Kamu Iscisi Kimdir Haberleri

Emekli oldu, kamu desteği almadan kendi serasını kurdu, şimdi eleman bulamıyor: Dışarıda 25 lira bende 10 lira

Amasya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden emekli olan 58 yaşındaki Recep Yıldırım, memleketi Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine yerleşerek, kamu desteği almadan sera kurarak sebze üretimine başladı. Üretime devam eden Yıldırım, serada çalıştıracak işçi bulamıyor. Organik ürün yetiştirdiğini belirten Yıldırım, "Bizden on liraya alınan mal, yirmi, yirmi beş liraya piyasalarda satılıyor. Gelsin vatandaş on liraya buradan alsın." dedi.

Haber 2024-05-17 10:46:21

Kamuda yeni dönem başladı! Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte alınan kararlar

Geçtiğimiz günlerde ayrıntıları açıklanan kamuda tasarruf dönemi başladı. Tasarruf Tedbirlerine dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tasarruf tedbirleri paketine göre; bakanlıklarda en fazla 3 araç makam hizmetlerinde kullanılabilecek. Savunma ve güvenlik hizmetleri hariç, kamu kurumları, toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmetini sonlandıracak. Öte yandan 'fazla mesai' kararı da dikkat çekti.

Finans 2024-05-17 00:46:50

Beşiktaş'taki yangın faciasında yeni gelişme! 13 kişi hakkında soruşturma izni verildi

Beşiktaş'taki gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Valiliğinden binaya ilişkin izin ve denetim belgesi veren 14 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni talep etti. Valilik aralarında o dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılarının da olduğu 13 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

Haber 2024-05-16 15:25:57

Slovakya'nın saldırıya uğrayan Başbakanı Robert Fico kimdir?

15 Mayıs’ta henüz bilinmeyen bir nedenle suikast girişimine uğrayan ve bu satırların kaleme alındığı saatlerde henüz hayati tehlikeyi atlatmamış olan Robert Fico, bölgede doğu blokunun yıkıldığı 1990’lardan bu yana ülkesinde siyaset dünyasının belirleyici şahsiyetlerinden biri.

Yurthaber 2024-05-16 08:03:24

TAM ATM nedir? TAM ATM'de hangi bankalar var?

Türkiye’nin 81 ilinde 5.600 bankamatikle birlikte hayata geçirilen TAM ATM projesinin 7 ayrı kamu bankasının ortak girişimi olduğu bilinir. Yaşadığı yerde TAM ATM bankamatiklerinin aktif olarak kullanıma açıldığını gören kişiler ise bu projeye yönelik olan belirli hususları sorgular. Bunlar arasında TAM ATM projesinin kime ait olduğu, ne gibi avantajları beraberinde getirdiği ve Türkiye’nin dört bir yanında konumlandırılan bu bankamatiklerin hangi işlemler için kullanılabildiği yer alır.

Finans 15-05-24 22:39

SON DAKİKA | Ayhan Bora Kaplan'ı gözaltına alınan polisler gözaltında! Çok konuşulacak gelişme: Sayı arttı...

Son dakika haberi: Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve gözaltına alınan emniyet personelleriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, 4 kamu görevlisinin gözaltında olduğu duyuruldu. Gazeteci İsmail Saymaz, Kaplan'ı gözaltına alan 3 kişinin gözaltına alındığını iddia etti.

Haber 15-05-24 17:23

Yeni Yargıtay Başkanı seçilen Ömer Kerkez kimdir?

Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca Yargıtay Birinci Başkanı'nın belirlenmesi için 25 Mart’ta başlayan seçimlerin 37’nci tur oylamasında 193 oy alan Ömer Kerkez, Yargıtay Birinci Başkanı seçildi.

Yurthaber 15-05-24 14:25

Rusya'nın yeni savunma bakanı: Ekonomi uzmanı Andrey Belousov kimdir?

Rusya lideri Vladimir Putin, beşinci devlet başkanlığı dönemine, savunma bakanlığı görevine bir ekonomisti atayarak başladı. Peki yeni Savunma Bakanı Andrey Beluosov kim ve neden Ukrayna işgalinin sürdüğü bir dönemde bir sivil olarak savunma bakanlığına atandı?

Yurthaber 15-05-24 14:23

Emekli maaşı ile fark açıldı: Memur emekli olmak istemiyor! İstihdamda sınırlamaya ‘memur maaşı’ engeli

3 yıl boyunca kamuya personel alımı sınırlandırıldı. Yeni tasarruf paketine ilişkin değerlendirme yapan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın emekten tasarruf olmayacağını, personel fazlası değil, eksiği olduğunu dile getirdi. Yalçın, “Görev aylığı ile emekli aylığı arasındaki bağ büyük oranda koptu. Kamu görevlileri emekli olmamayı, emekli olan kamu görevlileri de göreve geri dönmeyi istiyor. Söylem hayal kırıklığı içeriyor” dedi.

Finans 14-05-24 07:41

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi nedir? 2024 Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde neler var?

Kamu tasarruf programının 2024 yılında başlanmasına karar verilen planları arasında taşıtlar ve binalar ile enerji kaynakları gibi başlıklara yönelik olan kararlar yer alır. Bu kararlarla mevcut kaynakların gözlemlenerek daha dikkatli ve verimli bir şekilde kullanılması hedeflenmiştir. Bununla birlikte yeni alımlar ile harcamaların azaltılmasına ilişkin olan maddeler de 2024 Kamuda Tasarruf Paketi’nin içerdiği önemli planlar kapsamındadır.

Finans 13-05-24 21:57

İsteğe bağlı sigorta nedir, nasıl yapılır? İsteğe bağlı sigorta şartları

Çalışan her kişi Türkiye Cumhuriyeti kanunları doğrultusunda sigortalanır. Sigorta çalışanın görevine, çalışma türüne ya da kamu ya da özel sektörde çalışıyor olmasına göre farklılık gösterebilir. Tüm sigorta ve sigortalı çalışan takipleri Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında gerçekleştirilir.

Haber 13-05-24 18:35

Kamuda işe alıma yeni sistem: Şartlar tamamen değişti, Meclis’e geliyor… Ne kadar emekli o kadar istihdam!

Açıklanan kamu tasarruf paketi kapsamında kamuda istihdamda yeni bir dönem başladığını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Buna göre kamuda istihdama emeklilik şartı getirildi. 3 yıl boyunca sadece emekli olan personel kadar istihdam sağlanacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Finans 13-05-24 14:38

Üniversiteli lastik tamircisi, baba mesleğini severek sürdürüyor

İzmir'de iki üniversiteden mezun olduktan sonra kamu personeli olma hedefini gerçekleştirememesi üzerine babasından devraldığı lastik tamiri dükkanının başına geçen genç, işini severek yapıyor.

Yurthaber 13-05-24 11:33

Kamu personeli servisleri kaldırıldı: Giderler 3 kat artmıştı: Toplu taşıma kartı geliyor

Kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları belli oldu. En dikkat çeken konuların başında kamudaki taşıt yasısı gelirken merak edilen tüm detayları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Kamuda çalışan personelin servisleri için karar alındı. Bakan Şimşek, “Savunma ve güvenlik hariç, kamuda personel servisi hizmetinin toplu taşımı olan yerlerde kaldırılacak” dedi. Kamu personeli için toplu taşıma kartı geleceği öğrenildi. İşte detaylar.

Finans 13-05-24 11:21

Mersin'de firari FETÖ hükümlüsü eski kamu görevlisi yakalandı

Mersin'de hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan FETÖ hükümlüsü eski kamu personeli cezaevine gönderildi.

Yurthaber 13-05-24 10:25

Taşıt alımından yeni yatırımlara... Kamuda tasarruf dönemi 'bugün' başlıyor! Hiçbirine izin verilmeyecek...

Enflasyonla mücadelede bir yeni adım daha atılıyor. Kamuda tasarruf önlemleri için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek detayları Külliye'de açıklayacak. Bu kapsamda kamu kurumları verimlilik üzerine odaklanacak ve harcamalar en aza indirilerek kısıtlanacak. Uzmanlar, tasarrufların dezenflasyon sürecine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Finans 13-05-24 07:15

Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeniden Hamdi Güleç atandı

Kamu İhale Kurulu (KİK) Başkanlığına yeniden Hamdi Güleç getirildi. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 12-05-24 10:31

İş kazası nedir, hangi durumlar iş kazası sayılır? İş kazası tutanağı (raporu) nasıl hazırlanır?

Çalışan her kişi, özel sektöre ait bir firmada ya da devlete ait olan bir kamu kurum ve kuruluşunda çalışıyor olması ya da yaptığı görev fark etmeksizin çeşitli haklara sahiptir. Bu hakların başında da iş güvenliği gelir. İşverenler çalışanlarını çeşitli kazalardan korumak için bazı önlemler almakla yükümlüdür. Peki iş kazası nedir, hangi durumlar iş kazası sayılır? İş kazası tutanağı (raporu) nasıl hazırlanır?

Haber 11-05-24 18:04

Memur zammı 3 tabloda netleşti! Öğretmen, polis, hemşire... Seyyanen zam da 'tasarruf'a takıldı

Memur maaşı zammı ile memur emekli zammı için 4 aylık enflasyon farkı netleşti. 6 aylık enflasyon tahminleri de nihai rakama son 2 veri kala şekillenmeye başladı. Peki en düşük memur ve memur emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, "Kamu harcamalarında kısıtlamalara gidildi. Tüm bunların tablosuna baktığımızda zam oranları beklentinin altında kalabilir" dedi. İşte Merkez Bankası’nın verdiği ipucu ile yeni memur maaşı tablosu ve haberin detayları…

Finans 11-05-24 15:41

Sayıları 19 bini bulacak! Masrafsız, komisyonsuz işlem yapılabilecek! 7 kamu bankası tek ATM'de toplandı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, "Sektördeki 7 bankanın (Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT) işbirliğiyle Türkiye'nin ATM Merkezi'ni (TAM) hayata geçirmekten dolayı çok büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Finans 10-05-24 12:26

Bakan Şimşek duyurdu! Tasarruf paketi açıklanıyor! Tarih belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf paketini pazartesi günü açıklayacaklarını duyurdu. Şimşek, "Önümüzdeki dönemde kamu maliyesine ilişkin birçok hususta adım atacağız." diye konuştu. Şimşek'ten altın piyasalarının kaldırılmasını beklediği altın kotasına ilişkin de sert çıkış geldi. Bakan Şimşek, "Çıkar çevreleri memnun değil. Kusura bakmasınlar." değerlendirmesini yaptı.

Finans 10-05-24 10:31

GBT nedir, ne anlama gelir? GBT’de neler çıkar? GBT açılımı

Devletlerin, ülkelerin, halkın güvenliğini sağlamak ve mevcut güvenliği korumak gibi amaçlara yönelik olarak oluşturduğu ve geliştirdiği güvenlik önlemleri ve güvenlik sistemleri vardır. Ülkemizde bu kamu hizmetleri İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterir.

Haber 10-05-24 02:02
gbt

İki kamu bankasından temettü kararı!

Halkbank ve Vakıfbank kâr payı dağıtmama kararı aldı. Bankalar, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yaptı.

Finans 09-05-24 08:28

Karadeniz’deki en büyük Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi Samsun’da hizmete girdi

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde fiziki büyüklüğü ve kapasitesiyle Karadeniz Bölgesi kamu sağlık tesislerindeki en büyük merkez olma hüviyetini taşıyan Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (ÜYTE) hizmete girdi.

Yurthaber 07-05-24 15:49

Son dakika | Erdoğan'dan 'ihanet' çıkışı! Serzenişler artıyor, farkındayız deyip rest çekti: Artık çok daha kararlı şekilde üzerine gideceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde kamu mallarıyla ilgili tartışılan serzenişlere gündeme getirdi. "Kamu malına el uzatmak bizim nazarımızda ihanete eş değerdir. Tespit ettiğimiz tüm eksiklerin, hataların, varsa ihanetlerin üzerine inşallah bundan sonra çok daha kararlı şekilde gideceğiz" mesajını verdi.

Haber 06-05-24 15:03

Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan 'memur' raporu! Kamuda tasarruf adımları: Servisler kaldırılacak, toplu taşıma kartı verilecek

Kamuda tasarruf önlemlerine kamu kurum ve kuruluşlarının servis kiralama giderleri de dahil edildi. Geçtiğimiz yıl 3 kat artan ulaşım giderleri için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bir hazırladı. Buna göre, tasarruf için ekonomik olmayan hatlarda servisler kaldıracak yerine toplu taşıma kartı verilecek.

Finans 04-05-24 08:45

Adnan Oktar örgütüne bir darbe daha! Mahkeme kararını verdi: 300 hesap kapatıldı

Adnan Oktar soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Mağdurlar, Adnan Oktar Organize Suç Örgütü'nün sosyal medyayı kullanarak başta mağdurlar ve müştekiler olmak üzere kamu görevlileri ile basın mensuplarını sindirmeye çalıştığını iddia etmiş ve bununla ilgili olarak hukuki sürecin başlatıldığı açıklanmıştı. Mahkeme mağdurların başvurusu üzerine 300'e yakın hesabı kapattı.

Haber 03-05-24 18:19

Son dakika | 2024 KPSS başvuruları başladı! KPSS başvuru ekranı erişime açıldı... Başvuru ücreti ne kadar?

Son dakika haberi: Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS) lisans sınavı başvuruları başladı. ÖSYM'den gelen son dakika açıklamasıyla beraber KPSS başvuru ekranı da erişime açıldı. 'KPSS başvuru ücreti ne kadar?' sorusu da yanıtını buldu.

Egitim 03-05-24 16:04

Neredeyse 3 bin TL! Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçlarına göre, nisan ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı sebze fiyatlarında yaşanan mevsimsel düşüşün etkisiyle 19 bin 890 lira oldu.

Finans 27-04-24 13:58

İki ayrı kurum çalışmalara başladı! Cevdet Yılmaz’dan ‘refah artışı’ mesajı: Kalem kalem tespit edilecek

Geçtiğimiz yıl 1 trilyon 28 milyar TL ödenek ayrılan kamu harcamalarında deprem harcamaları harici tasarrufa gidilecek. Bu kapsamda Hazine ve Strateji Bütçe Başkanlığı kamu tasarrufu için ayrı ayrı çalışma yürütüyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iki çalışmanın birleştirilerek nihai kararın verileceğini açıkladı. Ayrıca enflasyonun kalıcı şekilde düşürülmesi yanında, kalıcı bir sosyal refah artışının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Finans 27-04-24 10:36

‘Uygun maliyetli para toplamak adına…’ Mevduat faizleri, altın, borsa! Yatırımcılar için 32 gün uyarısı

Merkez Bankası faiz kararı sonrası yatırımcılar güncel mevduat faizi oranlarını merak ediyordu. Kamu ve özel bankalarda mevduat faizleri belli oldu. Peki faizler daha da artar mı? Ekonomist Muhammet Bayram vade seçimine dikkat çekti. Altın, dolar, borsa ve mevduat arasından hangisinin daha yüksek kazanç sağlayabileceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. “Zorunlu karşılıklar artabilir, o nedenle bankalar daha uygun maliyetli para toplamak adına mevduat faizlerini daha da yükselebilir” dedi.

Finans 27-04-24 09:58

İlanlar yayımlandı! Kamuya binlerce işçi alınacak!

26 kamu kurumu, toplamda 4 bin 986 yeni personel alımı yapacak. İlanlar yayımlandı, işte açık pozisyonlar...

Finans 23-04-24 15:28

Tasarruf tedbirleri nedeniyle giyim yardımı kesildiği iddia edilmişti! Bakanlıktan açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan son dakika açıklamada, “Farklı kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan Koruyucu Giyim Yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği yönündeki haberler mesnetsiz olup hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Finans 23-04-24 14:35

Babalık izni nedir, ne zaman başlar? Babalık izni kaç gün?

Çalışan kişilerin kanunlarla verilmiş çeşitli hakları bulunur. Bu haklar kişilerin özel durumlarına, çalıştıkları iş alanına, iş tanımlarına, kamu kuruluşunda ya da özel sektörde çalışıyor olmalarına göre değişiklik gösterebilir. Kişilerin primlerinin hangi sigorta türüne göre ödendiği de sahip oldukları hakların uygulanma biçimleri açısından önemlidir.

Haber 22-04-24 20:09

Asgari ücretten emekli maaşı zamlarına… Çalışma Meclisi 5 yıl sonra yeniden toplanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 Nisan’da açıklayacak

Çalışma Meclisi 5 yıl aradan sonra toplanacak. TÜRK-İş, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK toplantı masasına asgari ücretten emekli maaşı zammına, kıdem tazminatından esnek çalışmaya kadar birçok konuyu getirecek. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taraflar ile Beştepe’de bir araya gelecek.

Finans 22-04-24 07:47

Adnan Oktar mağdurlarından mahkemeye sosyal medya başvurusu! ‘Twitter çifte standart uyguluyor…’

Adnan Oktar soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Mağdurlar, Adnan Oktar Organize Suç Örgütü'nün sosyal medyayı kullanarak başta mağdurlar ve müştekiler olmak üzere kamu görevlileri ile basın mensuplarını sindirmeye çalıştığını iddia etti. Bununla ilgili olarak hukuki sürecin başlatıldığı açıklandı.

Haber 19-04-24 17:25

e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama: e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır, e-Devlet’ten askerlik durum belgesi nasıl sorgulanır?

İnsanların kamu hizmetlerinden kesintisiz ve güvenli bir biçimde faydalanabilmesi için e-Devlet Kapısı sistemine kayıtlı olması gerekmektedir. Bu sistem aracılığıyla birçok kamusal kurumdan ve bu kurumların kullanıcılara sunduğu hizmetlerden hızlı bir şekilde yararlanılabilinmektedir. Bu hizmetlerden biri de Milli Savunma Bakanlığı tarafından sunulan askerlik durum belgesi sorgulama hizmetidir. Peki, e-Devlet askerlik durum belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Haber 18-04-24 18:43

e-Devlet CİMER başvuru sorgulama: e-Devlet’ten CİMER başvurusu nasıl sorgulanır?

e-Devlet Kapısı platformu sayesinde insanlar elektronik ortamda devlet aracılığı ile verilen kamu hizmetlerine kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmektedir. Bu platform üzerinden bireyler kamuyla alakalı her türlü resmî işlemini online olarak hızlı bir şekilde yapabilmektedir. CİMER ile alakalı başvuru işlemleri de bu platform üzerinden gerçekleşebilmektedir. Peki, e-Devlet’ten CİMER başvurusu nasıl sorgulanır?

Haber 18-04-24 18:39

e-Devlet CİMER başvurusu: e-Devlet’ten CİMER başvurusu nasıl yapılır?

e-Devlet Kapısı sisteminin hayata geçmesiyle birlikte insanlar kamu ile alakalı işlemlerini internet üzerinden rahat bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. e-Devlet Kapısı platformu içerisinde kamu kuruluşlarının sunduğu birbirinden farklı hizmet seçeneği bulunmaktadır. Bu hizmet seçeneklerinden biri de Cumhurbaşkanlığı aracılığı ile açılmış olan, bireylerin şikâyet veya isteklerini ulaştırmasını sağlayan CİMER sistemidir. Peki, e-Devlet’ten CİMER başvurusu nasıl yapılır?

Haber 18-04-24 18:38

Bakan Işıkhan'dan Memur Sen heyetiyle görüşme! Gündem kamu çalışanlarının hakları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Memur Sen Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki heyetle görüştü. Görüşmeyi Bakan Işıkhan sosyal medya hesabından duyurdu.

Finans 18-04-24 15:51

Taciz iddiasıyla tekme tokat dövülmüştü! Uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı: 'Bir şey yapacak olsam...'

Şırnak’ta bir kadını taciz ettiği iddiasıyla darp edilen uzman çavuşun mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı. Zanlı, “Yardım edin” diye bir ses duyarak binaya girdiğini ve içerideki kadınların bağırmaya başladığını söyleyerek, "Ben 15 yıldır kamu hizmeti yapıyorum. Böyle bir hareketi yapacak biri değilim. Kesinlikle ne cinsel amaçlı ne de başka bir amaçla müştekiye dokunmadım. Bir şey yapacak olsam tasarlardım ve bu şekilde hareket ederdim" dedi.

Haber 18-04-24 12:59

Zam pazarlığında yeni dönem! Yüzbinlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli karar AYM'den geldi! O hakkın önü açılmış oldu

Anayasa Mahkemesi'nden yüzbinlerce kamu işçisini ilgilendiren önemli bir karar geldi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda iptal edilen düzenlemenin sendika hakkını sınırladığının altı çizildi. Çalışma ekonomisi profesörü Aziz Çelik de AYM kararıyla sendikaların grev hakkının iade edilmiş olduğu yorumunu yaptı.

Finans 18-04-24 11:33

Yüksek emekli promosyonu 'faiz' engeline takıldı! Bankalar bunu talep ediyor

Kamu bankalarının emekli promosyonlarını artırmasının ardından bankalar arasında yarış kızıştı. 18 bin TL'ye ulaşan emekli promosyonunu almak isteyen bazı emekliler ise kötü bir sürprizle karşılaştı.

Finans 18-04-24 09:22

2024'te rekor sayıda seçim! IMF'den mali konsolidasyon uyarısı geldi

Uluslararası Para Fonu (IMF), 88 ülkede seçimlerin yapıldığı veya yapılacağı bu yılda sürdürülebilir kamu maliyesini korumak ve tamponları yeniden oluşturmak için kalıcı mali konsolidasyon çabalarına ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Finans 17-04-24 17:57

Vatandaşların banka hesapların böyle soyuyorlarmış! İstanbul merkezli 5 ilde 18 dolandırıcı yakalandı

Vatandaşlara kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp banka hesaplarını dolandıran 18 şüpheli yakalandı.

Haber 17-04-24 08:12

MEBBİS e-Devlet girişi: e-Devlet’ten MEBBİS’e nasıl girilir? MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır?

Devlet hizmetlerinden en etkin bir şekilde yararlanılabilmesi adına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından e-Devlet Kapısı denilen platform kurulmuştur. Bu platform içerisinde birçok önemli kamu hizmeti bulunmaktadır. Bu hizmetlerden biri de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan ve kısaca MEBBİS ismiyle bilinen hizmetlerdir. Peki, e-Devlet’ten MEBBİS’e nasıl girilir ve MEBBİS öğretmen girişi nasıl yapılır?

Haber 15-04-24 18:31

e-Devlet şifre değiştirme: e-Devlet şifre değiştirme nasıl yapılır, e-Devlet şifresi nasıl değiştirilir?

e-Devlet Kapısı sistemi sayesinde birçok kamu hizmetiyle ilgili işlemler, internet üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. İnsanlar resmî kuruluşlara gitmeye gereksinim duymadan bulundukları noktadan online olarak işlemlerini yapabilmektedir. Bu uygulamanın kullanılabilmesi için öncesinde şifre alınması gerekir. Bu şifrenin güvenlik gereği belirli dönemlerde yenilenmesi ve değiştirilmesi önemlidir. Peki, e-Devlet şifre değiştirme nasıl yapılır?

Haber 15-04-24 18:30

e-Devlet şifresi alma: e-Devlet şifresi nasıl, nereden alınır?

Devlet aracılığı ile sunulan hizmetlere internet ortamında erişim sağlama imkânı tanıyan sistem e-Devlet Kapısı olarak bilinmektedir. Pek çok kişi kamu ile ilgili işlerini bu sistem üzerinden hızlı bir biçimde gerçekleştirmektedir. Bu sisteme giriş yapılabilmesi için öncelikli olarak şifre sahibi olunması gerekmektedir. Şifre olmadan bu platforma giriş yapılması ve hizmetlerden yararlanılması mümkün değildir. Peki, e-Devlet şifresi nasıl ve nereden alınır?

Haber 13-04-24 18:50

Yer: Şırnak! Taciz iddiasıyla darbedilen kamu görevlisiyle ilgili yeni gelişme

Şırnak'ta kamu görevlisi Z.Ç., yolda yürüyen bir kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla kalabalık tarafından darbedilmişti. Darbedilen Z.Ç. ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Haber 13-04-24 13:22