YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'liseden Üniversiteye Bilinçli Adımlar' Projesinde İlk Sertifikalar Verildi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün dünyada bilgi ekonomisinin öne çıktığını vurgulayarak, Türkiye’nin 2023 hedefinin...

'liseden Üniversiteye Bilinçli Adımlar' Projesinde İlk Sertifikalar Verildi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bugün dünyada bilgi ekonomisinin öne çıktığını vurgulayarak, Türkiye’nin 2023 hedefinin elde edilmesinin de ancak bilgi-değer üretilmesine bağlı olduğunu söyledi.

Mersin Valiliği’nin koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığı’nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilerek hayata geçirilen 'Liseden Üniversiteye Bilinçli Adımlar' projesi çerçevesinde verilen web tasarımı kursu tamamlandı. Kursları başarıyla tamamlayan 56 meslek yüksekokulu ve lise öğrencisi düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kursların verildiği Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’ndeki Mersin Teknopark İdari Binası'nda düzenlenen törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, MEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Güzeloğlu, dünyanın en önemli ve değerli kavramının bilimsel bilgi olduğunu belirtti. Bilimsel bilginin üniversiteler temelinde geliştirilerek çevreye, bölgeye ve ülkenin kalkınmasına doğrudan değer olarak aktırılmasının ülkelerin ekonomik ve yönetim süreçlerinin en önemli konusu olduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Çünkü bilgiyi üreten, bilgiye sahip olarak değişimi yönetendir. Bölgesinde ve küresel ölçekte lider ülke konumunda olan Türkiye, etkin bir ülke olma yolundadır. Bunun sürdürülebilir olması, Türkiye'nin dünya çapında son 10 yılda yakaladığı ekonomik gelişmenin daha hızlı ve anlamlı devam ederek, 2023 Türkiye hedeflemesinin elde edilmesi ancak ve ancak bilgi-değer üretilmesine bağlıdır. Bu nedenle günümüz dünyasında bilgi ekonomisi öne çıkmaktadır” dedi.

Bilgiye dayalı ve bilginin geliştirdiği yeni sektörlerin, geçmişte bilinen sektörlerin yerini aldığına işaret eden Güzeloğlu, bilgi temelli ekonomilerin hem işlevsel hem yapısal hem de yaygınlaşma anlamında giderek daha öne çıktıklarına dikkat çekti. Bilgi çağının ve bilgisayar iletişim ortamının ticareti olan e-ticaretin bugün yaygın pazar ilişkisinin, karşılıklı ticaret ve üretimin yerini aldığını ifade eden Güzeloğlu, “Sektör milyar dolarlarla ifade edilen büyüklüklere doğru artış eğilimine konu olmuştur. Yeni çağın genç beyinleri değişimi anlayacak, yorumlayacak ve içinde yer almak adına çalışacaklar. Gençlerimiz, değişimin içinde değişimi gerçekleştiren bir ülkenin değişime katkı koyan beyinleri olacaktır" diye konuştu.

Dünyanın en zengin ülkelerinin teknolojiyi kullanan ülkeler olduğuna da vurgu yapan Güzeloğlu, Türkiye’de gençlerin teknoloji alanındaki düşüncelerini kararlılıkla uygulamaya koyduklarında kendileri, aileleri, kentleri ve ülkeleri adına önemli işlere imza atacaklarını kaydederek, "Son dönemlerde Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veren ülkemiz, bu noktada önemli ekonomik büyüklüklere konu olmaktadır. Ülkemizin ekonomik alandaki gelişmesinin sürmesi, gençlerimizin bu gelişimi sahiplenmesi ve buna katkı koymasıyla devam edecektir. Tüm bunların yanında günümüzde Teknoparkların algılanması yeterli değil. Teknoparklar teknolojiyi üreten ve bunu halkına sunarak geleceğe katkı sağlayan merkezlerdir" şeklinde konuştu.

Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından öğrencilere sertifikalarını verirken, onlarla yakından ilgilenerek sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler