Lahana Turşusu Haberleri

Prof. Dr. Canan Karatay listesini açıkladı: İçinde yok yok! Yiyenlerin demir gibi kuvvetleneceği besinler

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık alanında yaptığı değerli önerilerine bir yenisini daha ekledi. Karatay, yiyenlerin demir gibi kuvvetleneceği besinlerin listesini paylaştı. İşte ünlü profesörün tavsiye ettiği o besinler ve faydaları...

Haber 23-01-2024 07:32

Probiyotik zengini: Kıtır kıtır lahana turşusu tarifi! Beyaz lahana turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Beyaz lahana turşusu, fermente sebzelerin lezzetli bir örneğidir ve severek tüketilir. Beyaz lahana, taze ve çıtır dokusu ile turşu yapılarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir hale gelir. Beyaz lahana turşusu, fermente edilmiş sebzelerin sağlığa olan faydalarından da yararlanmanızı sağlar. Sindirim sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, lezzetli tadıyla da sofralarda sıkça tercih edilir. Peki, beyaz lahana turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 11-10-2023 23:33

Uzun yaşamın anahtarı! Bu yaşlanma karşıtı gıdalar ömrünüze ömür katıyor

Uzun yaşamın sırrı çok eski zamanlardan itibaren araştırılan konular arasında bulunuyor. Daha uzun yaşamak için çeşitli yöntemler aranıyor. Bu konuda yapılan araştırmalar doğru beslenmenin yaşamı uzatabileceğini gösteriyor. Doktor Michael Mosley, insanların daha uzun yaşamasını sağlayabilecek gıdaları açıkladı.

Haber 02-05-2023 17:05

Kütür kütür lahana turşusu tarifi! Evde lahana turşusu nasıl yapılır?

Lahana turşusu kış aylarında sofraların göz bebeği olarak görülüyor. Birçok yemeğin yanına yakışan lahana turşusu kütür kütür lezzetiyle en sevilen turşu tarifleri arasında bulunuyor. Evde yapılan lahana turşusunun turşucudan alınmış gibi olmadığını düşünüyorsanız bu lahana turşusu tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 20-02-2023 11:43

Evinizden eksik etmeyin: Resmen vitamin bombası! Kansere karşı koruyor

Bağışıklık sistemini güçlendiren yüksek vitamin içeren gıdalar hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor. Özellikle kış aylarında daha fazla düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek, bağırsakları temizlemek için oldukça etkili bir yiyecek bulunuyor. Kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülen bu gıda vücudu zırh gibi koruyor.

Haber 20-02-2023 10:16

Canan Karatay’ın kelle paçadan sonra yeni favorisi: Dünyanın en sağlıklı besini

Canan Karatay, açıklamalarına bir yenisi daha ekledi. Her fırsatta doğal beslenmenin önemine vurgu yapan ünlü doktor, obezite ile mücadelede en etkili isimlerin başında geliyor. Canan Karatay önerdiği besinlerle halk sağlığına yön vermeye çalışıyor. Canan Karatay bu sefer bir besini işaret ederek yiyenin 95 yaşına kadar yaşayacağını iddia etti.

Haber 07-12-2022 07:11