Vergi Borcu Nasil Odenir Haberleri

İstanbul'da rüşvet isteyen 2 vergi memuru tutuklandı

İstanbul'da vergi borcu olan bir kişiden rüşvet istedikleri belirlenen vergi dairesinde çalışan 2 memur tutuklandı.

Yurthaber 2024-04-24 15:28:19

Vergi dairesinde rüşvet skandalı! Suçüstü yakalandılar

İstanbul'da vergi borcu olan bir kişiyi, tehdit ederek rüşvet istediği öne sürülen vergi dairesinde görevli gelir uzmanı ve icra memuru, mali şube ekipleri tarafından para aldıkları sırada suçüstü yakalandı. Şüphelilerin rüşvet aldıkları anlar güvenlik kamerasına yansırken, gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Haber 2024-04-23 12:30:19

Beşiktaş'ta Santos gitti, kriz bitmedi! 4.5 milyon euro maaşı olan Portekizli çalıştırıcının tazminatı bilerek düşük gösterilmiş...

Beşiktaş'ın yollarını ayırdığı Fernando Santos ile ilgili olay yaratan bir iddia ortaya atıldı. Ülkesindeki vergi borcu nedeniyle tazminatının düşük gösterildiği ifade edilen Santos'un maliyeti belli oldu.

Spor 2024-04-15 08:26:14

Kaynana vergisi tozlu raflardan iniyor, 2 milyon ev tespit edildi! Zaten yürürlükte diyerek uyardı: Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var...

Gelir vergisi beyan döneminin yaklaşmasıyla birlikte, yaklaşık 4,5 milyon konut mercek altına alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kira gelirlerine yönelik denetimleri başlarken, sahibi oldukları evlerde kaynanasını kira almadan oturtan gelin ve damatlar için 'vergi borcu' sürprizi geldi. 'Kaynana vergisi' olarak da adlandırılan düzenlemenin yürürlükte olduğunu hatırlatan Abdullah Tolu, ev sahiplerini uyardı. Tolu, "Amca, dayı, hala, teyze, yeğen ve arkadaş vergileri de var" diye yazdı.

Finans 2024-02-19 15:01:42

Vergi borcu sorgulama: Vergi borcum olup olmadığını nasıl öğrenirim?

Kamu hizmetlerine harcanması amacı ile devletin yerel yöneltimlerin kanunlara göre direkt olarak ya da kimi maddelerin, hizmetlerin ücretleri üzerine ekleme yaparak dolaylı olarak vatandaşlardan toplanan para vergi olarak adlandırılmıştır. Kişiler ve kurumlar çeşitli vergiler ödeme sorumluluğundadır. Vergi borçlarının günü gününe ödenmesi önemli olduğu için çeşitli yollardan yapılabilen vergi borcu sorgulama işlemi aksatılmamalıdır.

Haber 17-10-23 15:15

ABD Gelir İdaresi'nden bildirim aldı: Teknoloji devine milyarlarca dolarlık vergi borcu!

Microsoft, 28,9 milyar dolarlık ek vergi ödemesi için ABD Gelir İdaresinden (IRS) bildirim aldığını açıkladı. Açıklamada, Microsoft'un IRS'in ek vergi talebine katılmadığı, duruma gerekirse adli makamlar nezdinde itiraz edileceği bildirildi.

Haber 12-10-23 11:55

Vergi borcu olanları ilgilendiriyor! Hacizler başlatıldı: Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti, yılbaşına kadar…

1 trilyon liralık vergi alacağı için Hazine ve Maliye Bakanlığı büyük bir borç tahsilat hamlesi yaptı. Bakanlık borçlu mükellefleri görüşmeye çağırırken, borcun yarısını peşin kalanının da yılbaşına kadar ödenmesini istedi. Birçok vergi dairesinin ise bu durumdaki mükelleflere haciz işlemi başlattığı bildiriliyor.

Finans 28-08-23 08:42

Son dakika: Açıklama geldi... Vergi borcu yapılandırması o tarihe kadar uzatıldı!

Son dakika haberine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da, yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Finans 31-07-23 18:28

Vergi, MTV borcu, trafik cezası olanlar dikkat! Yapılandırma başvurusu için son gün… Süre uzatımı taksit ödemelerini değiştirdi

Borç yapılandırmada son gün! SGK borçları, vergi borçları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borcu, trafik cezaları… Milyonlarca kişi için yapılandırma başvurusu bugün mesai bitimine kadar devam edecek. İlk ve ikinci taksitler Temmuz ayı içerisinde birlikte ödenecek. Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarları gecikme faizi ile birlikte tahsil edilecek. ‘2023 borç yapılandırma nasıl yapılır?’ sorusuna yanıt arayanlar içinse adres e-Devlet. İşte detaylar…

Finans 03-07-23 09:01

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: Süre uzatılmayacak, 30 Haziran son gün! 4.5 milyon kişi borç yapılandırması için vergi dairelerine koştu

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine 4.5 milyondan fazla mükellef borç yapılandırması için başvururken, bugüne kadar 20,7 milyar lira tahsilat gerçekleştirildi. Borç yapılandırmasında başvuru tarihi uzatılarak 30 Haziran’a çekilmiş, ödemelerin ise 31 Temmuz sonuna kadar yapılacağı bildirilmişti. Bir kez süre uzatımı yapılan kamu borcu yapılandırması için yeniden bir süre uzatımının yapılmayacağı ifade edildi.

Finans 22-06-23 09:59

Gecikme faizi hesaplama formülü nedir, vergi gecikme faizi hesaplaması nasıl yapılır? Basit anlatım ile gecikme faizi hesaplama nasıl yapılır?

Farklı ödemelere bağlı olarak gecikme zammı hesaplama formülünün araştırıldığı görülür. Bu nedenle gecikme zammının kredi, vergi borcu ve kıdem tazminatı gibi ödemelere göre farklı bağlamlarda incelenmesi gerektiği söylenmelidir. Ancak temelde basit bir formülün kullanılması sonucunda özellikle kredi borcunun gecikme zammının hesaplanabildiği belirtilebilir. Peki, gecikme faizi nasıl hesaplanır ve Excel’de gecikme faizi hesaplama formülü nedir?

Finans 22-05-23 10:11

Para kazanmak isterken kabusu yaşadı! 'Aylık 7 bin 500 lira kazanç' vaadi... Ben mağdur oldum başkaları olmasın

Şişli'de yaşayan Hüsnegül Demirci, iddiaya göre, evde sabun paketleme ilanından para kazanmak isterken 52 bin lira dolandırıldı. Sosyal medyadaki ilanı gördükten sonra para kazanmak için ilgili firma ile bağlantıya geçen Demirci, aylık 7 bin 500 lira kazanma vaadiyle, 52 bin lira dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Demirci, “Beni tehdit ederek yine para istediler. Vergi borcu çıkaracaklarını, mahkemelerde dolanacağımı, parayı göndermeye mecbur olduğumu söylediler" dedi.

Haber 29-03-23 10:58

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA 2023: Vergi affı başvurusu nasıl yapılır, tarihi açıklandı mı? İnteraktif vergi dairesi ekranı!

Vergi borcu yapılandırma ile ilgili düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından vergi affı başvuru işleminin nasıl yapılacağı ve tarih bilgisi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Askerlik, köprü ve otoyol cezası, idari ceza ile öğrenim kredisi gibi borçları olan vatandaşlar internette konuya ilişkin araştırma yapıyor. Peki, Vergi affı başvurusu nasıl yapılır? Vergi affı başvuru tarihi açıklandı mı? İşte interaktif vergi dairesi ekranı...

Finans 24-03-23 12:15

Faizler, gecikme cezaları… 31 Mayıs’a kadar süresi var! Yüzde 50’sini ödeyenin yüzde 50 borcu siliniyor

Gümrük vergi ve cezalarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin esaslar belirlendi. Buna göre düzenlemeden yararlanmak isteyen borçluların, 31 Mayıs mesai bitimine kadar ilgili gümrük idaresine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Hesaplanan tutarların taksitle ödenmek istenmesi halinde borçluların başvuru sırasında 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini tercih etmeleri gerekecek.

Finans 23-03-23 10:33

Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır, hangi borçlar yapılandırılacak? 2023 Vergi borcu yapılandırma yasasında son durum!

Vergi borcu yapılandırma başvurusunun nasıl yapılacağı; bahsi geçen kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek Meclis'te kabul edilmesinin ardından merak konusu oldu. Askerlik, köprü ve otoyol cezası, idari ceza ile öğrenim kredisi gibi borçları olan vatandaşlar internette konuya ilişkin araştırma yapıyor. Kanun henüz Resmi Gazete'de yayımlanmadı. Peki vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır, hangi borçlar yapılandırılacak? İşte vergi borcu yapılandırma yasasında son durum...

Finans 13-03-23 09:53

VERGİ AFFI yapılandırma başvurusu ne zaman başlayacak? Vergi borcu nasıl ödenir? Meclis Genel Kurulunda kabul edildi

Vergi affı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Askerlik, köprü ve otoyol cezası, idari ceza ile öğrenim kredisi gibi borçları olan vatandaşlar arama motorlarında konuya ilişkin araştırma yapıyor. Kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin yasa TBMM'de kabul edildi. Peki, vergi affı yapılandırma başvurusu ne zaman başlayacak? Vergi borcu nasıl ödenir? İşte detaylar...

Finans 11-03-23 10:36

Vergi affı ne zaman çıkacak, çıktı mı? Vergi borcu affı Resmi Gazete’de yayımlandı mı? Borcu olan kalmayacak!

Vergi affı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Heyecanla beklenilen vergi affında beklenen gün geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın detaylarını aktardığı kanun teklifinin bugün TBMM Genel Kurul'unda görüşülmesi bekleniyor. Peki, Vergi affı ne zaman çıkacak, çıktı mı? Vergi borcu affı Resmi Gazete’de yayımlandı mı?

Finans 07-03-23 09:51

Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! Borçlar yapılandırılacak, cezalar silinecek... Kritik tarih 30 Nisan

Son dakika haberi: Kamu alacaklarının yapılandırılması ve cezaların silinmesine ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Teklifle beraber milyonlarca insan borçlarını yapılandırabilecek. Ayrıca ilk defa yapılan düzenleme ile de vergi dairelerine vergi, ceza, faiz gibi hangi türden olursa olsun borcu bulunan vatandaşların 2 bin lirayı aşmayan borçları silinecek. İşte teklifte yer alan diğer maddeler...

Finans 31-01-23 22:15

Milyonların gözü kulağı bu haberde! TBMM'de 'yapılandırma' hareketliliği: Ehliyet, vergi borcu, öğrenim kredisi... EYT için ise perşembe gününü işaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yapılandırma paketiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kamuya olan 2 bin TL altındaki vergi, ceza, faiz gibi başlıklardaki borçların silineceği, öğrenim kredisi borcunu da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin teklifin görüşmelerine TBMM'de başlandı. Öte yandan AK Partili Nejat Koçer EYT düzenlemesiyle ilgili Mecliste perşembe günü yapılacak görüşmelere dikkat çekti.

Finans 31-01-23 13:12

4.100 TL cepte kalacak! Vergi yapılandırmasında taksit hesaplaması: Vadeye göre katsayı…

MTV, emlak vergisi, köprü ve otoyol geçiş cezaları, öğrenim kredisi borçları, SGK prim borçları ile adli ve idari para cezaları da dahil gibi birçok kalemde vatandaşın devlete olan borcu yapılandırılıyor. Milyonlarca kişi vergi ve kredi yapılandırmasına dair detayları merak ederken örnek ödeme tablosu ortaya çıktı. Peki yapılandırmada hangi borçlar kapsamda? Taksitler nasıl olacak? İşte örnek ödeme tablosu ile Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi yapılandırması rehberi…

Finans 30-01-23 10:12

Vergi borçları silindi mi, vergi affı hangi borçları kapsıyor? AK Parti'den vergi borcu yapılandırma teklifine ilişkin son dakika açıklaması

Vergi borcu yapılandırma teklifine ilişkin yapılan son dakika açıklaması sonrası "Vergi affı hangi borçları kapsıyor?" sorusunun yanıtı merak konusu oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş bahsi geçen teklife ilişkin yaptığı açıklamada "tüm vergiler, askerlik, daha önce hiç yapılandırmada yer almayan cezalar, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, madenlerden devlet hakkı gibi borçlar yapılandırılıp ödenecek" dedi. İşte vergi borcu affı ile ilgili merak edilenler...

Finans 27-01-23 15:08

GSS prim borcu silinecek mi, borç sorgulama nasıl yapılır? İşte GSS primleri ile ilgili son durum

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile ilgili son durum vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi, prim, matrah artırımı, öğrenim kredisi, belediyelere ve il özel idarelerine olan borçlar ve kamu kurumlarının diğer alacakları için borç yapılandırması uygulamasına başlayacak. Peki bu uygulama kapsamında GSS prim borçları silinecek mi, borç sorgulama nasıl yapılır?

Finans 25-01-23 09:21

Borç yapılandırması nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Vergi Borcu Yapılandırması müjdesi! 2.000 TL’yi aşmayan vergi borçları silindi

Vergi borcu yapılandırılması son dakika açıklamaları ile gündemde yer aldı. Geçtiğimiz gün toplanan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bu gelişme sonrası Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırılma paketinde hangi borçların yer aldığı merak ediliyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borcu ve SGK borçları yapılandırılacak. Peki, Borç yapılandırması nasıl yapılır? Borç ve trafik cezaları silinecek mi? İşte detaylar...

Finans 24-01-23 13:06

VERGİ BORCU AFFI 2023 SON DAKİKA: Vergi borçları silindi mi, vergi affı ne zaman çıkacak? Cumhuriyet tarihinde böylesi görülmedi!

Vergi borçlarının silinmesi ile ilgili ayrıntılar, geçtiğimiz gün Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 'borç yapılandırma paketi' açıklaması sonrası merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2.000 TL’yi aşmayan vergi borçları ve cezalara ilişkin müjdeyi verdi. Peki, vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak, hangi borçları kapsıyor? İşte ayrıntılar...

Finans 24-01-23 10:36

VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketinin ayrıntıları bugün Kabine Toplantısı'nın ardından belli oldu. Vergi borcu olan vatandaşların heyecanla beklediği yapılandırma paketinde vergi, prim ve cezadan, öğrenim kredilerine kadar tüm borç konuları yer alıyor. Peki, Vergi borcu yapılandırma 2023 başladı mı? VERGİ BORCU YAPILANDIRMASI nasıl olacak, kimleri kapsıyor? İşte tüm ayrıntılar....

Finans 24-01-23 10:17

BORÇ YAPILANDIRMA nedir, neleri kapsıyor? 2023 borç yapılandırma paketi ile kamu borçlarına yapılandırma geliyor!

Borç yapılandırma paketi ile ilgili son dakika gelişmeleri geçtiğimiz gün Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama nedeniyle vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi, idari para cezaları, trafik cezaları ve EYT'li Bağ-Kur'luların prim borcu yapılandırılacak. Peki, borç yapılandırma nedir, neleri kapsıyor? 2023 borç yapılandırma paketi ile kamu borçlarına yapılandırma geliyor. İşte detaylar...

Finans 24-01-23 08:06

SON DAKİKA: Ehliyet, vergi affı... Erdoğan tek tek açıkladı: Tüm borçlar siliniyor! İşte yapılandırma paketinin detayları

Yapılandırma haberleri son dakika: Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Erdoğan vergi borçları affı, ehliyet affı, KYK borcu, sigorta primi borçları affını da kapsayan cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detaylarını açıkladı. Peki yapılandırma neleri kapsıyor? İşte pakete dair tüm merak edilenler...

Finans 24-01-23 07:38

SON DAKİKA | Vergi borcu yapılandırma, öğrenim kredisi, trafik ceza puanları... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor, Erdoğan müjdeleri peş peşe duyurdu

Son dakika haberi... Borç yapılandırma, öğrenim kredisi, trafik ceza puanı... Merakla beklenen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren müjdeleri peş peşe açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükleri başta olmak üzere borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz." dedi.

Finans 24-01-23 06:08

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Vergi borcu yapılandırması, trafik ceza puanları, Paludan'dan skandal açıklama, öğretmen atamaları için karar...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası duyurduğu yeni müjdeler, İsveç'te Kur'an yakan Rasmus Paludan'dan skandal ifadeler, 'Annem karne hediyesi olarak et aldı' sözleriyle gündeme gelen çocuğun ailesinden açıklama, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den öğretmen atamaları kararı, Batuhan Karadeniz'den dikkat çeken 'Jorge Jesus' ve 'Arda Güler' yorumları...

Haber 23-01-23 16:37

Kabine toplantısı ne zaman? Kabine Toplantısı saat kaçta?

Kabine toplantısı için geri sayım sürerken hükümetin gündeminde hangi konuların bulunduğu vatandaşlar tarafından merak edildi. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi bugün açıklanacak. Vergi, sigorta, MTV gibi borcu olanları sevindirecek açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak. Peki; Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Kabine gündeminde neler var? İşte detaylar...

Finans 23-01-23 14:55

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin detayları belli oluyor!

Kabine Toplantısı için geri sayım başladı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi bugün açıklanacak. Hükümet 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borcu ve SGK borçlarının yapılandırılması için atılımda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası borç yapılandırma paketine ilişkin açıklama yapması bekleniyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? İşte, kritik toplantıda ele alınacak konular...

Finans 23-01-23 10:06

Borç yapılandırma paketi ne zaman açıklanacak, kaç taksit olacak? Vergi, sigorta, MTV! İşte borç yapılandırma paketinin kapsadığı borçlar...

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Hükümet 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borcu ve SGK borçlarının yapılandırılması için atılımda bulundu. Vergi, sigorta primi, idari para cezaları, trafik cezaları gibi borçlar yapılandırmaya dahil edilecek. Peki, Borç yapılandırma paketi ne zaman açıklanacak, kaç taksit olacak? Borç yapılandırma paketi kapsamında olan borçlar neler? İşte ayrıntılar...

Finans 23-01-23 07:36

Devlete borcu olanın gözü bugün Beştepe'de! 24 taksit ve 48 ay vadeyle ödeme seçeneği masada... Vergi ve cezalara affın detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak

Devlete borcu olanlar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamayı bekliyor. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketi olarak adlandırılan düzenleme Beştepe'deki Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. Detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının beklendiği düzenleme ile taksit sayısının 24, vadenin de 48 aya çıkması bekleniyor. İşte milyonları ilgilendiren düzenlemeyle ilgili tüm detaylar...

Finans 23-01-23 06:30

SON DAKİKA | 40 ayda taksitle ödeme! Borcu olana yapılandırma fırsatı! Detaylar belli oldu, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Son dakika haberi: Borcu olan milyonları yakından ilgilendiren geniş kapsamlı yapılandırma paketi için geri sayım başladı. 31 Aralık 2022'ye kadar olan vergi, sigorta primi borçları ve cezalar için hazırlanan düzenleme de taksit sayısı detayı dikkat çekti. Yapılandırmada taksit sayısı 18’i geçecek. 20 ay taksit sunulursa borç 40 ayda ödenebilecek. Söz konusu detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Finans 22-01-23 07:51

Vergi ve kredi borcuna yapılandırma! Erdoğan Pazartesi günü duyuracak: İlk taksit detayı...

Vergi, prim, öğrenim kredisi, trafik cezaları... Hükümet devlete olan borçlar için harekete geçti. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı barışıyla, 31 Aralık 2022’ye kadar oluşan borçların tamamı yapılandırılacak. Konunun Pazartesi günü gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nda ele alınması bekleniyor. İlk taksitte borcun tamamının ödenmesi halinde ciddi indirimler de yolda. İşte vergi kredi borcu 2023 yapılandırma için tüm merak edilenler ile son dakika haberinin detayları...

Finans 21-01-23 08:36

SGK ve vergi borcu olanlar dikkat! Af geliyor mu? Ses getirecek iddia: Nisan ayına dek...

Türkiye seçim yılına girerken milyonlarca vatandaş ‘2023’te vergi affı çıkar mı? Ne zaman, kapsamı ne olur?' gibi soruları araştırmaya başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından konuya ilişkin flaş bir iddia ortaya atıldı. Erdursun ‘vergi ve SGK borçlarına yapılandırma’ geleceğini söyledi. Uzmanlar ise önceki yapılandırmadan daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılabileceğini ve nisan ayının öne çıktığını dile getirdi.

Finans 02-01-23 13:22

Emekli maaşına haciz gelir mi, emekli maaşına icra bloke koyabilir mi? Emekli maaşı vergi borcu için haczedilebilir mi?

Toplumun belirli bir oranını kapsayan emekliler için emekli maaşlarına özel düzenlemeler yapılır. Emekli olan birçok insan ev kredisi ya da ihtiyaç kredisi gibi krediler kullanır ve kimi zaman da bu kredilerin taksitlerini ödemekte zorlanırlar. Kredi taksitleri ödenmediği zaman bankalar da alacaklarının tahsili için İcra İflas Kanunu hükümlerine başvurur. Peki, emekli maaşına haciz gelir mi, vergi borcu için emekli maaşı haczedilir mi?

Haber 31-10-22 18:10

Motosikleti başına iş açtı! 12 taksitle aldı, 13 yıldır para ödüyor... Gelen telefonla şoke oldu: Şaka sandım

İstanbul'da 2009 yılında motosiklet alan Mehmet Tarlacı, geçen yıllar içinde şok üstüne şok yaşadı. 12 ay taksitle aldığı motosikleti henüz 2 ay dolmadan çalınan Tarlacı, beklediği haberi alamadı ancak kalan borçları ödedi. Zaman içerisinde vergi borcu da ödeyen talihsiz adam, 13 yıl sonra gelen 11 bin TL borç haberiyle ise adeta sarsıldı. Araştırdığında ise bunun, yediemin otoparkı borcu olduğunu öğrendi...

Haber 22-10-22 08:23

Eve gelen belge şoka soktu! 46 yıl önce satılmıştı, borcu ona kaldı: Tek mirasçı ben değilim

Ankara'da 46 yıl önce satılan aracın 76 bin lira vergi borcu şok etti. Mirasçı olduğu için borcun kendisine kaldığını ve olayla ilgili şok olduğunu söyleyen Mağdur Öner Savucu, ''Babamın 1958 model bir arabası vardı, 1976'da o arabayı sattı. O senelerde noter satışı yükümlülüğü olmadığı için bir satış sözleşmeyle yapılmış. Sonrasında bizim o arabadan haberimiz olmadı. Vergi dairesine gittiğimde bu borcu öğrendim. Tek mirasçısı ben değilim. Başka mirasçılarda var onlara ulaşmak çok zor'' dedi.

Haber 17-09-22 15:41

Aracını satmak istedi, başına gelmeyen kalmadı! 'Hâlâ trafik cezaları geliyor'

Ankara’da yaşayan emekli polis Ali Bayram (49), vergi borcu olan aracını satılması için vekaletle devretti, başına gelmeyen kalmadı. Aracın satın alınan kişiler tarafından parçalanarak satıldığını iddia eden Bayram, otomobilini geri almak isteyince de tehdit edildiğini ileri sürdü. Bayram, "Arabamın plakası bir gün Sakarya’da, bir gün Gaziantep’te çıkıyor. Plakasını da başka araçlar kullanıyor. 7-8 bin lira vergi borcu var. Otoyollardan kaçak geçişler var. Hâlâ trafik cezaları geliyor" dedi.

Haber 15-09-22 12:59

'Demir Yumruk' operasyonunda tutuklanan Erol Evcil'in ifadesi ortaya çıktı! Kendini bakın nasıl savundu

Ankara merkezli 29 ilde gerçekleştirilen 'Demir Yumruk' operasyonu Türkiye'nin gündemine oturdu. demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda her gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Bugün de operasyonda tutuklanan ve suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Erol Evcil'in, ifadesi ortaya çıktı. Evcil ifadesinde, 3 milyar 9 milyon lira vergi borcu olduğunu belirterek, "Devleti dolandırma gibi bir niyetim yoktur. Benim sadece vergi borcum vardır" dedi.

Haber 05-07-22 15:07

İnternette görüp kredi başvurusu yaptı, hayatının şokunu yaşadı

İnternette dolaştığı sırada "Uzun vadeli, anında kredi fırsatı" ilanı gören A.Ç., hayatının şokunu yaşadı. Dolandırılan ve konuyu yargıya taşıyan mağdur, "Teminat ücreti, vergi borcu adı altında benden belirttikleri hesaba para yatırmamı istediler. İlk önce teminat ücreti adı altında 380 TL para yatırdım, daha sonra vergi borcu olduğunu söyleyerek 480 TL daha para istediler" dedi.

Haber 22-06-22 10:21

Kimliğini kaybedince hayatının şokunu yaşadı! 7 buçuk milyon TL'lik borcu çıktı

Kocaeli'de yaşayan Uğur Denktaş'ın hayatı kimlik kartını kaybetmesiyle başlayan sürecin sonunda hiç beklemediği şekilde kâbusa döndü. 28 yaşındaki zihinsel engelli Denktaş'ın evine gelen belgeler şok yaşattı. Denktaş önce bir şirketi olduğunu, sonra ise 7 buçuk milyon TL'lik vergi borcunu öğrenince, kendi deyişiyle 'başından aşağı kaynar sular döküldü.'

Haber 16-05-22 22:29

Resmi Gazete'de yayımlandı. Vergi borcu artık...

Vergi borçlarına ilişkin son dakika gelişmesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre hak sahiplerinin vadesi geçmiş vergi borçları, ödemenin tamamı beklenilmeksizin, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden olan alacaklarından mahsup edilebilecek.

Finans 05-03-22 10:27

7326 yapılandırma ödeme son gün ne zaman? İşte vergi borcu ödeme ve ikinci taksit tarihi...

Geçen aylarda 7326 borç yapılandırma işlemlerine başvuran vatandaşların yapılandırma işlemleri yapılmış ve yararlanan kişiler ilk taksit ödemelerini yapmıştır. Peki 7326 yapılandırma ödeme son gün ne zaman? İşte vergi borcu ödeme ve ikinci taksit tarihi...

Finans 29-11-21 15:56

Musk vergi borcu için sattığı Tesla hisselerini yarıladı

Tesla ve SpaceX'in CEO’su milyarder iş insanı Elon Musk, Tesla hisselerinde 1 milyar dolarlık daha satış gerçekleştirdi. Son satışla birlikte Musk, yüzde 10'luk hisse satışı taahhüdünün yarısından fazlasını gerçekleştirmiş oldu.

Finans 24-11-21 10:50

Vergi borcu yapılandırmasında önemli gün! Bu yapılmazsa yapılandırma bozulacak...

Vergi borcu yapılandırmasında bugün önemli gün. Bu sene yapılan 5’inci yapılandırma kapsamında son başvuru tarihi 30 Eylül olarak duyurulmuştu. Başvuru yapan kişi ve firmalar için önemli tarih ise 1 Kasım. İşte yapılandırmada 1 Kasım günü önemi ve ayrıntıları...

Finans 01-11-21 11:02

GSS prim borcu olanlar ne yapacak? GSS prim borcu için yapılandırma yapamayanlar ne yapmalı?

Bu sene vergi ve SGK prim borçlarının tekrar yapılandırılarak peşin veya taksitle ödenmesine ilişkin başvuru süresi 30 Eylül'de bitmişti. Peki GSS prim borcu olanlar ne yapacak? GSS prim borcu için yapılandırma yapamayanlar ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Finans 21-10-21 15:03

Borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada yarın son gün

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin yapılan düzenlemeden gelen son güncellemeyle 4 milyon 760 bin kişi başvurdu. Vergi barışı fırsatından faydalanmak isteyen vatandaşlar için yarın son gün. Başvurular yarın akşama kadar devam ederken, peşin ödeme yapmak isteyen vatandaşlara, 30 Kasım tarihine kadar ödeme yaptıkları halde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

Finans 29-09-21 09:00