Kurabiye Haberleri

Bağımlısı olabilirsiniz: Kıyır kıyır fındıklı kurabiye tarifi! Evde kolay fındıklı kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri

Fındıklı kurabiye tarifi, yediden yetmişe herkesin sevdiği bir lezzet. Kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz ve servis edebileceğiniz fındıklı kurabiye tarifi sofralarınıza renk katacak. Peki, ev yapımı ağızda dağılan fındıklı kurabiye tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 20-02-2024 12:12

Gün tabağı nasıl olur? Gün tabağında olması gereken tarifler

Gün tabağı belki de Türkiyedeki en tartışmalı konularından birisi. Herkesin mutlaka bir şekilde eksik bulduğu ve tarif önerileri verdiği gün tabağının nasıl olacağından ve gün tabağında yer alması gereken en temel ve can alıcı 6 tariften bahsedeceğiz. Hazırsanız, sizi içeriğimize alalım!

Yemek 12-02-2024 10:49

Bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi: Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Her an elinizin altında tatlı tuzlu atıştırmalıklar ya da çat kapı gelen misafirler için çayın kahvenin yanında servis edebileceğiniz yiyecekler bulunsun isteyenlerdenseniz bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifimizi çok seveceksiniz.

Yemek 10-02-2024 17:20

Limonlu vanilyalı kurabiye tarifi: Limonlu vanilyalı kurabiye nasıl yapılır?

Çay saatlerinin, kahve sohbetlerinin yanında ikram edilecek farklı atıştırmalıklar yapmayı ve sunmayı seviyorsanız bu pratik ve lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Limonlu vanilyalı kurabiye ile hem tatlı krizlerinizi giderecek hem de çat kapı gelen misafirlere lezzetli bir atıştırmalık sunabileceksiniz.

Yemek 10-02-2024 14:34

Sandviç kurabiye tarifi: Sandviç kurabiye nasıl yapılır?

Bilinen kurabiye tariflerinden ya da aynı görünümdeki kurabiyeler yapmaktan sıkıldıysanız ve farklı bir kurabiye tarifi arıyorsanız sandviç kurabiye tarifimiz tam size göre. Adını şeklinden alan bu kurabiyelerle tatlı krizlerinizi yatıştırabilir ya da çay kahve sohbetlerinin yanında şık sunumlar yapabilirsiniz.

Yemek 09-02-2024 18:25

Shortbread tarifi: Shortbread nasıl yapılır?

Dünyanın farklı ülkelerine ait mutfaklardan değişik tarifleri denemeyi seviyorsanız ve el lezzetinize güveniyorsanız shortbread olarak da bilinen İskoç kurabiyesi tarifini mutlaka denemelisiniz. Sadece 3 malzeme kullanarak çok kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz bu tarifi ve tarif için gerekli olan malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz.

Yemek 08-02-2024 02:11

Ağızda dağılan damla çikolatalı kurabiye tarifi! Nefis damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır? İşte malzeme listesi

Damla çikolatalı kurabiye tarifi ağızda dağılan yumuşak dokusuyla deneyenlerden tam puan alıyor. Temel kurabiye malzemeleri ve damla çikolata ile hazırlanan bu tarif davet sofralarına çok yakışan ikramlıklardan biri. Damla çikolatalı kurabiyenin bu tarifi ile çat kapı misafire be hazırlasam derdine son vereceksiniz. İşte ağızda dağılan damla çikolatalı kurabiye tarifi...

Yemek 19-01-2024 18:04

Çat kapı gelen misafire: Nefis kıtır kurabiye tarifi! Az malzemeli kıtır kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri

Bazen çat kapı gelen misafirlere hızlıca ne yapsam diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda hazırlayabileceğin nefis kıtır kurabiye tarifi ağızda dağılan yapısıyla oldukça seviliyor. 10 dakikada hazırlayıp fırına atabileceğiniz nefis kıtır kurabiye tarifini hazırlamak oldukça pratik. Peki, kıtır kurabiye nasıl yapılır? İşte malzemeleri...

Yemek 04-08-2023 16:33

Karaciğer sağlığını yerle bir ediyor! Yemeden önce tekrar düşünün

Yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa neden olabiliyor. Özellikle karaciğer tüketilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında bulunuyor. Yağlı karaciğer hastalığından korunmak için bazı gıdalardan uzak durmak gerekiyor. Uzmanlar karaciğeri yağlandıran riskli gıdalar hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 08-05-2023 09:02

Gelinim Mutfakta Trabzon usulü Kuruca tarifi! Trabzon kurabiyesi nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında salı günü Trabzon usulü Kuruca tarifi yapılıyor. Trabzon kurabiyesi olarak bilinen kuruca tarifi sevilerek tüketilen kurabiye tarifleri arasında yer alıyor. Mis gibi tereyağ ve mısır ununun birleşimiyle ortaya çıkan kuruca kıyır kıyır bir lezzete kavuşuyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri Trabzon usulü Kuruca nasıl yapılır araştırmalarında bulunuyor.

Yemek 31-01-2023 13:19

Airfryer kurabiye tarifi: Airfryer'da kurabiye nasıl yapılır?

Kızartmalarınızı, ana yemeklerinizi, tatlılarınızı ya da atıştırmalıklarınızı Airfryer ile birkaç dakika içinde hazırlayabilir ve servis edebilirsiniz. Özellikle çocukların çok sevdiği, pikniklerde, çay saatlerinde ikramlık olarak servis edilen tuzlu ve tatlı kurabiyeleri de Airfryer’de kısa süre içinde pişirebilirsiniz.

Yemek 27-01-2023 19:48

Starbucks kurabiyesini evde kolayca hazırlayabilirsiniz: İşte Starbucks kurabiye tarifi!

Starbucks'ta içtiğiniz kahvenin yanında yediğiniz kurabiyenin tadı damağınızda kaldıysa, o kurabiyeyi evinizde de hazırlayabilirsiniz. 45 dakikada hazırlanan kurabiye 12 dakikada pişiyor. İşte Starbucks kurabiyesi tarifi!

Yemek 27-01-2023 08:59

Pastanedekinin aynısı: Kıtır kıtır kurabiye tarifi! Tuzlu kurabiye nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Pastanede satılan tuzlu kurabiyelere bayılıyor, sıra evde yapmaya gelince bir türlü istediğiniz gibi olmuyorsa tarifte veya malzemelerde sorun olabilir. İçerikte yer alan tuzlu kurabiye tarifi sayesinde pişirdiğiniz kurabiye pastanedekilerin aynısı olacak. İşte kıtır kıtır kurabiye tarifi...

Yemek 27-01-2023 08:59

'Bugün ne pişirsem?' diyenlere tadına doyulmayacak tarifler! İşte 25 Ocak yemek menüsü...

'Bugün ne pişirsem?', 'Akşama ne yemek hazırlasam?' sorularının yanıtını bulmak için '25 Ocak yemek menüsü' içeriğimize göz atabilirsiniz. En güzel lezzetlerin yer aldığı yemek menüsü içeriğimizde beğendiğiniz tarifleri hazırlayabilirsiniz. Bugün sofrada başlangıç olarak yeşil kabak çorbası var. İşte 25 Ocak yemek menüsü...

Yemek 25-01-2023 09:57

Sadece kurabiye yapmak istemişti! Bir anda yüzünde patladı... Neredeyse kör kalıyordu!

Gözlerimiz en hassas organlarımız arasında yer alıyor. Dışarıdan gelen ani maddeler ve olaylar göz sağlığımızı derinden etkileyebiliyor. 19 yaşındaki bir öğrenci, kurabiye yapmak isterken yüzüne patlayan çikolata nedeniyle günlerce görme kaybını yitirdiğini ve gözlerinin nasıl açıldığını anlattı.

Haber 23-01-2023 13:44

Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte on dakikada pişen şekilli yılbaşı kurabiyesi tarifi!

Yılbaşı kurabiyesi, yılbaşı kutlama sofralarında sıklıkla yer alır. Görüntüsüyle çok beğenilen bu kurabiyeler, kalıpla hazırlanır. Çay, kahve veya diğer içeceklerle de tüketebileceğiniz yılbaşı kurabiyesinin en artı yönü, on dakikada pişmesidir. Peki yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte şekilli yılbaşı kurabiyesi tarifi!

Yemek 31-12-2022 18:43

Bildiğiniz tüm tarifleri unutturacak! Brownie kurabiye tarifi

Kurabiye çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Sevilerek tüketilen kurabiyelerin çok farklı çeşitleri bulunuyor. Klasik kurabiye tariflerinden sıkılanların vazgeçilmezi olacak brownie kurabiye tarifi yediğiniz tüm kurabiye tariflerini unutturacak. Brownie kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 21-12-2022 17:30

Nişastalı damla çikolatalı kurabiye tarifi: Nişastalı damla çikolatalı kurabiye nasıl yapılır?

Çat kapı misafirleriniz geldi ve atıştırmalık hazırlayacak vaktiniz yok mu? Belki de canınız sadece tatlı bir şey çekti ama uzun uzun tatlı yapmak istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Sadece 20 dakikada yemeye hazır olan nişastalı damla çikolatalı kurabiye damak zevkinize layık!

Yemek 09-12-2022 15:26

Bunları yiyorsanız geçmiş olsun! Tehlikeli hastalık riski ile karşı karşıyasınız

Sağlıksız yiyecekler tüm hayatımızı etkisi altına alarak çeşitli hastalıkların oluşmasına zemin oluşturuyor. Sağlıksız yiyecekler üzerine yapılan araştırmaların sonucu bu yiyeceklerin kanser, kalp hastalıkları, diyabet, karaciğer yağlanması gibi ciddi problemlere yol açtığını belirtiyor. Yapılan araştırmaya göre ultra işlenmiş gıdaların tehlikeli hastalıkla bağlantılı olduğu bulundu.

Haber 07-12-2022 09:27

Çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzeti: Mantar kurabiye tarifi! Mantar kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye hem çayın hem de kahvenin yanında uyum sağlayan atıştırmalıklar arasında bulunuyor. Birçok kurabiye tarifi bulunsa da bazı kurabiyelerin lezzeti unutulmuyor. Mantar kurabiye de çocukluğumuzun vazgeçilmez tarifleri arasında yer alıyor. Yapımı oldukça kolay olan mantar kurabiye yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor.

Yemek 29-11-2022 11:16

Herkesin bilmesi gerekiyor! Karbonat mı daha iyi kabartır, kabartma tozu mu?

Hamur işlerinin daha kabarık ve pofuduk durması isteniyor. Özellikle keklerde ve poğaçalarda sıklıkla kullanılan karbonat veya kabartma tozu hamur işlerinin çok daha fazla kabarmasını sağlıyor. Mutfakla ilgilenen birçok kişi hangisinin daha fazla kabarma sağladığını bilmiyor. Karbonat mı daha iyi kabartır, kabartma tozu mu? İşte cevabı...

Yemek 24-10-2022 13:59

Sadece pasta şeflerinin bildiği en iyi kurabiyeleri pişirmenin sırları

İşte tanıdığınız herkesi etkileyecek kurabiyeler yapmak için şef onaylı bazı ipuçları. Çikolatalı kurabiyenin lezzetinden, şekerli kurabiyenin kıvamından, zencefilli kurabiyenin gevrekliğine kadar dikkat edilmesi gereken çok şey var. Kurabiyeler çok yönlü tatlılardır. En sevdiğiniz tür ne olursa olsun, tüm kurabiyeler yapılırken benzer bir süreçten geçer. Ancak bu süreç boyunca yapacağınız birkaç dokunuş kurabiyeleri mükemmel hale getirecektir.

Yemek 22-10-2022 22:10

Hamur işlerinin lezzetini zirveye çıkarıyor: Hamur işlerine katılan sirke ne işe yarar?

Hamur işlerinin daha lezzetli ve kıvamlı olması için çeşitli püf noktaları bulunuyor. Bazı püf noktalar şaşırtıcı olabiliyor. Birçok ev hanımının lezzetli hamur işlerinin sırrı tartların, poğaçaların, kurabiyelerin içerisine gizlice ekledikleri az miktarda sirke. Hamur işlerine eklenen sirkenin ne işe yaradığını merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Yemek 18-10-2022 10:53

Un kurabiyesi nasıl yapılır? Ağızda dağılan pastane usulü un kurabiyesi tarifi ve malzemeleri

Un kurabiyesi, kıyır kıyır kurabiye denince ilk akla gelenlerdendir. Un kurabiyesinin en sevilen yönleri hem pratik oluşu hem de uzun süre dayanabilmesi. Kolay un kurabiyesi yapımında pudra şekeri elenerek servis edildiği için tarifinde çok az miktarda şeker kullanılır. Un kurabiyesini denemek istiyorsanız en pratik ve lezzetli un kurabiyesi tarifi ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz.

Yemek 24-09-2022 13:50

En lezzetli kurabiye: Ağızda dağılan kavala kurabiyesi tarifi

Çayın yanına yakışacak kurabiye tarifi arıyorsanız kaval kurabiyesi tam size göre! Bu kurabiyenin lezzeti dillere destan oluyor. Kaval kurabiyesinin tarifi internette sıkça aranan tarifler arasında bulunuyor. Yapımı oldukça basit olan kavala kurabiyesi için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yemek 22-09-2022 15:02

Herkes tarifini isteyecek: Nefis mantar kurabiye tarifi! Mantar kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye her yaştan insan tarafından sevilerek tüketiliyor. Her damak tadına uygun kurabiye tarifi bulunuyor. Sevilen kurabiye türleri değişim gösterse de en risksiz herkesin sevebileceği kurabiye tarifleri arasında bulunan mantar kurabiye misafirlere çıkaracağınız en uygun lezzetlerden. İnternette 'Mantar kurabiye nasıl yapılır?' diye sıklıkla aratılıyor. İşte leziz mantar kurabiye tarifi...

Yemek 21-09-2022 11:11

Tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Tuzlu kurabiye malzemeleri neler?

Siz de evinizde kıyır kıyır bir tuzlu kurabiye hazırlamak istiyorsanız bu haber tam size göre. Çayın yanında çok leziz gidecek olan bu kurabiyeleri ikinci defa yapmak isteyeceksiniz. Peki tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Tuzlu kurabiye malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 02-09-2022 17:02

Aslında çok kolay: Ağızda dağılan kurabiye yapabilmek için püf noktaları

Kurabiye hem çayın hem de kahvenin yanına oldukça yakışan atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Gün yemeklerinin vazgeçilmezi olan kurabiyenin çok çeşitli tarifleri bulunuyor. Ancak kurabiyenin içerisinde giren malzemelerden çok kıvamı önem taşıyor. Annelerimizin yaptığı gibi ağızda dağılan kurabiye yapmak istiyorsanız aşağıdaki püf noktaları uygulayabilirsiniz.

Yemek 21-08-2022 08:50

Yok böyle lezzet! Brownie kurabiye tarifini mutlaka deneyin

Tatlı seveler brownie ve kurabiyeyi bir arada düşününce bile mutlu oluyor olabilir. Kurabiye her türlü çayın, kahvenin yanına yakışmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Klasik kurabiye tariflerinden sıkıldıysanız brownie kurabiye tarifini mutlaka denemeniz gerekiyor.

Yemek 17-08-2022 12:59

Kıyır kıyır oluyor! Şeftali marmelatlı kurabiye tarifi

Kurabiye çayın, kahvenin yanına en çok yakışan atıştırmalıklar arasında bulunuyor. Her çeşidi ayrı lezzetli olan kurabiyeyi marmelatlı olarak denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Şeftali marmelatıyla yapılan bu kurabiye tarifi vazgeçilmezlerinizden olacak.

Yemek 12-08-2022 15:22

Sade Kurabiye Tarifi

Çay ile birlikte tükettiğimiz tatlıların en yaygın olanı ve en çok sevileni olan sade kurabiye, pratik tarifi ve eşsiz lezzeti ile adeta tatlı krizi anlarında bir kurtarıcı rolü üstleniyor. ​

Yemek 07-09-2016 16:11

Beyaz Kurabiye Tarifi

Bugünkü menüde yapımı çok kolay, pişirmesi çok kısa süren, leziz mi leziz, kar beyazı görüntüsüyle içinizi ısıtacak Beyaz Kurabiye tarifi var. Bu tarif ile çocuklarınızı sevindirebilir, özel günlerinizde sevdiklerinize sunabilirsiniz. Beyaz kurabiye yalnızca tadıyla değil görüntüsüyle de damaklara hitap ediyor, iştah açıyor. Yapımı kolay bu tarifi denemek için hemen kolları sıvayın! İşte beyaz kurabiye tarifimiz...

Yemek 07-09-2016 16:11

Bebek Kurabiyesi Tarifi

Bebek doğumu, doğum günleri, ilk adım kutlaması ve daha birçok özel günde bebek kurabiyesi yapılıyor.

Yemek 07-09-2016 16:11

Peynirli Kurabiye Tarifi

Kurabiyeler bilinenin aksine her zaman şekerli ve tatlı olmayabilir. İster kahvaltıda ister ara öğünlerde tüketebileceğiniz kurabiyeleri peynirle tatlandırabilirsiniz. Peynirli kurabiyeleri özel günlerinizde misafirleriniz için pişirerek onlara unutamayacakları bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. İşte peynirli kurabiye tarifi...

Yemek 07-09-2016 16:09