Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Denizli Sanayi Odası (DSO) işbirliği ile hazırlanan ‘Bölgesel Farkındalık Artırma Semineri’ Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSBM) konferans salonunda yapıldı.
Seminere Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feridun Giresun, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı M.Abdülkadir Uslu, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) AB Uluslararası İlişkiler ve Projeler Birimi Başkanı İsmail Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda sanayici katıldı.
Seminer öncesi düzenlenen basın toplantısı ile sistem hakkında bilgiler veren MYK AB Uluslararası İlişkiler ve Projeler Birimi Başkanı İsmail Özdoğan, Ulusal Yeterlilik Sistemi'nde öncelikli hedefin, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) uyum sağlaması olduğunu ancak bunun yanında işgücü piyasasına bir düzen getirilmesi ve gereksiz belge yığınından kurtulması olduğunu ifade etti. Özdoğan, bunu yaparken de 'Avrupa Yeterlilik Sistemi' ile uyumlu bir gelişim süreci ortaya konulmaya çalışıldığını vurguladı. MYK AB Uluslararası İlişkiler ve Projeler Birimi Başkanı İsmail Özdoğan, “Ulusal Yeterlilik Sistemi, eğitim ile istihdam arasında doğru ilişkinin kurulmasını, mesleki becerilerin şeffaf ve uluslararası düzeyde kıyaslanabilir olarak değerlendirilmesini ve belgelendirilmesini sağlayan faaliyetler bütünüdür. Sistem Türkiye koşullarına özel olarak tasarlanan ilk, orta ve yükseköğrenim dahil tüm teknik ve mesleki eğitim programlarıyla örgün, yaygın ve ilgili kurumların iznine tabi programlarla kazanılan yeterlilikleri sınıflandırmayı ve anlaşılır kılmayı hedeflemektedir” dedi. Proje kapsamında bugüne kadar 4 bine yakın kişiye belge verildiğini belirten Özdoğan, bu belgenin 2017 yılından itibaren ilk olarak inşaat sektöründe zorunlu hale geleceğini kaydetti.
Seminerin açılışında konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise işçi istihdamının sağlanması, eğitilmesi ve işyerindeki veriminin sağlanması konularının vazgeçilmez bir sistem haline geldiğini belirterek, “Türkiye, düşen işsizlik oranıyla Avrupa’da önemli bir konuma gelmiş durumda. TOBB, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu UMEM isimli proje ile istihdamın artırılması konusunda önemli çalışmalar yapıldı. 165 bin çalışan ile istihdama önemli katkılar sağlayan Denizli’de ise, yetkin iş insanları bulunması konusunda sıkıntılar yaşanıyor. AB ile yönümüzü çizdiğimiz bu noktada MYK’nın Ulusal Yeterlilik Sistemi Projesi büyük önem kazanıyor. Bu çalışma ile herhangi bir meslek dalında çalışan bir kişi, sahip olacağı belge ile büyük avantajlar yakalayacak. Çünkü ‘Ne iş olsa yaparım’ dönemi artık geride kalıyor. Bugün olmasa bile kısa süre sonra elde edilen bu belge ile Avrupa’da rahatça iş bulabilir konuma gelinecek” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz