YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Her Milletten Üniversiteli Sürdürülebilir Geleceği Modellemek Için İstanbul'da

Dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelen üniversite öğrencileri, ‘Sürdürülebilir bir gelecek modellemek’ vizyonuyla 1. Model...

Her Milletten Üniversiteli Sürdürülebilir Geleceği Modellemek Için İstanbul'da

Dünyanın dört bir yanından İstanbul’a gelen üniversite öğrencileri, ‘Sürdürülebilir bir gelecek modellemek’ vizyonuyla 1. Model Economic Forum (MEF) 2013’de buluştu. 26 ülkeden 256 öğrencinin katıldığı 2 gün sürecek forumda, sosyo-ekonomik problemlerin yanı sıra uluslararası konular masaya yatırılıyor.

İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde yapılan forumda konuşma yapan Borsa İstanbul AŞ (BİAŞ) Başkanı İbrahim Turhan, dünyanın değişim geçirdiğini, Türkiye’nin de yaşadığı ekonomik ve finansal krizden sonra geçirdiği değişimin ivme kazandığını aktardı. Dünyanın en büyük ekonomilerinin 20 yıl önceki ekonomiler olmadığını kaydeden Turhan, “Yeni dönem içinde kurulacak yeni dünyaya katkıda bulunmak son derece önemli olacak. Yeni yapının daha katılımcı, sürdürülebilir, dengeli ve güçlü olmasını istiyoruz. Bunu destekleyecek olan da Model Economik Forum gibi etkinlikler olacaktır.” dedi. Gençlerin yaşanacak değişime katkısının büyük olacağını aktaran Turhan, şöyle devam etti:

“Ülkemizin önünde çok önemli bir stratejik hedefe var. 2023 yılında cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünde Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisin biri haline getirmek istiyoruz. Bu bugünkü yaklaşık 800 milyar dolarlık milli gelirimizin en az 2 trilyon dolar seviyesine çıkmakla mümkün olacak. Bunun olabilmesi için daha fazla yatırım daha fazla üretim olması gerekiyor. Ama bu tek başına yetmez. Katma değerin artması gerekir. Katma değerin artıracak olan da inovasyondur. İnavasyonu sağlaması beklenen en güçlü adaylarımız ise gençlerimizdir. Özellikle üniversite döneminde olan gençlerin önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye’nin yapısında daha önemli ve daha iyi yelere geleceğini biliyoruz. Gençlerin bugünden kendilerini küresel sorunlara hazırlaması ve tartışmaları son derece önemli bir değişimdir.”

“FORUM, DAVOS’A ALTERNATİF”

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca da yapılan formun DAVOS’a alternatif olduğunu belirterek, “Umarım 5-10 sene içinde bunun örneklerini görürüz. Forum gelecekle birlikte bugüne katkıda bulunuyor. 250’den fazla öğrenci katılıyor programa. Buradan da Türkiye’nin ne kadar önemli bir ülke olduğunu anlayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Arnavutluk’ta Epoka Üniversitesi’nde İşletme bölümünden mezun olup aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan Esmir Demaj, programa katıldığından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Demaj, “Oradaki hocalarımız böyle bir program yapılacağını söyledi. Biz Türk kolejlerinden mezunuz. Daha önce de geldik Türkiye’ye. Her geldiğimizde ayrı bir güzellikle karşılaşıyoruz.” diye konuştu. Programa katılan ve Epoka Üniversitesi’nde İşletme okuyan Enis Hasimi, forumun kişisel gelişimine faydalı olacağını kaydetti. Haşimi, Antalya’ya gittiğini burayı çok beğendiği en çok ta Kız Kulesi’ni merak ettiğini söyledi.

Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Derneği ile İstanbul Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Kulübü (IRECO)’nün düzenlediği Model Economic Forum’a dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim gören lisans, master ve doktora öğrencileri katılıyor.

Programda, plaket takdiminden sonra oturumlara geçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler