Hint Okyanusu Haberleri

Çin'in fırlattığı roket düştü: NASA Başkanı Pekin'i suçladı, CMSA'dan karşılık geldi

ABD Uzay Kuvvetleri, Çin tarafından 24 Temmuz'da fırlatılan "Long March 5B" roketinin parçalarının dün Hint Okyanusu'na düştüğünü açıkladı. NASA Başkanı Nill Nelson ise roketin düşmesinin ardından bir açıklama yaparak, Çin'i gerekli bilgileri paylaşmamakla suçladı.

Haber 31-07-2022 17:45

Dünyanın en izole kabilesi! Taş Devri’nden kalan son kabile Sentinel, 60 bin yıldır izole yaşıyor

Hint Okyanusu’nda bulunan küçük bir ada yaşayan Sentinel Kabilesi, dış dünyaya tamamen kapalı bir topluluk olarak biliniyor. Bu küçük adanın yerlilerinden oluşan topluluk Taş Devri’nden kalan son kabile olarak kabul ediliyor ve 60 bin yıldır tamamen dünyayla iletişim kurmamayı seçiyor.

Trend 30-09-2021 16:04

Hint Okyanusu’nun ortasına baklava

Hint Okyanusu’nun ortasındaki ada ülkesi Mauritus’tan gelen baklava talebi karşılandı.

Finans 18-06-2021 11:32

Gemi kaptanını öldüren sanığa tepki: Bora’nın gözleri kabusun olsun

Hint Okyanusu’nda 'İnce Karadeniz' isimli geminin kaptanını öldürdüğü, 8 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık Ergin Aktaş, 3 ayrı suçtan toplamda, ağırlaştırılmış müebbet ile 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gemi kaptanının yakınları kararın ardından sanığa, “Bora’nın gözleri kabusun olsun” diyerek tepki gösterdi.

Haber 02-06-2021 11:23

Hint Okyanusu

Hint Okyanusu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hint Okyanusu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Medeniyetten uzakta! ‘Böyle bir yer mi varmış’ diyeceğiniz gizemli 5 ada!

Dünya nüfusunun her geçen gün arttığını düşündüğümüzde ıssız ve ücra yerlerin olması hayali gelebilir. Ancak dünya üzerinde keşfedilmesine rağmen hala gizemini koruyan birbirinden ilginç yerler mevcut. Sizler için teknolojiden uzak, ıssız ve gizemli görüntüsüyle film setlerinden fırlamış gibi gözüken 5 adayı araştırdık.

Trend 24-02-2021 17:55

Hint Okyanusu'nda gemi kaptanını öldüren zanlı Türkiye'ye getirildi

Hint Okyanusu'nda Türk bayraklı 'İnce Karadeniz' adlı yük gemisinin kaptanı Bora Ekşi'yi bıçaklayıp öldüren katil zanlısı Ergin A., Sri Lanka'dan Türkiye'ye getirildi. 83 gün tutuklu bulunduğu Sri Lanka'dan Türk polisleri tarafından getirilen katil zanlısı, sorgulanmak üzere İstanbul Havalimanı'ndan Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber 12-03-2020 07:59

Dünya çevresindeki gizemli uğultunun sırrı çözüldü

Hint Okyanusu'nun dibinde yeni bir su altı yanardağı oluştu

Haber 08-01-2020 17:41

GÜNCELLEME- Okyanusta gemi personeli tarafından öldürülen kaptanın cenazesi İstanbul'a getirildi

Yakınları, kaptan Bora Ekşi'nin cenazesini Adli Tıp Kurumu'ndan teslim aldı - Ekşi'nin cenazesi, yarın Marmara İlahiyat Camisi’nde kılınan cenaze namazından sonra Valide Sultan Mezarlığı’na defnedilecek CENAZENİN ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINMASI VE CENAZE TÖRENİYLE İLGİLİ BİLGİLER EKLENDİ

Haber 24-12-2019 15:06

Okyanusta gemi personeli tarafından öldürülen kaptanın cenazesi İstanbul'a getirildi

Okyanusta gemi personeli tarafından öldürülen kaptanın cenazesi İstanbul'a getirildi

Haber 24-12-2019 11:25

Hint Okyanusu'nda Türk gemisinde dehşet! 1 ölü, 2 yaralı

Hint Okyanusu'nda Türk bayraklı İnce Karadeniz adlı yük gemisinde makine yağcısı Ergin A.'nın bıçaklı saldırısı sonucu kaptan Bora Ekşi (42) hayatını kaybederken 2 mürettebat da yaralandı.

Haber 21-12-2019 10:15

Hint Okyanusu'nda kayboldu! Eli ve alyansı köpekbalığının midesinde bulundu

Hint Okyanusu'nda Madagaskar'ın doğusundaki bir adaya karısıyla birlikte tatile giden ve kaybolan İskoç turistin kopmuş eli ve alyansı bir köpekbalığının midesinde bulundu.

Trend 08-11-2019 09:52

Afrika'nın baharat adasında baharat turu

Hint Okyanusu'nun Doğu Afrika kıyısındaki Tanzanya'nın yarı özerk bölgesi Zanzibar, yüzyıllardır baharatlarıyla dünya mutfaklarını lezzetlendiriyor - Dünyanın en önemli baharat üretim yerlerinden Zanzibar'da turistler için birbirinden renkli, kokusu baş döndüren baharat bahçelerine "baharat turu" düzenleniyor - Tropik adadaki baharat yetiştiricisi 61 yaşındaki Abeid Abdullah, bahçesindeki ürünleri Türk turistlere yine turistlerden öğrendiği Türkçe ile anlatıyor

Yurthaber 20-08-2019 11:46

Afrika'nın baharat adasında baharat turu

Hint Okyanusu'nun Doğu Afrika kıyısındaki Tanzanya'nın yarı özerk bölgesi Zanzibar, yüzyıllardır baharatlarıyla dünya mutfaklarını lezzetlendiriyor - Dünyanın en önemli baharat üretim yerlerinden Zanzibar'da turistler için birbirinden renkli, kokusu baş döndüren baharat bahçelerine "baharat turu" düzenleniyor - Tropik adadaki baharat yetiştiricisi 61 yaşındaki Abeid Abdullah, bahçesindeki ürünleri Türk turistlere yine turistlerden öğrendiği Türkçe ile anlatıyor

Haber 20-08-2019 11:43

Doğa harikası kıyılarda yoksul yaşam sürenlerin adası: Zanzibar

Hint Okyanusu'nun Doğu Afrika kıyısındaki Tanzanya'nın yarı özerk bölgesi Zanzibar Adası, beyaz kumsalı ve turkuaz mavisi okyanusu ile insanı kendine hayran bırakırken, eşsiz güzellikteki kıyılarda süren yoksul yaşam göze çarpıyor.

Trend 19-08-2019 15:49

Zanzibar'ın kaplumbağa adası: Changuu

Zanzibar'ın kaplumbağa adası: Changuu

Haber 13-08-2019 11:14

İngiltere'ye BM'de büyük diplomatik yenilgi

BM Genel Kurulu, İngiltere'nin, önemli bir ABD üssünü de barındıran Hint Okyanusu'ndaki Chagos Takımadalarının kontrolünü 6 ay içinde bırakarak ada devleti Morityus'a devretmesini talep eden kararı kabul etti - Buna karşı çıkan İngiltere'ye sadece 5 ülke destek verdi

Haber 22-05-2019 22:45

Fransız savaş uçakları Endonezya'ya acil iniş yaptı

Hint Okyanusu'ndaki Fransız donanmasına ait Charles de Gaulle uçak gemisinden kalkan 7 savaş uçağı hava muhalefeti nedeniyle Endonezya'nın Sumatra Adası'na acil iniş yapmak zorunda kaldı

Haber 19-05-2019 13:07

Seyşeller Devlet Başkanı Faure denizaltıda iklim çağrısı yaptı

Seyşel Adaları Devlet Başkanı Danny Faure: - "(Küresel ısınma) Bu sorun hepimizi aşıyor, onu gelecek nesillerin çözmesini bekleyemeyiz. Artık bahanemiz kalmadı, zamanımız da..."

Haber 14-04-2019 11:10

O uçak kaybolalı tam 5 yıl oldu!

Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı yolcu uçağının Hint Okyanusu'nda kaybolmasının üzerinden tam 5 yıl geçti. Uçağın akıbeti hâlâ bilinmiyor.

Trend 08-03-2019 15:54

İran donanması Hint Okyanusu'nda tatbikat düzenleyecek

İran donanması Hint Okyanusu'nda tatbikat düzenleyecek

Haber 08-02-2019 13:54

Türkiye için ürkütücü haber! Hızla çoğalıyorlar

Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus'un batı kısımlarında mercan kayalıklarda yaşayan zehirli deniz canlısı aslan balığı, Gökova Körfezi'ni istila etmeye başladı.

Trend 13-01-2019 19:45

Ege Denizi'nde korkutan istila! Bodrum ve Marmaris'ten sonra şimdi de İzmir'de

Hint Okyanusu'nda yaşayan ve en zehirli balık türlerinden biri olan 'aslan balığı', Muğla'nın turistlik ilçeleri Bodrum ile Marmaris'in ardından İzmir'de de görüldü. Yılda yaklaşık 2 milyon yumurta bıraktığı bilinen ve deniz canlılarını yok eden balığın tehlike saçtığı bildirildi.

