Vali Ali Çınar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş Koordinatörü Mehmet Emin Turan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Vali Çınar, Muş'un hayvancılık ve tarımda önemli bir konumda olduğunu, bu çerçevede ilde TKDK'nın kurulması için büyük gayret sarf ettiklerini söyledi.
Muş ekonomisinin gelişmesi için uğraş verdiklerini belirten Vali Çınar, şöyle konuştu:
"Koordinatörlük il için çok önemli. Muş daha çok tarım ve hayvancılık yönüyle tanınan bilinen bir il. Nüfusun yüzde 63'ünün kırsalda yaşadığı ilimizde, tarımın geliştirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla kırsal kalkınmanın ne kadar önemli olduğunu sizde takdir edersiniz. Bu kurum bizim için önemli. İnşallah kurumumuz teşkilatlanmasını tamamlayarak bu yılın sonu gibi artık proje teklif çağrısına çıkacak. Böylece Avrupa Birliği (AB) kaynaklarının, ilimizde proje mantığı çerçevesinde gelişmesine dönük gayretli çalışmalar yürütecek. Şu anda bir koordinatör, 6 destek personeli ve 29 uzman personel var. Uzman personelimizin sayısı 37 civarında olacak. 8 personelimiz daha atanacak."
TKDK Muş Koordinatörlüğü'nü önemsediklerini vurgulayan Vali Çınar, bu tür kuruluşlarda hizmetlerin uzmanlar eliyle yürütüldüğünü ifade etti.
Uzmanların verimli olabilmek için çeşitli kurs ve eğitimlere katıldığını hatırlatan Vali Çınar, bu kursların aralıklarda devam ettiğini bildirdi.
Vali Çınar, şunları dile getirdi:
"Yıl sonuna kadar buradaki teşkilatlanma tamamlanacak. AB'ye akredite bir kuruluş olarak, 2012 yılı sonu ve 2013 yılı başında hizmet vermeye başlayacak. Koordinatörlük hazırlanacak çok iyi projelerle, Muş'a büyük katkı sunacak. Biz bu kuruluşun kurulma sürecinde de gayret sarf ettik. Tarım Bakanlığı'na ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yöneticilerine teşekkür ediyorum. Talebimizi dikkate alarak, il koordinatörlüğünün burada kurulmasını sağladılar. Burada çalışanlar şehrin gelişmesine de olumlu katkı sağlayacak ve ticaretin gelişmesine pozitif katkı sunacak."
AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA), Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) ile Türkiye'nin kalkınmasına güç katılacağını belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş Koordinatörü Mehmet Emin Turan ise, bu gelişmelerle tarım sektörünün önünün açılacağını söyledi.
Turan, "IPARD Programı ve TKDK ile, tarım ve hayvancılık sektöründe verimlilik ve rekabet gücü artacak. Yeni iş imkanları gelişecek ve gizli işsizliğin önüne geçilecek. Kırsal nüfusun gelir düzeyi yükselecek ve yaşam koşullarında iyileşme sağlanacak. Tarım sektöründeki yatırımlar artacak, tarım sanayi entegrasyonuna katkı sağlanacak. Bölgesel dengesizliklerin en aza indirilmesiyle göç önlenecek. AB standartlarında üretim yapan işletmelerin sayısı artacak ve tarımsal ürünlerin Avrupa pazarına erişimi kolaylaşacak. Çiftçi, üretici örgütleri, STK ve kamu kuruluşlarının proje yapma kapasiteleri gelişecek. Sorun çözmede katılımcılık artacak. Sonuçta, işletmeler alacakları hibe desteğiyle modern, sürdürülebilir yapıya kavuşacak ve AB standardına ulaşmış olacak. İlde oluşacak farkındalıkla, tarım sektörünün önü açılarak, ülkemize ekonomik anlamda girdi sağlanacak ve toplumun refah düzeyi artacak."
Muhabir: Sabri Yıldırım
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz