Filiz Haberleri

Yanlış biliniyormuş! Uzman isim yeşil ve filizlenmiş patateslere karşı uyardı

Patates beslenmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak tehlikeli patatesleri nasıl tespit edeceğinizi biliyor musunuz? Bir uzman, hangi noktada patatesinizi ayıklamanız gerektiğini ve hangi noktada tüketebileceğinizi paylaştı.

Kadin 24-02-2024 15:36

Tohum çimlendirme nasıl yapılır, tohum çimlendikten sonra ne yapılır? Tohum ne kadar sürede çimlenir?

Çimlenme sayesinde embriyo tohumdan yükselir ve bir bitki dönüşür. Bu süreç bitki yetiştiricileri arasında tohum çimlendirme işlemi olarak bilinir. Çimlenme için uygun koşulları oluşturmak gerekir. Doğal ortamlarında kendiliğinden gelişebilen bitkilerin istenilen koşullarda yaşayabilmeleri için bu aşamaları yerine getirmek şarttır. Bazı tohumları uyandırmak kolaydır bazılarını uyandırmak ise daha zordur. Peki, tohum çimlendirme nasıl yapılır?

Haber 20-03-2023 17:44

Sağlıklı sanıyoruz ama kalp krizi, tansiyon riskini artırabilirler! Yemeden önce bir kez daha düşünün

Yediklerimiz ve içtiklerimiz sağlığımızı doğrudan etki altına alıyor. Daha sağlıklı olmak adına yediğimiz yiyecekler kalp krizi, felç, tansiyon gibi hastalıkların riskinin artmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre bu tehlikeli hastalıkların riskini artırabilecek sağlıklı diyerek yediğimiz sık tüketilen 4 gıda bulunuyor.

Haber 07-10-2022 07:25

Ağzınıza bile sürmeyin: Çiğ yenildiğinde içten içe zehirliyor! Çiğ yememeniz gereken yiyecekler

Severek tükettiğimiz yiyecekler sağlık için faydalı olsa da doğru şekilde tüketmemek sağlığımızı riske atabiliyor. Uzmanlar birçok sebzenin pişirilince besin değerlerini kaybettiğini belirtiyor. Bazı yiyeceklerin pişirilmemesi gerekirken bazılarının ise çiğ yenmemesi gerekiyor. Faydalı sanarak çiğ yediğimiz gıdalar sağlığımızı tehlikeye atabiliyor.

Haber 26-09-2022 11:00

Filiz

Filiz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Filiz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.