YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Patates Üretimi Ve Alternatif Ürünler, Ödemiş'te Masaya Yatırıldı

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çaylı Belediyesi’nin ortaklaşa olarak düzenlediği, Çaylı Beldesinde...

Patates Üretimi Ve Alternatif Ürünler, Ödemiş'te Masaya Yatırıldı

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çaylı Belediyesi’nin ortaklaşa olarak düzenlediği, Çaylı Beldesinde Patates Üretimi ve Alternatif Ürünler konulu toplantı üreticiden büyük ilgi gördü.

Çaylı Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Çaylı Belediye Başkanı Rıfat Önder, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli mühendisler Melih Mıcık, Ziraat Mühendisi Ali Cundar ve veteriner hekim Gültekin Karakoç ile çok sayıda üretici katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çaylı Belediye Başkanı Önder, katılımcılara teşekkür ederek, patates sorunun çözülmesi yönünde adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Altıntaş, Ödemiş ve Çaylı Beldesi ile ilgili genel bir değerlendirme yaparak, yörede daha önce yetiştirilen, fakat zamanla terk edilen ürünlere dönüş yapılması gerektiğini vurguladı. Özellikle patates üretiminde kaçak ekim yapılmaması gerektiğini söyleyen Altıntaş, belde topraklarının patateste zarar yapan hastalıklara karşı korunması gerektiğini vurguladı.

Ziraat Yüksek Mühendisi Melih Mıcık da, patateste ilgili olarak İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan, patates üretiminde güçlü yanlar, güçsüz yanlar, fırsatlar ve tehditleri içeren SWOT Analizini üreticilerle paylaştı. Mıcık, patates üretiminde bölgenin güçsüz yanının örgütlenme ve depolama koşullarının yetersiz oluşuna dikkat çekti. Mıcık, en büyük tehdit olarak ise, ilçe topraklarına iç ve dış karantinaya tabi hastalık ve zararlıların bulaşma riski ile yoğun üretimden kaynaklanan gübre kullanımı sonucunda ortaya çıkan verimsizlik ve kirlenme olduğunu vurguladı. İyi tarım uygulamaları ile bu tehditin fırsata çevrilebileceğinin altını çizen Melih Mıcık, sözleşmeli üretime geçilmesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Bitki Pasaportu Sistemi ve Operatörlerin Kayıt Altına Alınması Yönetmeliği'ne uyulması ile sorunun aşılacağını belirtti.

Kaymakam Dölek ise, Ödemiş’te göreve yaklaşık 3 ay önce başladığını, bu süre içerisinde ilçeyi ve üreticileri tanımaya çalıştığını, bu tarım kentindeki en büyük eksikliğin tarıma dayalı sanayinin yeterli olmamasından kaynaklandığını dile getirdi. Üreticilerden, özellikle tarım yetkilerinin ve akademisyenlerin sözlerine kulak vermelerini isteyen Dölek, teknik olarak mutlaka destek almaları gerektiği belirtti, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaların yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler