YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metal Sektörüne İş Güvenliği Eğitimi

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, “preslerde güvenli çalışma şartlarını Sağlamaya yönelik programlı teftiş” kapsamında pilot il...

Metal Sektörüne İş Güvenliği Eğitimi

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, “preslerde güvenli çalışma şartlarını Sağlamaya yönelik programlı teftiş” kapsamında pilot il olarak seçtiği Bursa’da, metal sektöründe faaliyet gösteren firmaların yöneticilerine ve çalışanlarına eğitim verdi.

BTSO’daki eğitim seminerinin açılış konuşmasını İş Teftiş Bursa Gurup Başkanı Yaşar Ata yaptı. Ata, projeyle iş kazalarının önlenmesi ve iş ekipmanlarının güvenli hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) verilerine göre Türkiye’nin ölümlü iş kazalarında Hindistan ve Rusya’dan sonra 3. sırada olduğunu söyledi. Parseker, “Maliyeti son derece düşük olan iş güvenliği tedbirleri alınmadığı için her yıl bini aşkın değerli çalışanımızı kaybediyoruz. Oysa iş kazlarının önlenebileceğini hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar ILO’nun kabul ettiği 20 uluslararası anlaşmanın sadece 6’sına imza atarak bu konudaki iştahsızlığımızı ortaya koyduk. Ben iş güvenliği konusunun işçi ve işveren eğitiminden kamu kaynaklı güvenlik desteklerine kadar kapsamlı ve gerçek bir seferberlikle azaltılabileceğine inananlardanım” dedi.

İş güvenliği meselesini zorunlu istihdama havale etmek yerine, herkesin elini taşın altına koyduğu bir sisteme geçmenin daha doğru geldiğini aktaran Parseker, işsizlik fonunda biriken paranın geçen ay itibariyle 56 milyar lirayı bulduğu bilgisini verdi. Böyle bir kaynağın bir kısmını iş güvenliği eğitimi gibi önemli bir alanda kullanmanın akıllıca olacağını açıklayan Parseker, “Rakamlar net olarak ortaya koyuyor ki eğitimin hem çalışan verimliliği, hem de iş güvenliği ile yüksek bir kolerasyonu var” diye konuştu.

Doruk Sağlık Grubu doktorlarından Plastik Rekonsrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Tufan Soydan ise, iş kazalarında meydana gelen el yaralanmaları ve organ kopmalarında doğru bilinen yanlışları anlattı.

Soydan, herhangi bir el yaralanma bölgesinin üst tarafına turnike tatbik etmenin doğru olmadığını belirterek, yaralanma bölgesinin üst tarafını temiz bir gazlı bez ya da sargı beziyle baskı yaparak sarmak gerektiğini ifade etti. Op. Dr. Soydan, kanamanın devam etmesi halinde el ve kol bölgesinin yukarıya doğru kaldırılarak yaraya uygulanan baskının arttırılabileceğini dile getirdi.

Organ kopmalarında organın direk buzla temas etmesinin yanlış olduğunu ve kopan parçanın temiz bir sargı bezi ya da gazlı beze sarılarak, buz dolu poşetin içine konulmasının uygun olduğuna dikkati çeken Ali Tufan Soydan, bu şekilde hem organın soğuk kalmasının, hem de buzla temas etmesinin sağlanmış olacağına vurgu yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler