“Hemşirelik Haftası” kutlamaları çerçevesinde, Hemşirelik Eğitimi Derneği Başkanı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülseren Kocaman tarafından Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumunda “Sağlık Politikalarının Hemşireliğe Yansımaları” adlı konferans düzenlendi.
Prof. Dr. Gülseren Kocaman, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak 339 tane hemşirelik meslek lisesinin olduğunu ve bu yıl içerisinde hızla özel hemşirelik liselerinin de açılmaya devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Kocaman, “Bir yandan da üniversitelerde hemşirelik programlarının öğrenci sayısını arttırıyoruz. 12 bin hemşirelik lisans kontenjanımız var. 13 bin de Milli Eğitim Bakanlığı'nın lise kontenjanı eklendiğinde 25 bine ulaşıyor. Buna özel liseler de eklenince kontrolsüz artış ve okullaşma süreci hemşirelikte bir enflasyona yol açacağı kaygısı içerisindeyim. Bu nedenle liselerin hemşirelik bölümüne öğrenci alınmamasını, yüksek okullarda da liselerdeki öğrenci sayısı politikasına göre öğrenci sayısının dondurulması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Aile hekimliğinin, ayaktan tedavi hizmetleri ağırlıklı bir süreç olarak yapılandırıldığını söyleyen Prof. Dr. Gülseren Kocaman, “Çalışacak olan hekim dışındaki sağlık personeline aile sağlığı elemanı adı verildi. Hemşireler de bunun içerisinde. Bu yıl ki uluslararası Hemşireler Birliğinin teması, milenyumla ilgili bazı hedeflere ulaşılması ve özellikle ana-çocuk sağlığıyla ilgili hedeflerin hemşire iş gücüyle güçlendirilmesi yönünde. Aile hekimliği yapılanması içerisinde hemşirenin rolü zayıfladı ve daha çok poliklinik hizmetlerinin bir parçası oldu” diyerek, hemşirelerin koruyucu hizmetlerde istenilen kadar rol alamadığını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz