YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kıymanın bozulup bozulmadığını kolayca anlamanızı sağlayacak püf noktaları

    Bozulmuş gıdaların tüketilmesi sağlığı tehlikeye atıyor. Özellikle et ürünlerinin bozulması çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Kıymanın bozulup bozulmadığını anlamak bazen zorlayıcı olabiliyor. Kıymanın bozulduğunu kolayca anlamanızı sağlayacak püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktaları öğrenerek sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz.

    Bozulan gıdalar hem yemeğin tadının kötüleşmesine hem de sağlığın tehlikeye atılmasına sebep oluyor. Uzmanlar bozulan gıdaların tüketilmemesi hakkında uyarılarda bulunuyor. Paketli gıdaların son kullanma tarihini öğrenmek oldukça kolayken açık gıdalarda bu durum zorlayıcı olabiliyor. Kıymanızın bozulup bozulmadığını aşağıdaki püf noktalar ile kolayca öğrenebilirsiniz.

    KIYMANIN RENGİNE DİKKAT EDİN

    b5

    Kıymanın bozulup bozulmadığına dair ilk ve en belirgin bilgiyi rengine bakarak anlayabilirsiniz. Uzun süre bekleyen kıyma, parlak kırmızı rengini kaybeder ve grileşmeye başlar. Eğer kıymanızın rengi neredeyse tamamen gri/soluk ise artık kullanmamanız daha iyi olabilir.

    KIYMANIN YAPIŞKANLIĞINI KONTROL EDİN

    b4

    Kıymanın rengine baktığınızda bozulup bozulmadığını tam olarak anlayamıyorsanız dokunarak test edebilirsiniz. Öncelikle ellerinizi güzelce yıkayın ve temiz olduğundan emin olduktan sonra parmak uçlarınızla kıymadan bir parça alıp bastırın. Eğer parmaklarınızı birbirinden ayırdığınızda elinizde yapışkan, cıvık bir kıyma, sıvı ya da yumurta akı gibi uzayan bir kalıntı kaldıysa kıymanız büyük ihtimalle bozulmuş demektir. Taze kıymayı ellerinizle bastırdığınızda parça parça olur ve elinizde yapışkan, uzayan bir sıvı, doku bırakmaz, unutmayın.

    KOKUSUNUN EKŞİMESİNİ KONTROL EDİN

    b2

    Bozuk kıymayı anlamanın en yaygın yollarından biri de onu koklamak. Evet, sadece koklayarak dahi kıymanın bozulup bozulmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Çünkü bozuk kıyma, taze kıyma gibi kokmaz, ekşimsi, hatta bozulmanın ileri seviyelerinde ise kesif bir kokusu olur. Eğer kıymanızdan her zamankinden farklı bir koku alıyorsanız şüphelerinizde haklı olabilirsiniz.

    KIYMANIZI DAHA UZUN SÜRE BOZULMADAN SAKLAMAK İÇİN

    b6

    Kıymanızı yeni aldıysanız ve bozulmadan olabildiğince uzun süre saklamak ya da onu güvenle tüketmek istiyorsanız bu adımları uyguladığınızdan emin olmalısınız:

    • Aldığınız kıymanın paketinin delik, yırtık, çizik olmadığından emin olmalısınız.
    • Kıymayı oda sıcaklığında olabildiğince bekletmemeli, 2 saati asla aşmamalısınız.
    • Kıymayı yakın bir zamanda kullanmayı düşünüyorsanız aldığınız andan itibaren buzdolabına kaldırabilirsiniz ancak buzdolabında en fazla 2 gün bekletebileceğinizi unutmamalısınız.
    • Buzdolabında bekletebileceğiniz uygun sıcaklığın ise 4°C veya daha altında olduğunu unutmamalısınız.
    • Eğer 2 gün içinde tüketmeyecekseniz kıymayı buzdolabında değil buzlukta saklamalısınız.
    • Buzlukta eğer uygun şartları sağladıysanız yaklaşık 3-4 ay boyunca güvenle saklayabileceğinizi bilmeli ama bu süreyi asla aşmamalısınız.

      Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler