Vergi Matrahi Haberleri

Belediyelerin SGK borçlarını konuşurken canlı yayında kendisini tutamadı: Enflasyon olmuş yüzde yüz, millet inim inim inliyor!

Belediyelerin SGK borçlarıyla ilgili tartışma devam ediyor, bütün belediyelerin borç tutarı 97 milyar TL! Bir yandan da hayat pahalılığı, marketlerdeki pazardaki fahiş fiyatları can yakıyor. Gazeteci Gürkan Zengin, Habertürk'te katıldığı yayında sert ifadeler kullanırken 'Enflasyon %100! Bunun altında hepimiz inliyoruz. Vergi konuşuluyor şirketlerin yarısı vergi vermiyor' dedi.

Finans 2024-07-26 11:22:22

Vergi Düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda: 11 madde daha kabul edildi: Ceza yüzde 50 artırıldı

TBMM Genel Kurulunda, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 11 maddesi daha kabul edildi.

Finans 2024-07-26 08:11:39

Tartışmalara neden olan vergi düzenlemesinde ilk 7 madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı ve bazı maddeleri kamuoyunda gündem olan vergi paketinin görüşmeleri devam ediyor. En düşük emekli aylığının da yükseltilmesini içeren paketin ilk 7 maddesi TBMM'de kabul edildi.

Finans 2024-07-25 08:32:51

TBMM'de yeni gerilim! Sırrı Sakık'ın Sizin grubunuzdan bir kadın arkadaş çıkıp grubumuza o... ç... dedi sözleri ortalığı karıştırdı

TBMM Genel Kurulu'nda 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşmeleri sırasında yeni bir gerilim daha yaşandı. AK Parti ile DEM Parti milletvekilleri arasında yaşanan yumruklu kavganın ardından birleşime ara verildi. Daha sonra söz alan DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, geçmişte yaşanan kavgayı hatırlatarak "Sizin grubunuzdan bir kadın arkadaş çıkıp grubumuza o... ç... dedi" ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından yine gerilim yaşandı.

Haber 2024-07-25 00:05:35

Su faturası ortaya çıkardı! 600 bin tanesi bomboş duruyor… Konut alım, satım ve kiraya ek vergi geliyor

Meclis’in tatil dönüşü ikinci vergi paketi için harekete geçmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek daha geniş kapsamlı bir paket için sonbahar aylarını işaret ederken boş tutulan konutlar için vergi düzenlemesinin de burada yer alacağı öğrenildi. İstanbul’da su faturalarından tespit edilen yaklaşık 600 bin konutun boş olduğu belirtiliyor. Gayrimenkul uzmanları verginin, fiyat hızını yavaşlatsa da yatırımı caydırabileceğine dikkati çekiyor.

Finans 23-07-24 09:59

Maliyeden 'hayalet' avı: Sayıları 30 binden fazla! Devlete bir kuruş vermemişler

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kayıtdışılıkla mücadele kapsamında hazırladığı vergi paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu'ndayken çarpıcı bir veri de gündem oldu. Ülke genelinde 30 bin 378 kişinin vergi vermeden dükkan, ofis, işyeri gibi 'hayalet işletmeleri'nin olduğu ortaya çıktı.

Finans 19-07-24 09:26

Yeni MASAK raporu tartışmalara yol açtı! Canlı yayında dikkat çeken sözler: 'Dilan Polat derhal serbest kalmalı'

Dilan ve Engin Polat hakkında bir takım suçlamalar vardı. Bunlar arasında kara para aklama, yasa dışı bahis gibi suçlamalar yer alıyordu. Son gelen MASAK raporu tartışmalara yol açtı. Raporda sadece vergi kaçırma suçuna yer verildi. Bu gelişme sonrasında Dilan ve Engin Polat serbest mi kalacak sorusu akıllara geldi. Gazeteci İsmail Saymaz, katıldığı canlı yayında bu rapora göre özellikle Dilan Polat'ın serbest kalması gerektiğini ifade etti.

Manşet 18-07-24 22:09

Vergi paketinin maddeleri çok konuşulmuştu: Adım adım takip edilecek! 20 milyon TL'ye kadar cezası var!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çok konuşulan vergi paketi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne geldi. Kayıtdışılıkla mücadelenin hedeflendiği düzenlemede artırımlı cezalar yolda. Hem IBAN hem de POS cihazı ile ilgili adım atılırken, bunun yanında fatura verilmemesi ve alınmaması, ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlenmemesi hâllerinde uygulanan cezalar artırımlı olarak 20 milyon TL'yi bulabilir.

Finans 18-07-24 15:22

Sakız bile alsanız fiş isteyin! 1 lira için 5 bin lira ödeyebilirsiniz: Yeni yasa geliyor

Alışveriş yapanlar dikkat! Meclis’e gelen yeni vergi yasa tasarısında hem esnafa hem de tüketiciye büyük cezalar yolda. Alışverişlerde fiş almayanlara 5 bin TL ceza uygulanacak. Satıcıya da ceza kesilecek.

Finans 18-07-24 08:27

3400 liradan 10 bin liraya çıkıyor! Artık alışverişlerde bunu yapmayı unutmayın: Artırımlı ceza geliyor

Yeni vergi yasa tasarısının Meclis’e gelmesiyle detaylar da netleşti. Bu kapsamda kayıtdışı hiçbir alanın kalmaması için hamle yapan hükümetin tasarıya eklediği bir madde alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor. Bu kapsamda hem IBAN hem de POS cihazı ile ilgili adım atılırken, bunun yanında fatura verilmemesi ve alınmaması, ödeme kaydedici cihaz fişi düzenlenmemesi hâllerinde uygulanan 3400 lira ceza tutarı, birinci tespitte 10 bin liraya yükseltilecek.

Finans 17-07-24 08:00

Mehmet Şimşek yeni vergilerin kimleri kapsayacağını açıkladı: Düzenleme Meclis’te! İşte madde madde değişiklikler…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Meclis’e gelen yeni vergi yasa tasarısı hakkında merak edilen soruya yanıt verdi. Bakan Şimşek, vergide yeni düzenlemelerin dar gelirli vatandaşları kapsamadığını dile getirdi. Vergi paketinde yer alan maddeler de belli oldu. Düzenleme kapsamında küresel ve yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulanacak. Yurt dışına çıkış harcı artırılacak. İşte detaylar...

Finans 16-07-24 14:50

SON DAKİKA: 1500 TL mi 3 bin TL mi tartışılıyordu: Yurt dışı çıkış harcı açıklandı! İşte vergi düzenlemesinin ayrıntıları...

Son dakika haberi: Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenleme Meclis'e geliyor. Vergi paketinin detayları belli oldu. Kamuoyunda tartışmalara neden olan yurt dışı çıkış harcı ücreti ise 500 TL olarak açıklandı.

Finans 16-07-24 12:18

O mektup başına iş açtı... Cezaevi yönetimi harekete geçti! Dilan Polat'ın ifadesi alındı

Kasım ayından bu yana kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla cezaevinde olan Dilan Polat geçtiğimiz günlerde kayınvalidesi Şükran Polat'a bir mektup göndermiş ve "Bizi haksız yere çocuklarımızdan ayırıyorlar" ifadelerini kullanmıştı. O mektup Dilan Polat'ın başına iş açtı. Cezaevi yönetimi harekete geçti.

Magazin 16-07-24 10:35

IBAN, pos cihazı, yurt dışı çıkış harç ücreti! Vergilerde bir dönem kapanıyor... 150 liradan 1500 TL'ye yükselecek

Vergi reform paketi için adım bugün atılıyor. Meclis'e gelecek yeni mini torba yasada son revizyonlar yapılırken detaylar da ortaya çıktı. Buna göre yurt dışı çıkış harcı 150 TL'den 1500 liraya yükseltilecek. Ayrıca başkasının IBAN'ını kullanan ve kullandırtanlar için de büyük cezalar yolda...

Finans 16-07-24 09:42

EMEKLİYE EK ZAM SON DAKİKA: Artık saatler kaldı! En düşük emekli maaşı ne oldu? Bugün Meclis’e geliyor: 12 bin liraya Erdoğan dokunuşu

Son dakika… Emekli maaş zammı için beklenen gün geldi. (4A, 4B) SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 24,73 olmuştu. 2 milyona yakın kişi sıfır zam alınca en düşük emekli aylığı düzenlemesi gündeme geldi. Bugün vergi yasa tasarısının içinde Meclis’e gelecek emekliye ek zam düzenlemesi için Erdoğan kararını dün akşam verdi. 500 liralık sürpriz! Peki emekli zammı ne olacak? Kim ne kadar maaş alacak? Saatler sonra açıklanıyor…

Finans 16-07-24 07:31

IBAN avı başladı: Maliye Bakanlığı 'mail order'ı mercek altına aldı: 800 kişi aylık 5 milyon lira para...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), yüksek tutarda harcaması olduğu halde herhangi bir gelir beyan etmeyen veya düşük tutarlı gelir beyanında bulunan kişileri mercek altına alırken, bu incelemelerde ilk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı ancak hiç gelir beyan etmediği görüldü.

Finans 13-07-24 11:25

Trafik borcuna, SGK prim borcuna, vergiye yapılandırma! TESK Başkanı esnaf için çağrı yaptı: 'Uzun vadeli yapılandırma şart'

TESK Genel Başkanı Palandöken'den "yeni yapılandırma" talebi geldi. "Esnafımızın düzlüğe çıkması için daha önce olduğu gibi vergi, trafik, SGK prim borçları gibi devlete olan borçlarda kapsamlı ve uzun vadeli bir yapılandırma şart" çağrısında bulundu.

Finans 13-07-24 11:11

Kardeşinin mektubundan sonra dayanamadı... Sıla Doğu tahliyesinden sonra ilk kez paylaştı! Son hali gündem oldu

Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla Kasım ayından bu yana cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat çifti için iddianame hazırlandı. Bu kapsamda Dilan ve Engin Polat'ın hakkında 3 ayrı suçtan 20 yıldan 40 yıla kadar hapsi istendi. Hapis talebinin ardından Dilan Polat'tan mektup geldi ve 'Hiçbir suçumuz yok. Eziyet, zulüm ediyorlar bize' ifadelerini kullandı. Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu ise kardeşinin mektubunun ardından son durumunu paylaştı.

Magazin 12-07-24 15:43

Ümraniye'de iş yerlerine gittikleri yabancı uyruklu kişilerden para isteyen 3 zanlı tutuklandı

Ümraniye'de, yabancı uyruklu kişilere ait 4 iş yerine giderek vergi levhası sorup para isteyen 3 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 12-07-24 09:18

TÜSİAD Başkanı Turan, Son 10 yılda fakirleştik dedi ve uyardı! Ayak uyduramayan silinir gider

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan "Son 10 yılda fakirleştik. Teknolojiye ayak uydurmayanlar silinir gider" düşüncesini dile getirdi. Turan vergi düzenlemesi, enflasyon gibi konularda da değerlendirmelerini paylaştı.

Finans 11-07-24 16:51

KKM bakiyesi 2 trilyon liranın altına indi

Kur Korumalı Mevduat'tan çıkışlar sürüyor. KKM bakiyesi 2 trilyon liranın altına indi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bugünkü açıklamasında “Vergi teşviklerini kaldırdığımız için KKM’den çıkış çok daha hızlanacak ve Türkiye bu faslı da kapatmış olacaktır” açıklamasını yapmıştı.

Finans 11-07-24 14:56

TİM Başkanı Mustafa Gültepe'den kur çıkışı: Dolar en az 37 TL olmalı

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, dolar kuruyla ilgili gündem olacak bir değerlendirmede bulundu. 33 TL seviyesinde bulunan dolar kuru için Gültepe, "Doların en az 37 TL seviyesinde olması lazım" dedi. Gültepe vergi düzenlemesiyle ilgili de konuştu.

Finans 11-07-24 11:38

Neslim Güngen operasyonunda yeni detaylar ortaya çıktı: Kayıt dışı olacak şekilde görüşmek istemiş

Sosyal medyada Neslim Güngen olarak bilinen Neslihan Güngen ve İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik operasyonda yeni detaylar ortaya çıktı. Fenomen Neslin Güngen’le kayıt dışı görüşmeler yapan MASAK'ın "kara para" soruşturmasında görevlendirdiği vergi müfettişi de rüşvetten gözaltına alındı.

Haber 10-07-24 21:51

Mehmet Şimşek duymasın! Asgari ücret zammı için devlete vergi teklifi: 'Gelin o parayı almayın'

Toplumun büyük bir bölümü asgari ücret zammı beklentisinde! Ekonominin patronu Mehmet Şimşek ise asgari ücretin yeterli olduğunu ve yıl sonuna kadar zam yapma konusunda düşüncelerinin olmadığını her fırsatta dile getiriyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan devlete vergi teklifi: 'İşvereni de rahatlatın gelin o parayı almayın...'

Finans 09-07-24 16:23

Basın toplantısına damga vuran an! TÜRK-İŞ Başkanı'ndan Bakan Şimşek'e 'asgari ücret' tepkisi: Ayıptır! Bir önceki bakana da bu yetkileri verselerdi...

DİSK, HAK-İş ve TÜRK-İŞ başkanlarının yaptığı ortak basın toplantısına TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i hedef alması damga vurdu. Bakan Şimşek'in yapmış olduğu "Türkiye'de asgari ücret az değil" açıklamasına tepki gösteren Atalay, "Kemeri sık, faizi artır, vergileri yükselt, yok bahşişten nasıl vergi alırım diye bak... Bu yetkileri bir önceki Maliye Bakanı'na verselerdi, o da böyle bakanlık yapardı" dedi.

Finans 09-07-24 12:06

Depolayıp satıyorlardı! Akaryakıtta bir dönem sona eriyor! Yasaklanacak! Bakan Şimşek'ten açıklama geldi

Petrol Piyasası Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor. Meclis'e sunulan torba yasada akaryakıtta bir dönemi sona erdirecek hamleler geliyor. Özellikle otobüs ve kamyon garajlarında akaryakıt ikmalinin yapılmasının önüne geçilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nin devreye girmesiyle elle plaka girişi ve usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesi engellenerek akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi için önemli bir adım atılmış olacak." dedi.

Finans 07-07-24 10:57

SON DAKİKA: Yüzde 40 ek vergi gelmişti! Çinli elektrikli araçlar için dikkat çeken karar! Bugünden itibaren geçerli...

Son dakika haberi: Türkiye, Çin'den ithal edilen tüm yakıt tiplerindeki binek araçlara 7 Temmuz'dan itibaren ilave vergi getirdi. Yüzde 40'lık vergi gündem olurken Resmi Gazete'de vergi muafiyetiyle ilgili dikkat çeken bir karar yayımlandı. Çin menşeli otomobil ithalatındaki ek vergiye istisna geldi. Karar bugünden itibaren geçerli olacak.

Finans 05-07-24 09:24

Bahşiş yasası istiyorlar! Kartlı ödemede 'Yüzde 10 kesinti' talebi... 10 yıl önce maaşın 5-6 katıydı şimdi ise yüzde 1

10 yıl önce maaşın 5-6 kat üstünde bahşiş aldıklarını belirten garsonlar şimdi yüzde 1'e bile sevinirken, kredi kartıyla yapılan ödemeler garsonların bahşişini de vurdu. Kartla ödemede müşteri gönüllü olarak hesaba bahşiş eklese de banka komisyonu, vergi derken o para adeta kuşa dönüyor. 100 TL'den sadece 55 TL'nin kendilerine kaldığını belirten sektör çalışanları, patronlarla bir araya geldi. İki taraf da "Bahşişte kesinti yüzde 10'a insin" çağrısı yaptı.

Finans 05-07-24 07:44

Türkiye'den sonra AB de harekete geçmişti: Ek vergi kararı tartışmalara neden olmuştu! Fiyatlara da yansıyacak

Avrupa Birliği'nin (AB) Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere 38,1'e varan oranlarda ilave gümrük vergisi kararı karşında büyük üreticiler fiyatları artırmaya hazırlanıyor. Ek vergi kararı ise bugün yürürlüğe girdi.

Finans 04-07-24 16:32

Polat ailesinde yeni gelişme! Savcılık iddianamesini tamamladı: İşte istenen ceza

Polat ailesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Vergi müfettişlerinin sunduğu 600 sayfalık dosyanın ardından savcılık iddianamesini tamamladı ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletti. Başsavcılık 15 gün içinde iddianameyi kabul ederse mahkemeye sunacak ve duruşma tarihi yeniden belirlenecek. Ayrıca, Dilan Polat için istenen ceza belli oldu. İşte detaylar...

Haber 03-07-24 21:18

Milyonlarca çalışan bekliyor! Asgari ücrete ara zam için kritik toplantı! 3 sendika katıldı

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli ve memurlar için zam oranı netleşti. Zam bekleyen bir başka kesim de çalışanlar. Milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam beklerken üç sendikadan kritik toplantı geldi. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK vergi ve enflasyon gündemiyle toplandı.

Finans 03-07-24 16:50

1 Eylül'den itibaren değişiyor: Mehmet Şimşek açıklamıştı, Resmi Gazete'de yer aldı! Vergi dairesi gitti, defterdarlık geldi

Tasarruf tedbileri kapsamında bugün Resmi Gazete'den yeni bir karar alındığı duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mevcut defterdarlıklar kapatılırken vergi dairesi başkanlıklarının unvanı "defterdarlık" oldu ve illerde yeni kurulanlar Gelir İdaresine bağlandı. Karar 1 Eylül itibarıyla uygulanacak.

Finans 03-07-24 09:08

EYT ve depremin açıkları ‘vergi’ ile ödenecek! Belediyeleri ‘Kanuna uymuyorsunuz?’ diyerek uyardı: Mehmet Şimşek’ten çok sert talimat!

Kamuda tasarruf tartışmaları devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten yerel yönetimlerin şişirilmiş kadrolarına eleştiri geldi. AK Parti’nin Kızılcahamam kampında belediye başkanlarına talimat veren Bakan Şimşek, “Personel gideriniz bütçe gelirinin yüzde 30’unu aşamaz. Hiçbiriniz kanuna uymuyorsunuz? İstihdam bürosu olmuşsunuz” ifadelerini kullandı. Bütçedeki EYT ve deprem açığını ise vergilerde kayıtdışılığı önleyerek kapatmayı planladıklarını dile getirdi.

Finans 03-07-24 08:16

Suriyelilere vergi muafiyeti var iddiası… Açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bir televizyon programında öne sürülen, Suriyelilere vergi muafiyeti olduğu ve KDV ile Emlak Vergisi vermediklerine ilişkin iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Haber 02-07-24 13:02

Yatırımcılar dikkat! İki hisseye kredili işlem yasağı geldi

Vergi haberlerinin ardından dün çakılan, bugünse güne yükselişle başlayan borsada yatırımcıları ilgilendiren haber... Borsa İstanbul, iki hissenin paylarına kredili işlem önlemi aldığın duyurdu. İşlem yasağı 1 Ağustos 2024 tarihine kadar sürecek.

Finans 02-07-24 12:38

Borsada vergi için tarih belli oldu! Bakan Şimşek duyurmuştu: Süre 2 yıldan 5 yıla çıkacak, KDV istisna oranı düşecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketinde sona geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Borsaya vergi geliyor" açıklamasının ardından BIST 100 endeksi dün çakıldı. Bakan Şimşek'in açıklamasının ardından verginin tarihi merakla takip ediliyordu. Borsa kazanç vergisi sonbahara bırakıldı. Paketle ilgili detaylar da netleşti.

Finans 02-07-24 11:17

Başkasının IBAN’ını, POS cihazını kullananlar dikkat! Saat 16.00'da Erdoğan'ın önüne geliyor: En az 30 bin TL ceza kesilecek

İş dünyasının görüşüne sunulan vergilerde yeni Torba Yasa Teklifi’nin ayrıntılarına ulaşıldı. Bugün Kabine’de Erdoğan’a sunulması beklenen yeni vergi düzenlemelerinin gayrimenkul ile ilgili maddelerinin birçoğu listeden çıkarıldı. Başkasının POS cihazı ve IBAN’ını kullananlar içinse cezada rakamlar belli oldu.

Finans 02-07-24 10:45

Akaryakıt istasyonlarında yeni dönem! GİB'in altyapı çalışmaları tamamlandı: O tarihten itibaren zorunlu olacak

Vergide kaçakçılığın önüne geçecek bir adım da akaryakıt sektöründe atılıyor. 1 Ocak 2025’ten itibaren Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) devreye alınacak. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından geliştirilen ve tüm altyapı çalışmaları tamamlanan yeni uygulama ile her yıl 15 milyar liralık vergi kaybının önüne geçilecek. Akaryakıt istasyonlarında plaka bilgisinin sisteme el ile girilmesi bu tarih sonrası mümkün olmayacak.

Finans 02-07-24 07:26

'Borsaya vergi geliyor' dedi: BIST 100 bir anda çakıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, sonraki vergi paketlerinde borsaya kazanç vergisi getirmek üzere çalışma başlattıklarını açıklamasının ardından, Borsa İstanbul yüzde 2,5 değer kaybetti.

Finans 01-07-24 15:28

Bakan Şimşek konuştu Özgür Demirtaş sessiz kalamadı! Asgari ücret, borsa, EYT: ‘KKM denen bela popülizmin dibidir, ona bir sözü var mı?’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in borsaya vergi, asgari ücrete zam ve EYT ile ilgili açıklamaları güne damga vurmuştu. Ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından o açıklamalara kayıtsız kalamayarak art arda dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Bakan Şimşek’e seslenen Demirtaş, EYT'nin muhalefet tarafından popülist bir itekleme olduğunu ancak KKM’nin de aynı konumda bulunduğunu kaydetti.

Finans 01-07-24 15:01

Asgari ücret ve emekli zammı mesajı! Mehmet Şimşek canlı yayında açıkladı: 'Reel olarak artacak...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında ekonomi gündemine yönelik kritik açıklamalarda bulundu. Emekli maaşı zammı beklenirken Bakan Şimşek EYT'nin bütçeye etkisine yönelik dikkat çeken veriyi paylaştı. EYT'nin yıllık maliyetinin 724 milyar lira olduğunu bildirdi. Asgari ücret zammı için de reel artış beklendiğini kaydetti. "Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" dedi. Bir sonraki vergi paketinde borsa kazançlarının vergilendirilmesini çalıştıklarını söyledi.

Finans 01-07-24 09:35

Kirada yüzde 25 sınırı bugün bitti: İkinci düzenleme yolda… 23 bin 450 TL detayına dikkat!

8 Haziran 2022 yılında getirilmişti konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı. Aradan 2 yıl geçti ve bu dönem artık kapandı. Bugünden itibaren konut kiralarına yapılacak zamlar yeniden tüketici fiyat endeksine göre ayarlanacak. Peki yeni dönemde kiracıları ve ev sahiplerini neler bekliyor? Temmuz kira zammı ne olacak? Detaylar belli oldu. Öte yandan kira zam sınırından sonra yeni bir uygulama daha devreye alınacak. Kirasını elden ödeyenler için düzenleme vergi paketine girdi…

Finans 01-07-24 07:44

Kur korumalı mevduatta vergi istisnası sona eriyor

Kur korumalı mevduat ve katılım hesaplarına uygulanan kurumlar vergisi istisnası yarın itibarıyla sona eriyor. KKM hesaplarının sınırlı düşüşü ise sürüyor.

Finans 30-06-24 15:29

Gündem olan yurt dışı harç pulunda yeni gelişme: Zam erteleniyor mu? AK Parti kaynakları konuştu

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketinde sona yaklaşıldı. Vergi paketinin yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenirken tartışmalı bir maddesi için yeni bir iddia gündeme geldi. AK Parti kaynaklarından zamda erteleme sinyali verildi. Söz konusu öneri önümüzdeki hafta gerçekleşecek kabine toplantısında değerlendirilebilir.

Finans 30-06-24 07:26

Masa çok kalabalık! Mehmet Şimşek 1 Temmuz’da hamleyi yapacak: Verginin payı artırılıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyasına ilişkin düzenlemeler içermesi nedeniyle 1 Temmuz Pazartesi günü reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, vergide adaleti ve etkinliği sağlamayı amaçlayan yeni vergi taslağı çalışmasını paylaşacak. Toplantıda 9 kurumun başkan ve yöneticileri de olacak.

Finans 29-06-24 12:09

Düşük kredi faizi, vergi indirimi, ucuz konut… 3 bakanlık birden çalışmalara başladı: Sosyal yardımlara yeni düzen geliyor

Emekliye sadece enflasyon zammı verme ve asgari ücretliye zam yapmama kararı alan hükümetin refah artırıcı adımları belli oldu. Dar gelirli emekli ve asgari ücretli için sosyal yardımlar konusunda yeni bir düzenlemeye gidilecek. 3 bakanlık ortaklaşa çalışma yaparken AK Partili isimler detayları anlattı. Bu kapsamda üç çocuktan sonra vergi indirimi ile bu kişilere ucuz kredi sağlanacak. Ayrıca ucuz konut için de düğmeye basılıyor.

Finans 29-06-24 07:22

Vergi düzenlemesi üç büyük işçi konfederasyonunu birleştirdi! Türk İş Başkanı'ndan sert vergi çıkışı geldi: Hükümet o kadar yanlış bir planlama yaptı ki

Milyonlarca kişinin gündeminde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vergi paketi ve asgari ücrete ara zam konuları var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zamma kapıları kapatırken Türk İş Başkanı Ergün Atalay, çalışanların 'darmadağın' ve 'sefalet' içinde olduğunu söyledi. Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Atalay, hükümetin vergi paketi düzenlemesinin yanlış olduğunu Türk İş, Hak İş ve DİSK'in bu konuda ortak hareket edeceklerini söyledi.

Finans 28-06-24 10:10

Vergi yok, ATM’lerin faaliyetleri sonlandırılacak! Kripto para yatırımcısı merak ediyordu: Yeni yasanın detayları belli oldu

Kripto para yasası Meclis'ten geçti. Bu kapsamda SPK, sermaye piyasası araçlarının kripto varlık olarak ihraç edilebilmesinde yetkili olacak. Yatırımcıların en çok merak ettiği konu ise kripto paraya vergi gelip gelmediğiydi. Yasada yatırımcılardan vergi alınması yönünde bir düzenleme yer almadı. Kripto para ATM'lerinin faaliyetlerinin sonlandırılmasına karar verildi.

Finans 27-06-24 11:31

Dünyada bir ilk! Çiftlik hayvanlarının saldığı gazlar için vergi alacaklar: Anlaşma sağlandı

Danimarka, 2030 yılından itibaren çiftlik hayvanlarının yaydığı sera gazları için vergi alacağını açıkladı. Hayata geçmesiyle böyle bir vergilendirmenin "dünyada ilk" olacağını kaydeden Danimarka Vergilendirme Bakanı Jeppe Bruus, sera gazı emisyonlarını 2030'a kadar yüzde 70 azaltmayı hedeflediğini ifade etti.

Finans 26-06-24 20:00