Trend 01-01-2019 12:30

ABD vatandaşı Hint Okyanusu'ndaki adada ölü bulundu

ABD vatandaşı turistin Andaman ve Nicobar Adaları'na bağlı Kuzey Sentinel Adası'nda dış dünyadan yalıtılmış yaşayan kabile mensuplarınca öldürüldüğü tahmin ediliyor

Haber 21-11-2018 16:30

İranlı balıkçıların korkusu ABD yaptırımları değil Çinli balık firmaları

İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletindeki balıkçılar, ABD yaptırımlarından çok, sahip oldukları büyük gemilerle denizde ne varsa hepsini silip süpürdüklerini söyledikleri büyük Çinli balık firmalarından şikayet ediyor - Çinli balık firmalarının tek geçim kaynaklarını ellerinden aldıklarını belirten İranlı balıkçılar, Tahran yönetiminden Çinli firmalara kısıtlama getirilmesini istiyor - İranlı balıkçı Ezim Cedgal: "Çin'den bizim yakınlarımıza gelen büyük balıkçı gemileri işimizi çok zorlaştırıyor. Çinliler büyük gemilerle denizlerde, okyanuslarda ne varsa hepsini toplayıp götürüyor. Onlar denizin, okyanusun en dibine kadar inerek ne varsa hepsini silip süpürüyor"

Haber 19-11-2018 14:18

Karaya çıkarılması yasak olan balık Türkiye denizlerinde hızla çoğalıyor

Kızıldeniz üzerinden Akdeniz ve Ege'ye göç ederek hızla çoğalan Hint Okyanusu kökenli zehirli balon balığının popülasyon ve ekonomik değer yönünden faydalı olup olmayacağının saptanması için çalışma yapılıyor.

Haber 17-11-2018 12:25

Türkiye Hint Okyanusu'na Kıyıdaş Ülkeler Birliğinin diyalog ortağı oldu

Dışişleri Bakanlığı: - "Türkiye'nin Hint Okyanusu'na Kıyıdaş Ülkeler Birliğine (IORA) diyalog ortaklığı statüsü için yaptığı başvuru, Güney Afrika'nın Durban kentinde 31 Ekim-2 Kasım'da yapılan IORA Bakanlar Konseyi Toplantısı'nda kabul edilmiştir" - "IORA'ya diyalog ortaklığımız, büyük ekonomik potansiyeli bulunan Hint Okyanusu bölgesi ve çoğunluğu ile tarihsel yakınlığımız bulunan kıyıdaş ülkelerle ilişkilerimizin güçlendirilmesi, bu meyanda ülkemizin uluslararası ilişkilerinin çeşitlendirilmesi, tanıtımı ve yeni ihracat pazarları arayışı çabalarına katkıda bulunacaktır"

Haber 03-11-2018 14:23

Sri Lanka'nın ulaşım yükünü tuk-tuk çekiyor

Trafiğin soldan işlediği Sri Lanka'da en yaygın ulaşım aracı olarak "tuk-tuk" adı verilen, ismini çıkardığı sesten alan araçlar kullanılıyor

Haber 11-06-2018 12:04

Son hamlenin ardından ortaya çıktı! işte Türk üçgeni...

Türkiye, Afrika ve Orta Doğu’daki hamleleriyle Kızıldeniz, Basra Körfezi ve Hint Okyanusu’nda stratejik bir üçgen oluşturdu. Somali ve Katar’daki üslerin ardından Erdoğan’ın talebiyle, Kızıldeniz’in kapısı olan Sudan’ın Sevakin Adası da Türkiye’ye tahsis edildi...

Haber 27-12-2017 08:41

ABD'li askerlerden itiraf gibi açıklama: Kuzey Kore’ye karşı işe yaramaz cezaevi gibi

ABD Donanması’nda Pasifik’in batısı ve Hint Okyanusu’nun doğusundan sorumlu 7. Filo’ya ait Shiloh kruvazöründe görev yapan denizciler, kötü koşulları ve geminin savaş yeteneğinin kötü olmasını şikayet etti.

Haber 11-10-2017 19:27

Yunan gemisinin yardım çağrısına Türk fırkateyni yetişti!

Hint Okyanusu'nda, yaralı personeli için yardım çağrısında bulunan Yunan bandıralı ticari geminin yardım çağrısına, bölgede keşif gözetleme görevi icra eden TCG Giresun fırkateyni yanıt verdi. Helikopterle Yunan bandıralı gemiden alınan yaralı denizciye ilk müdahale TCG Giresun'un askeri doktoru tarafından yapıldı.

Haber 08-09-2017 00:01

Zanzibar

Plajlarıyla Dünya Mirası Zanzibar, Doğu Afrika Bölgesi'ndeki Tanzanya sahil şeridi boyunca uzanan, Hint Okyanus’unda takım adalardan oluşan bir bölge.

Trend 06-01-2016 17:50

'Enkaz parçası kayıp Malezya uçağına ait'

Hint Okyanusu'ndaki Reunion Adası'nda temmuz ayında karaya vuran uçak parçasının geçen yıl kaybolan MH370 sefer sayılı Malezya uçağına ait olduğu kesinleşti.

Haber 03-09-2015 19:57

Kayıp Malezya uçağı: İkinci bir parça daha bulundu

Hint Okyanusu'ndaki Reunion adasında kayıp Malezya uçağına ait olduğu sanılan ikinci bir parça bulundu. Yerel yetkililer, uçak kapısı olduğu belirtilen parçanın üzerinde yabancı dilde yazıların bulunduğunu söyledi. Malezya uçağı Mart 2014'te kaybolmuştu.

Haber 02-08-2015 11:45

Batan adalar

İklim değişikliğinin etkileri dünyanın her yerinde giderek daha fazla hissediliyor.

Haber 05-03-2015 09:31

Tsunami’nin etkileri 10 yıldır silinmedi

26 Aralık 2004’te Hint Okyanusu’nda o kadar büyük bir deprem meydana geldi ki Dünya ekseni birkaç santim oynadı.

Haber 26-12-2014 22:34

Kayıp uçağın pilotu evde tatbikat yapmış

239 yolcusuyla Hint Okyanusu üzerinde kaybolan ve 8 Mart'tan bu yana izine rastlanmayan Malezya Havayolları MH 370 sefer sayılı uçağın akıbetiyle ilgili birinci şüphelinin pilot olduğu açıklandı.

Haber 23-06-2014 14:20

Kayıp uçakta yeni umut

Dünya havacılık tarihinin en büyük sırrı haline gelen kayıp Malezya uçağını arama çalışmalarında şimdi de robot bir denizaltı kullanılacak.

Haber 14-04-2014 11:39

Kayıp uçak arayışına hava engeli

Hint Okyanusu'nda uydu aracılığıyla belirlenen ve kayıp Malezya uçağına ait olduğu sanılan parçaların bulunmasına bölgedeki kötü hava şartlarının engel olduğu bildirildi.

Haber 21-03-2014 11:49

Sizce burası nedir?

O dünyanın en ilginç restoranlarından Zanzibar'daki Kaya Restoran, Hint Okyanusu'nda.

Haber 17-10-2013 19:09

Artık Hint Okyanusu'un derinlerinde

Dünyanın en büyük gemi filosuna sahip Japon şirketin, bin 700 konteyner bulunan gemisi artık Hint Okyanusu'un derinlerinde.

Haber 29-06-2013 12:06

Hint Okyanusu’nda korkutan deprem!

Hint Okyanusu’ndaki Christmas Adası açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin derinliği 30 km olarak açıklandı.

Haber 13-06-2013 21:27

Mauritia: Okyanus dibinde antik kıta

Hint Okyanusu'nun dibinde gömülü eski bir kıtanın kalıntıları bulundu.

Haber 25-02-2013 13:25

Kayıp kıta sonunda bulundu

Bilim adamları, milyonlarca yıl önce Hint Okyanusu'nun derinliklerine gömüldüğü sanılan bir kıtaya ait parçalar buldu.

Haber 25-02-2013 12:21

Yüzlercesini acımasızca katlettiler

Hint Okyanusu’ndaki ada ülkesi Mauritius’ta yer alan bir maymun yetiştirme çiftliğinde yüzlerce hayvanın öldürüldüğü ortaya çıktı.

Haber 30-10-2012 13:48

190 tonluk balinayı gemi biçti

Hint Okyanusu'nda Sri Lanka yakınlarında 190 ton ağırlığında ve 33 metre uzunluğunda bir mavi balinanın cesedi bulundu.

Haber 12-05-2012 12:13

Bodrum sahillerinde balon balığı alarmı

Muğla’nın Bodrum İlçesi kıyılarında son bir haftada yakalanan 50’ye yakın balon balığı, tedirginliğe neden oldu.

Yurthaber 05-09-2011 13:54

Türk bandıralı gemi, okyunusta böyle battı

Mürettebatın kutratılma anı ve geminin sulara gömülmesi, saniye saniye kaydedildi.

Haber 24-05-2011 11:42

2 denizciye 7 milyon dolar fidye ödendi

Hint Okyanusu'nda geçen Aralık ayında kaçırılan iki İspanyol denizcinin serbest bırakılması için Somalili korsanlara 7 milyon dolar (yaklaşık 11 milyon TL) fidye ödendiği iddia edildi.

Haber 15-05-2011 11:05

Japonya'daki depremde ölenlerin sayısı 8649

Japonya'daki deprem ve tsunami felaketinde ölenlerin sayısının 8649'a yükseldiği bildirildi.

Haber 21-03-2011 08:30