Güneydoğu'nun en hızlı gelişen kentlerinden olan Mardin, hükümetin Güneydoğu'ya yönelik başlattığı ekonomik açılımdan en çok kar eden iller arasına girdi. Huzur ve istikrarı yakalayan Mardin'de yatırımcılar, hem turizm hem sanayide yatırım yapmak için sıraya girdi.
Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde doluluk oranının yüzde 100’ü aşması ardından, 412 dönümlük bir arsa tahsisi ile daha gelen müteşebbislere yer tahsisinde bulunulması hedefleniyor. Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde, şu ana kadar 150 yatırımcı Mardin’de fabrika açmak için sırada bekliyor.
Mardin’e yatırımın bugünkü şartlarda kayıp değil her zaman kazanç kapısı olduğunu belirten Mardin OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Mardin Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Nasır Duyan, Mardin’in Ortadoğu’ya açılan çok önemli bir kapı olduğunu söyledi.
Mardin'in artık kabuğuna sığmadığını belirten Duyan, ”Bir yandan turizmin gelişti, bir yandan da sanayide önemli yatırımlar gerçekleşti. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) dahil olmak üzere sanayi, turizm ve tarım alanında Mardin genelinde 2011 yıl sonu itibarı ile 2 milyar 47 milyon TL yatırım gerçekleştirildi. Bu da Mardin'in ekonomisinin gelişmesine ve işsizliğin azalmasına neden oldu. Mardin OSB'de daha önce de Çin'den, Hollanda'dan yatırım yapıldı. Alman firmasından, Kale Grubu şirketine kadar birçok yerli ve yabancı şirket Mardin'e yatırım yapmak için geldi. Almanların haricinde iki enerji firması da Mardin'de 100 mgw'lık enerji santralı kurmak için görüşmelerde bulunuyor. Irak ile yapılan olumlu görüşme ve yapılan antlaşmaların ardından yatırımcıların Mardin'e olan ilgisi artmıştır." dedi.
İKİNCİ OSB AÇILIYOR
Mardin OSB’de 102 fabrikanın tam kapasite ile çalıştığını, 5 binin üzerinde işçi çalıştığını ve bunun dolaylı yollarla 100 bine aşkın yöre esnafına, köylüsüne, çiftçisine, sanatkârına ve sade vatandaşa katkı sağladığını vurgulayan MARSİD Başkanı Nasır Duyan, Şu anda Mardin’de 150 fabrika açılması için iş adamları bizden arazi tahsisi bekliyor. Yoğun bir talep var. Dünyanın birçok ülkesinden yatırımcılar geliyor. Bizden yer tahsisi istiyor. 2011 yılında OSB sanayicilerin 826 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini, bu ihracatın büyük bir bölümünün tarıma dayalı gıda ürünlerinden teşkil ediyor. 20 farklı ülkeye ihracat yapıyoruz. Almanya’dan sonra en çok ihracatı Irak’a yapıyoruz. Bu sanayicimiz için büyük bir avantajdır. Birinci OSB’yi 102 fabrika ile doldurduk. Önümüzdeki günlerde ikinci OSB’nin temelini atmak için girişimlerde bulunacağız. 150 fabrikayı yeni OSB’de kurmayı amaçlıyoruz. Burada en az 4 bin kişiye iş imkanı sağlanacaktır.” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz