belirtiyor.

Finans 30-11-20 11:48

FETÖ'nün emniyet mahrem imamları hücre evinde yakalandı

MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'nün "gaybubet" olarak adlandırdığı hücre evine düzenlenen operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı - Şüphelilerin yakalanmamak için giriş çıkış saatlerini sürekli değiştirdikleri, binaya giriş yapmadan önce bina çevresinde tur attıkları ve evlerin uzun zamandır kullanılmadığı izlenimini vermek için kapılarının dış kısmına eski tarihli faturalar bıraktıkları belirlendi

Yurthaber 06-11-20 10:54

Vali Okay Memiş’in 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama mesajı

Erzurum Valisi Okay Memiş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.Vali Memiş, mesajında şunları kaydetti; “Muhtarlık, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, 19 Ekim 1829 tarihinde şanlı ecdadımız Osmanlı tarafından İstanbul’da başlatılan ve 1833 yılından itibaren de Anadolu’nun bütün mahalle ve köylerinde hayata geçirilen muhtarlık sistemi, 1854 tarihli belediye teşkilatından da eski ve köklü bir sistemdir.

Yurthaber 19-10-20 12:25

Vali Makas, göreve başladığı ilk gün çeşitli ziyaretlerde bulundu

Erzincan Valisi Mehmet Makas, göreve başladığı ilk gün çeşitli ziyaretlerde bulundu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 09 Haziran 2020 tarihli yayınlanan Valiler Kararnamesi ile İstanbul Zeytinburnu Kaymakamlığı’ndan Erzincan Valiliğine atanan ve dün göreve başlayan Erzincan Valisi Mehmet Makas, ilk çalışma gününde Erzincan’ın manevi değerlerinden Terzi Baba Hazretleri’nin Türbesi’ni ziyaret ederek, dua etti.Erzincan Valisi Mehmet Makas, daha sonra Erzincan eski Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk’ün Terzi Baba Mezarlığındaki mezarını da ziyaret ederek, dua etti.Daha sonra şehit sözleşmeli er Adem Akpınar’ın ailesini ziyaret eden Erzincan Valisi Mehmet Makas, ailenin istek ve taleplerini dinledi.Ardından şehir merkezindeki Halitpaşa Caddesi üzerinde bulunan bazı iş yerlerini ve Erzincan’da faaliyet gösteren taksici esnaflarından Uçar Taksi Durağını ziyaret eden Erzincan Valisi Mehmet Makas, esnafların iş durumu ile ilgili bilgi alıp, taleplerini dinleyerek, kendilerine hayırlı işler bol kazançlar diledi.

Yurthaber 19-06-20 06:17

Baransu'nun MGK belgelerini ifşa davası

TARAF Gazetesi'nin 28 Kasım 2013 tarihli sayısında yayınlanan "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" manşetine konu haberle ilgili olarak, haberi yazan gazeteci Mehmet Baransu ile gazetenin eski Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Şevki Çoban hakkında açılan davaya devam edildi.

Haber 04-12-19 15:38

Kendi işini kuracak engelli ve eski hükümlü projeleri başvurusu başladı

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, kendi işini kuracak engelli ve eski hükümlü projeleri başvurusunun başladığını söyledi.Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek açıklamasında; "Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 101.

Yurthaber 06-11-19 11:50

BARANSU'NUN MGK BELGELERİNİ İFŞA DAVASI... DOSYA MÜTALAA İÇİN BİR KEZ DAHA SAVCIDA

TARAF Gazetesi'nin 28 Kasım 2013 tarihli sayısında, "Gülen'i Bitirme Kararı 2004 MGK'da Alındı" manşetine konu haberle ilgili olarak, haberi yazan gazeteci Mehmet Baransu ile gazetenin eski Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Şevki Çoban hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", "Devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklama" ve "MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme" suçlarından 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

Haber 24-10-19 15:41

Baransu'nun MGK belgelerini ifşa davası... Dosya mütalaa için bir kez daha savcıda

TARAF Gazetesi'nin 28 Kasım 2013 tarihli sayısında, "Gülen'i Bitirme Kararı 2004 MGK'da Alındı" manşetine konu haberle ilgili olarak, haberi yazan gazeteci Mehmet Baransu ile gazetenin eski Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Şevki Çoban hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", "Devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklama" ve "MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme" suçlarından 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

Haber 24-10-19 15:30

Gülben Ergen'den çocuklarıyla ilgili dikkat çeken satırlar

Şarkıcı Gülben Ergen, ikiz bebekleriyle birlikte çekilmiş olan eski tarihli bir fotoğrafını paylaştı. Bu özel kareye yazdığı satırlarla annelik sürecine dair önemli bilgiler verdi.

Magazin 21-10-19 15:23

Oğlunu dolandıran babaya ceza

Eski tarihli 1,8 milyon dolarlık senet tanzim edip oğluna ait şirkete haciz kararı aldırdığı gerekçesiyle yargılanan baba M.B. ve kayınbiraderi A.H, 2 yıl on birer ay hapis cezasına çarptırıldı - İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların sabıkasız olmaları ve olay nedeniyle bir maddi zarar meydana gelmemesini gözeterek hükmün açıklanmasını 5 yıllık denetim şartıyla geri bıraktı

Haber 02-10-19 11:04

BARANSU'NUN MGK BELGELERİNİ İFŞA DAVASI

TARAF Gazetesi'nin 28 Kasım 2013 tarihli sayısında, "Gülen'i Bitirme Kararı 2004 MGK'da Alındı" manşetine konu haberle ilgili olarak, haberi yazan gazeteci Mehmet Baransu ile gazetenin eski Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Şevki Çoban hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", "Devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklama" ve "MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme" suçlarından 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

Haber 24-09-19 15:09

Baransu'nun MGK belgelerini ifşa davası

TARAF  Gazetesi'nin 28 Kasım 2013 tarihli sayısında, "Gülen'i Bitirme Kararı 2004 MGK'da Alındı" manşetine konu haberle ilgili olarak, haberi yazan gazeteci Mehmet Baransu ile gazetenin eski Sorumlu Yazıişleri Müdürü Murat Şevki Çoban hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", "Devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklama" ve "MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme" suçlarından 50 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.

Haber 24-09-19 15:04

İstanbul'un denize yakın ilçelerinde deprem tehlikesi arttı

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen: - "Yeni deprem tehlike haritasının yürürlüğe girmesiyle 1996 tarihli haritayla depreme maruz bölgeler olarak tespit edilen yerlerde önemli değişiklikler oldu. İstanbul'un Marmara Denizi'ne yakın veya kıyısı bulunan ilçelerinde deprem tehlikesi arttı" - "Buna göre eski haritada birinci derece deprem bölgesinde gösterilen İstanbul'un Adalar, Avcılar, Bakırköy, Eminönü, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinin Marmara Denizi'ne yakın olan bölgelerinde beklenen maksimum yer ivmesi değerlerinde önemli artışlar oldu. Bu ilçeler içinde en fazla artış yüzde 50 ile Adalar'da meydana geldi" - "Büyükçekmece'de yüzde 70, Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Fatih, Güngören'in Marmara Denizi'ne yakın olan bölgelerinde yüzde 35-45 oranında artış oldu" - "Eskiden dördüncü derece deprem bölgesinde gösterilen Ankara merkez, Çankaya, Altındağ, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Gölbaşı, Keçiören, Mamak gibi merkezde olan ilçelerde deprem tehlikesi değeri yüzde 50 kadar arttı"

Haber 15-09-19 11:11

ABD Kongresi Flynn’i 25 Eylül’de İfadeye Çağırdı

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkan Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’i 25 Eylül’de ifadeye çağırdı. Cuma günü kendisine gönderilen mektupta Flynn’in 12 Haziran tarihli celbe uymadığı belirtildi

Haber 09-09-19 21:00

GÜNCELLEME - Belediye deposunda FETÖ/PDY yayını bulundu

Mersin'in Tarsus Belediyesine ait depolarda terör örgütü FETÖ/PDY ile ilişkili yasaklı yayınlar bulunduğu bildirildi - Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan: "Cumhuriyet Savcılığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri davet edilerek gerekli incelemeler başlatıldı" - Eski Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can: - "Yasaklı yayınevlerine ait olduğu değerlendirilen kitapların isimleri 12.10.2016 tarihli tutanakla tespit edilerek, Valiliğimizin talimatı ile okuyucu hizmetinden çekilip, imhası yönünden aksi bir talimat olmadığı için belediyeye ait depoda kolilenerek muhafaza altına alınmıştır" ESKİ BAŞKAN ŞEVKET CAN'IN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 27-08-19 23:05

GÜNCELLEME - Belediye deposunda FETÖ/PDY yayını bulundu

Mersin'in Tarsus Belediyesine ait depolarda terör örgütü FETÖ/PDY ile ilişkili yasaklı yayınlar bulunduğu bildirildi - Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan: "Cumhuriyet Savcılığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri davet edilerek gerekli incelemeler başlatıldı" - Eski Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can: - "Yasaklı yayınevlerine ait olduğu değerlendirilen kitapların isimleri 12.10.2016 tarihli tutanakla tespit edilerek, Valiliğimizin talimatı ile okuyucu hizmetinden çekilip, imhası yönünden aksi bir talimat olmadığı için belediyeye ait depoda kolilenerek muhafaza altına alınmıştır" ESKİ BAŞKAN ŞEVKET CAN'IN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Haber 27-08-19 23:03

İngiltere Merkez Bankasının tarihi sergilendi

Dünyanın en eski 8'inci bankası olan İngiltere Merkez Bankasının 325 yıllık arşivinden seçilen 325 objeden oluşan sergi açıldı - Sergilenen objeler arasında bankanın 1694 tarihli kuruluş belgesi ile ilk ortaklarının listesi de yer alıyor

Haber 17-07-19 20:08

Balyoz kumpasçısı hakim ve savcılara FETÖ'den iddianame

İddianameden: - "Eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, üyeler Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü, 'Kararlarında, delillerin komplo ürünü olduğunu kabul etmeme gerekçesinin gerçeklerini yansıtmamış, 2003 yılında hazırlandığı söylenen dijitallerin, oluşturulma tarihlerinin neden 2007 olarak göründüğünü açıklarken, akla ve bilime aykırı beyanlarda bulunmuşlardır" - "(Sanıklar Diken, Peksak ve Üründü) Gerekçeli kararda gerçeğe aykırı hususlara ve varsayımlara yer verdikleri, Bilvanis Çiftliği konulu ve Şubat 2007 tarihli yazının tamamen sahte ve imzasız olduğu halde, bu belgeyi ıslak imzalı belgeler arasında gösterdikleri, bu yazı ekinde 6 fotoğraf bulunmadığı halde 6 fotoğraf bulunduğunu yazdıkları, sanık Bilgin Balanlı'nın sorguda söylemediği beyanlarını söylemiş gibi gerekçeli karara yazdıkları, sanıkların yapmadıkları ve söylemedikleri şeyleri yapmış gibi gösterdikleri tespit edilmiştir" - "(Sanık Fikret Seçen) Söz konusu e-posta ihbarında herhangi bir detay verilmemesine rağmen, aramayı ihbarda ismi geçmeyen bir şahsın odasından başlattığı gibi kendisinin de ilk gösterdiği yer karosunun kaldırılması ile arananların ve Balyoz davasının üçüncü iddianamesine esas olacak 5 numaralı harddiskin bulunmasını sağlamıştır"

Haber 20-06-19 13:30

ALTIN FIRSAT KAPISI: MESLEK LİSELERİ - Türkiye'nin moda ve çocuk gelişimine hizmet edecek gençler bu okulda yetişiyor

Türkiye'nin en eski mesleki ve teknik kurumlarından olan 145 yıllık Cağaloğlu Geleneksel Türk Sanatları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, moda ve çocuk gelişimi eğitimlerine bu yıl geleneksel Türk sanatlarını da eklemek için çalışmalar yürütüyor - Müdür Emine Erdönmez: - "Meslek lisesini bitiren, moda tasarım alanında kendisini yetiştirmiş, güncellemiş bir öğrenci sektörde kolaylıkla iş bulabiliyor. Çocuk gelişimi alanında da öğretmen unvanı olmadığı için okullarda yardımcı öğretmen pozisyonunda çalışabiliyor" - "Önümüzdeki dönem geleneksel Türk sanatlarının içerisinde de hat, tezhip, çini, ahşap oymacılığı gibi alanlar olacak" - Öğrenci İrem Tekin: - "Anadolu lisesinden meslek lisesine geçiş yaptım. Benim gibi özellikle tercih eden çok arkadaşım var. Meslek liseleri staj imkanı vererek, pek çok öğrenciden çok daha önde olmamızı sağlıyor. Staj yaparak, iş hayatını deneyimliyor ve daha çabuk iş hayatına atılıyoruz"

Haber 13-06-19 11:15

ALTIN FIRSAT KAPISI: MESLEK LİSELERİ - Mesleki eğitimin 150 yıllık çınarı: Mekteb-i Sanayi

Türkiye'nin ilk meslek lisesi olma özelliğine sahip, eski adı "Mekteb-i Sanayi" olan Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 150 yıldır gençleri meslek sahibi yaparak, istihdamın kapılarını aralıyor - Okul Müdürü Muhittin Kara: - "Meslek liseleri üretecek, Türkiye'yi kalkındıracak. Meslek liseliler olmazsa, Türkiye'de üretim, sanayi ve gelişme olmaz, ortak pasta oluşmaz. Çocuklara 'Biz meslek liseliyiz, üretiyoruz, güçlüyüz.' algısını iyi aşılamalıyız" - "Türkiye 500 milyar dolar ihracata giderken, bizim sanayiciye nitelikli eleman sunmamız gerekir ki sanayici nitelikli ve kaliteli ürün üretsin. Hedefimiz, cumhuriyetimizin 100. yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefleyen Türkiye'nin sanayicilerine eleman yetiştiren okullar olmak" - Elektrik-Elektronik Bölümü 12. sınıf öğrencisi Sinan İlter: - "Üniversitede elektrik mühendisliği okumayı hedefliyorum. Atölyelerde eğitim aldığımız için üniversiteye gittiğimizde daha başarılı oluyoruz. Staj yaptığımız için de mesleki deneyimimiz daha fazla"

Haber 12-06-19 11:08

ALTIN FIRSAT KAPISI: MESLEK LİSELERİ - Türkiye'nin nitelikli teknik elemanları bu okulda yetişiyor

Türkiye'nin en eski mesleki ve teknik eğitim kurumlarından biri olan ve İtalyan mimarisiyle ön plana çıkan İstanbul Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 74 yıldır ülkeye nitelikli teknik elamanlar kazandırıyor - Okul Müdürü Kemal Biricik: - "Vestel'in telefonlarını öğrencilerimiz söküyorlar, tamir ediyorlar ve işleyişlerini yaptıkları zaman dışarıya hazır eleman olarak yetişiyorlar" - " (Radyo ve Televizyon Bölümü) Okulların mezuniyet törenlerinin çekimini öğrencilerimiz yapıyor. Şu anda Şişli'de bu işleyiş devam ediyor. Farklı ilçelerden de çekim için bizi arıyorlar. O noktada okul olarak bir tanınmışlığımız oldu" - "Okul sanayi iş birliği kurulduğunda hem öğretmenler firmadan eğitim alarak kendilerini geliştiriyorlar hem de öğrencilerimiz kaliteli eğitim aldıkları için çok rahat bir şekilde dışarıdaki işe adapte olarak oradaki işleyişe katılabiliyorlar. Okul sanayi iş birliğinin yoğun olduğu okullardan mezun olan öğrencilerin dışarıda iş bulma imkanları daha yüksek" - "25 Ocak'ta okul sanayi iş birliğini geliştirmek anlamında bir protokol imzalandı. İstanbul Ticaret Odası'yla (İTO) çalışan bir okul olduk. İTO bizi sektörle birleştirecek. Bu noktada, alanlarımızda sektörle bir araya geleceğiz. Bu iş birliğimiz öğrencilerimiz için daha güzel imkanlar oluşturacak"

Haber 05-06-19 11:23

Didim’de eski Köy Hizmetleri Kampı tarih oluyor

Aydın’ın Didim ilçesinde, bir zamanlar Köy Hizmetleri Kampı olarak hizmet veren ve yıllar önce boşaltılan hazine arazisindeki metruk binalar yıkılıyor.Mülkiyeti hazineye ait, Didim Merkez Göllüdam mevkiindeki 12662 ve 1007 parseldeki yer alan terk edilmiş haldeki binaların sahiplenilmesinin ardından Didim Kaymakamlığınca alınan yıkım kararı doğrultusuna Didim Belediyesi ekiplerince binaların yıkımına başlandı.Bilindiği üzere Maliye Bakanlığının 4 Nisan 2013 tarih ve 10823 sayılı yazısı ve Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün 28 Aralık 2006 tarihli onayı ile Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Revizyon Çevre Düzenleme planı yapılıp Didim Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen 12662 ve 1007 Parseldeki yerler tahsise çıkmış ve tahsis işlemlerini alan firmaların yatırım yapmamasından dolayı bölge atıl olarak kalmıştı.Bölgedeki atıl haldeki binaların ise İmar Affı yasasına dayandırılarak, kimliği belirsiz kişilerce Yapı kayıt belgesi alınması ve bu konuyla ilgili olarak maddi menfaat sağlandığı iddialarının duyulmasının ardından Didim Kaymakamlığı ve Mal Müdürlüğü harekete geçti.

Yurthaber 31-05-19 14:35

Bosna Kasabı Karadzic’in cezası 40 yıldan müebbete yükseltildi

Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması Temyiz Konseyi, Bosnalı Sırp lider Radovan Karadzic’in 40 yıllık hapis cezasını müebbet hapse çevirdi.Birleşmiş Milletler’in (BM) kurduğu Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesinde 24 Mart 2016 tarihli kararla soykırım dahil 10 ayrı suçtan 40 yıl hapis cezasına çarptırılan "Bosna Kasabı" lakaplı Radovan Karadzic’in temyiz davası görüldü.

Haber 20-03-19 18:12

Bosna Kasabı Karadzic’e ömür boyu hapis

Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadzic’in temyiz davasında karar açıklandı.Temyiz davasını gören Uluslararası Ceza Mahkemeleri Mekanizması Temyiz Konseyi, Bosnalı Sırp lider Karadzic’in 40 yıllık hapis cezasını müebbet hapse çevirdi.Birleşmiş Milletler’in (BM) kurduğu Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde 24 Mart 2016 tarihli kararla soykırım dahil 10 ayrı suçtan 40 yıl hapis cezasına çarptırılan "Bosna Kasabı" lakaplı Radovan Karadzic’in temyiz davası görüldü.17 Aralık 1992 tarihi itibariyle Bosna Hersek’teki Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Bosnalı Sırp ordusunun başkomutanı olan Karadzic, savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçların yanı sıra 8 binden fazla Müslümanın katledildiği Srebrenitsa soykırımındaki rolü vesilesiyle de suçlu bulunmuştu.Karadzic’in temyiz davası kararını Bosna Hersek’ten Lahey’e gelen çok sayıda şehit yakını ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi takip ediyor.

Haber 20-03-19 17:23

Baransu'nun MGK belgelerini ifşa etme davası

Yüksel KOÇ / İstanbul DHA - TARAF Gazetesi'nin 28 Kasım 2013 tarihli sayısında, "Gülen'i Bitirme Kararı 2004 MGK'da Alındı" manşetine konu haberle ilgili olarak, haberi yazan gazeteci Mehmet Baransu ile gazetenin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Şevki Çoban hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", "Devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklama" ve "MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme" suçlarından 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.  İstanbul 10.

Haber 06-03-19 12:45

Baransu'nun MGK belgelerini ifşa etme davası

Yüksel KOÇ / İstanbul DHA - TARAF Gazetesi'nin 28 Kasım 2013 tarihli sayısında, "Gülen'i Bitirme Kararı 2004 MGK'da Alındı" manşetine konu haberle ilgili olarak, haberi yazan gazeteci Mehmet Baransu ile gazetenin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Şevki Çoban hakkında, "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", "Devletin güvenliği ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklama" ve "MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgiyi basın yoluyla ifşa etme" suçlarından 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya devam edildi.  İstanbul 10.

Haber 06-03-19 12:13

Sayısal Loto sonuçlar 13 Nisan: Sorgulama, tahminler, en çok çıkan numaralar! Sayısal Loto ne zaman çekiliyor?

MPİ’nin piyango çekilişi hariç halen devam eden en eski şans oyunu olan Sayısal Loto kurumun en popüler oyunu olarak öne çıkıyor. Peki Sayısal Loto nasıl oynanır? Sizin için güncel Sayısal Loto sonuçları yanında, bu popüler oyunla ilgili ne zaman çekilir, tahmin yapılabilir mi, oynayanlara ne tavsiye ediliyor, en çok çıkan numaralar nelerdir gibi soruların cevaplarını yanıtladık. İşte 13 Nisan tarihli Sayısal Loto sonuçları ve Sayısal Loto oynama rehberi...

Trend 21-02-19 16:06

Çan eski Kaymakamı Kakillioğlu’nun FETÖ davası düştü

Çanakkale’nin Çan ilçesinin eski Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu’nun soruşturması sonuçlandı.FETÖ soruşturması kapsamında 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında kamu personeline ilişkin alınan tedbirlere dair 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle devlet memurluğu görevinden ihraç edilen Çan eski Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandı.

Yurthaber 01-02-19 14:30

Dink suikastı davası 12. yılında (2)

FETÖ elebaşı Gülen, eski soruşturma savcıları, jandarma görevlileri ile kimi gazeteci ve üst düzey görevlilerinin de dahil edilmesiyle 3 Temmuz 2017'den itibaren 28'i tutuklu 85 sanık üzerinden devam eden Dink suikastı davasında, 2018 ve 2019'da gerçekleştirilen duruşmalarda verilen tahliye kararları sonucu 4 tutuklu sanık kaldı - İki yıllık süreçte sanıkların çoğunun savunması alınırken, Dink cinayeti döneminde İstanbul ve Trabzon'da görev yaptıkları için bilgilerine başvurulan kimi tanıklar, cinayetle ilgili FETÖ'yü işaret etti - Dink cinayetine ilişkin en kapsamlı soruşturmayı tamamlayan savcı Gökalp Kökçü, Nisan 2017'de, 51 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede, Dink cinayetiyle ilgili, "Başka bir düzen getirmek, yasama, yürütme, yargı ve diğer tüm devlet kurumlarını silahlı kuvvetler ve emniyet teşkilatını denetimlerine almak için FETÖ/PDY'nin şiddet içeren bir başlangıç eylemidir" ifadesi kullanıldı - Davanın 14 Nisan 2017'deki duruşmasında tanıklığına başvurulan eski emniyet müdürü Emin Arslan "Bence bu kesinlikle FETÖ çetesinin bizlere, askerlere, aydınlara, yani Türkiye'nin kendilerine engel olabilecek kişilerine operasyon yapabilmek için o yıllarda bile bile kasıtlı olarak yol verdikleri bir cinayetti" dedi. - Davanın 17 Mayıs 2018 tarihli duruşmasında konuşan tutuklu sanıklardan eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, "eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın kendisinden, Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisi olan F4 belgesini yok etmesini istediğini" öne sürdü - Görev yeri değişen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti başkanı Ali İhsan Horasan yerine heyete, 24 Eylül 2018'den itibaren yeni atanan Emre Efe Şimşek başkanlık yaptı - Tutuklu sanıklar eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile astsubay Yavuz Karakaya'nın 21 Aralık 2018'deki duruşmada tahliyeleriyle tutuklu sayısı 4'e düşen davanın bu yılki ilk duruşması, belirlenen kimi tanıkların dinlenilmesi için 12 Mart'ta yapılacak

Haber 18-01-19 11:42

Ali Ağaoğlu tanık olarak dinlendi

Yurt dışına kaçan eski savcı Zekeriya Öz'ün Dubai tatilinin masraflarının karşılandığına ilişkin belge almak için iş adamı Ali Ağaoğlu'nun ofisine gittiği ve Öz'ün kasası olduğu iddia edilen avukat Tayfun Aktaş'ın, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanmasına devam ediliyor - Duruşmada tanık olarak ifade veren iş adamı Ali Ağaoğlu: - "Aytaç Ocaklı, Zekeriya Öz'e elden eski tarihli makbuz verilmesini talep etti. Çok ahlaksızca bir teklifti. Tayfun Aktaş ofise sonradan geldi. O da makbuz talep etti"

Haber 16-11-18 15:26

TÜRMOB 'Türk lirasıyla sözleşme' kararını uygulamaya başladı

TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan, 'Meslektaşlarımızın kullanmakta olduğu LUCA muhasebe programında yapılmış eski tarihli tüm sözleşmeleri Türk lirasına çevirme kararı aldık' dedi.

Finans 28-09-18 14:38

TÜRMOB Türk lirasıyla sözleşme kararını uygulamaya başladı

TÜRMOB Genel Başkanı Masis Yontan: - "Meslektaşlarımızın kullanmakta olduğu LUCA muhasebe programında yapılmış eski tarihli tüm sözleşmeleri Türk lirasına çevirme kararı aldık" - "Meslektaşlarımızın danışmanlık hizmeti verdikleri işletmelerin, dövizden Türk lirasına geçişine destek vermelerini talep ediyoruz"

Finans 28-09-18 12:37

Eren Erdem, MİT tırları soruşturmasında tanık oldu

"Fetullahçı Terör Örgütü'ne yardım etmek" suçunu işlediği iddiasıyla tutuklu yargılanan eski CHP milletvekili Eren Erdem, MİT tırları belgelerine ilişkin 22 Mayıs'ta bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar üzerine başlatılan soruşturmada tanık sıfatıyla ifade verdi - Eren Erdem: - "MİT tırları belgelerini bana kargoyla Bülent Tezcan gönderdi" - "Bu sene mayıs ayında ismini vermek istemediğim sosyal demokrat olan, halen görevdeki bir hakim bana ulaştı. 'Seni MİT tırları belgesini Fetullahçılar'dan aldı diye tutuklayacaklar, bununla ilgili bir açıklama yapsan iyi olur' diyerek bana dostça bir telkinde bulundu. Hakkımda basında çokça haberler çıkıyordu. Artı TV'de çalışan açık kimlik bilgilerini bilmediğim Ezo isimli spiker beni telefonla aradı ve ben de bunun üzerine dosya içerisinde bana okumuş olduğunuz ve göstermiş olduğunuz 22 Mayıs 2018 tarihli açıklamayı yaptım. Bu açıklama doğrudur"

Haber 31-08-18 12:41

Muharrem İnce'den NTV canlı yayınında ilginç FETÖ iddiası: Sıkı durun çok ilginç bir şey söyleyeceğim size

NTV'de canlı yayına katılan Muharrem İnce, "Amerikalılar beni aradı, hükümet FETÖ'yü usulüne uygun şekilde istemedi" sözlerinin arkasında olduğunu söyleyerek, yeni bir bilgiyi paylaştı. "Sıkı durun çok ilginç bir şey söyleyeceğim size" diyen İnce, Türkiye'nin FETÖ lideri Gülen'i eski tarihli suçlar için istediğini iddia etti.

Haber 09-06-18 21:38

Erkeklere çok kötü haber! 50 yıl içinde...

Eski ve yeni tarihli spermler arasında yapılan kıyaslama sonucu ciddi bir tablo ortaya çıktı. Konu ile ilgili açıklama yapan bilim insanları durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Haber 07-06-18 09:45

Abdüllatif Şener'den 24 Haziran seçimleri için dikkat çeken paylaşım

AK Parti kurucusu ve eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj paylaştı. CHP’nin Cumhurbaşkanı adaylığı listesinde adı geçen Abdüllatif Şener Twitter hesabından, “2014 CB Seçimlerinde Soner Yalçın’ın Adayı Kimdi?” diye sordu ve Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın’ın 17 Haziran 2014 tarihli, “Adayımı yazabilirim” başlıklı yazısını paylaştı.

Haber 27-04-18 13:48