Öz Orman-İş Sendikası Temsilci Eğitimi Semineri bugün akgün hotelde yapıldı.Seminere, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkâri, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin ve Diyarbakır'daki işyerlerinden toplam 150 işyeri temsilcisi katıldı.
Öz Orman-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“BİLEK GÜCÜYLE SENDİKACILIK DÖNEMİ BİTTİ”
Elazığ’da yapılan İşyeri Temsilcileri Eğitim Seminerinde konuşan Öz Orman-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar, sendikacılık mücadelesinin ‘bilgi’ temelinde yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Hak-İş’e bağlı Öz Orman-İş Sendikası’nın İşyeri Temsilcileri Eğitimi Elazığ’da başladı. Toplantının açış konuşmasını yapan Öz Orman-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar, çağdaş sendikacılığın en önemli konularından birinin ‘eğitim’ olduğunu belirterek, “Sendikamız, başarının eğitimden geçtiğine inanmaktadır. İşçi hareketi, geçmişte hak mücadelesini 'bilek gücüyle' yürüttü. Fakat bu dönem geride kaldı. Yaşadığımız çağ, her türlü iş ve eylemi 'bilgi temelinde' yapmayı gerekli kılmaktadır. Bilgi artık en büyük hazinedir. Bilgiye erişmenin yolu, eğitimden geçmektedir.” dedi.
Konuşmasında ‘örgütlü toplum’un önemi de temas eden Mustafa Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Demokrasinin bir ayağı, örgütlü toplum temeline oturur. Toplumun örgütlenmediği ülkelerde, demokrasi çok kolay yitirilebilmektedir. Bu gerçeğe rağmen, emeğin örgütlenmesinde maalesef övünülecek bir yerde değiliz. SGK kayıtlarına göre, ülkemizdeki 21 milyon işçiden 10 milyonu, her türlü sosyal güvenceden mahrum ve kayıtdışı çalıştırılmaktadır. 11 milyon sigortalının ise yalnızca 550 bini toplu iş sözleşmesi hakkından yararlanabilmektedir. Demek ki, sendikal hareketin öncelikli ve acil meselesi örgütlenmedir.”
Seminerde konuşan Elazığ Orman Bölge Müdürü Ata Kâhya, orman işçilerinin fedakârca hizmet yürüttüğünü anlatarak, “Geçmişte kadro olmadığı dönemlerde, işçilerimizin ne büyük sıkıntılar yaşadığını iyi biliyorum. Çalıştırmak istediğimiz halde, işçilerimizi çalıştıramıyorduk. O sıkıntılı dönemleri atlattık. Hepimiz kadrolu çalışmanın kıymetini bilmeliyiz.” dedi.
Öz Orman-İş Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya da, Orman Teşkilatındaki işçilerin 7.600’ünün geçici ve kadrosuz çalıştığını ve emekli olan işçilerin kadrosunun iptal edildiğini belirterek, Hükümetin, gerekli yasal düzenlemeyi yaparak, orman işçilerine kadro vermesi gerektiğini söyledi.
Öz Orman-İş İşyeri Temsilcileri Eğitim Seminerinde daha sonra, sendika Hukuk Müşaviri Muharrem Özkaya, yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun getirdiği düzenlemeleri anlatan bir sunum yaptıkdan sonra seminer sona erdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz