KAYSERİ (İHA) – Kayseri'den birçok ülkeye yatak ihraç eden BRN firmasının sahibi Berna İlter, gıda üreten bir firma gibi hijyen sertifikası aldıklarını belirterek, "Merdiven altı üreticilerin çocuk yatağı yapmasına bir anne olarak gönlüm razı olmuyor" dedi.
BRN Yatakları firmasının sahibi Berna İlter, çalışan bir kadın olarak en çok zorlandığı konunun, iş yaşamının yanı sıra evdeki sorumlulukları da göğüslemek olduğunu dile getirdi. İlter, “Aslında ben girişimcilerin erkek ya da kadın olarak ayrılmasından yana değilim çünkü hepimiz aynı iş dünyası içindeyiz, aynı sorunlarla karşı karşıyayız ama kadın olunca bir de evdeki sorumluluklarımız olduğu için yükümüz iki katına çıkmış oluyor. Hem evi hem de işi idare etmek dışında kadın olarak iş hayatında zorlandığımı pek söyleyemem” diye konuştu.
İnsanların günlük ortalama 8 saatini yatakta geçirdiğini göz önünde bulundurarak yatak üretmeye karar verdiğini İlter, önceleri yalnızca yurt dışına özel üretim yataklar yaptıklarını kaydetti. Bir ülkeye yatak üretmeden önce, o ülkenin insanlarının yatak zevklerini ölçmek için otellerdeki yatak tiplerini test ettiğini belirten İlter, “Çeşitli ülkelerdeki insanların kimisi çok sert, kimisi çok yumuşak yatakta yatıyor. Kimisi kılıf istiyor, kimisi farkı ürünler derken biz her ülkeyi otellerine kadar gidip inceledik. İnsanlarla tanıştık, fuarları gezdik. Her ülkeye göre ayrı ürünler geliştirdik. Bu da ihracatta bizi büyük firma haline getirdi” dedi.
Kayseri Serbest Bölge’de üretim yapan İlter, müşterilerden gelen talep üzerine artık Türkiye’de de yatak üreteceklerini ifade etti. İlter, “Fabrikamız üretim anlamında Türkiye’nin en büyük tesislerinden biri. Şimdiye kadar hep yüzde yüz ihracat yaptık ancak ihracat yaptığımız ülkelerdeki müşterilerimiz, ‘Neden televizyonlarda reklamlarınızı göremiyoruz’ diyerek bizi iç piyasaya itti. Markalaşmanın bir süreci olarak bundan sonra Türkiye’de de tüketiciler ürünlerimizi bulabilecek. Bununla ilgili Türkiye’de mağazalaşma çalışmalarımızı başlattık” diye konuştu.
İlter, yatak üretiminde hijyene çok önem verdiğini vurguladı ve gıda üreten bir firma gibi hijyen sertifikası aldıklarını belirterek, “Ömrümüzün üçte biri yatakta geçiyor. Vücut sekiz saat yatağa temas ediyor. Ben burada hijyene çok dikkat ediyorum. Hatta biz fabrikamızda bir gıda üretim tesisi gibi hijyen şartlarının denetlenmesini sağladık ve gıda üretiliyormuş gibi hijyen belgesini aldık. Bazen merdiven altı üreticileri görüyorum çocuk yatağı yapıyorlar. Bir anne olarak buna gönlüm razı olmuyor. O nedenle bu konuda üretimde çok titizliğe dikkat ediyorum” şeklinde konuştu.
İlter, firma olarak bireye özel ortopedik yatak üretimi yapacaklarını söyledi. Türkiye’de yatağın yeni yeni önemsendiğini belirten İlter, “Bugün kime sorsanız ya başı ağrıyordur ya beli. Aslında bu yataktan kaynaklanıyor ama bunun farkına henüz varılmamış. Aslında böyle olduğunda insanların sağlık giderleri de artıyor. Halbuki yatağını değiştirse birçok sağlık probleminden kurtulmuş olacak” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz