Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet kalitesinin artırılması amacıyla ‘İç İletişim ve Sağlıkta Kalite’ konulu toplantı düzenlendi.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen toplantıya; Başhekim Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnan, Kaliteden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Op Dr. Abdulkadir Sarı, Çalışma Güvenliği Sorumlusu Uz. Dr. Zülfikar Işık, Tesis Güvenliği Sorumlusu Op. Dr. Bahattin Pektaş, Enfeksiyon Kontrol Komitesi sorumlusu Uz. Dr. Selçuk Aksöz, ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki hekimler katıldı.
Geniş katılımlı toplantıda "sağlıkta performans ve kalite yönergesi, kalite sisteminin amaçları, kurumsal ölçümdeki parametreler, HKS’de Yapı, HKS merkezi değerlendirmeleri, hasta memnuniyetinin artırılması, kurum çalışanlarına kalite bilinci kazandırılması, tüm süreçlerde sürekli geliştirme ve iyileştirmenin sağlanması, verimlilik ve etkililiğin artırılması, finansal sürdürülebilirliğin sağlanması, rekabet ortamının oluşturulması, kalite uygulamalarının yaygınlaştırması, sağlık çalışanının mağdur olmasını önlemek, olası tedavi yanlışlarının önüne geçerek hastayı korumak, hukuki açıdan hekimi korumak, tüm hastanelerde hasta ve çalışan güvenliği kültürünün oluşması" gibi konular gündeme getirildi.
Kalite Yönetim Direktörü Biyolog Çiğdem Eğilmez slayt sunumu eşliğinde teknik bilgi verdi. Çiğdem Eğilmez, "güvenli ilaç uygulaması, renkli kodlar uygulaması, hastanın bilgilendirilmesi ve rızasının alınması, sözel istem, güvenlik raporlama sistemi, epikriz tanımlayıcı figürler, indikatör yönetimi" konuları hakkında bilgilendirme yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen psikiyatri uzmanı Dr. Emel Koyuncu, "Hekimler ilacın adını, dozunu, uygulama zamanını, uygulama süresi ve yöntemini, tarihini, belirtilerek okunaklı bir şekilde yazmalı ve imzalamalıdır" dedi.
Bilgi işlemde yeni düzenlemeler konusunda ise Müdür Yardımcısı İsmail Dirican bilgi verdi. Konuyla ilgili Eskişehir ve Konya'nın pilot il seçildiğin anlatan Dirican, "Konya’da şu ana kadar 60 bin e-reçete uygulaması yapılmış ve 20 bin reçete eczaneler tarafından kabul edilmiştir. Uygulama 1 Temmuz'da ülke genelinde olduğu gibi Adıyaman’da başlatılacak" dedi.
Başhekim Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnan, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı bünyesindeki Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü çatısı altında ‘Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı’ kurulacağını belirterek, “Sağlık çalışanları olarak hepimiz bir ekibiz. Ekibimiz oldukça deneyimli ve herkes kendi alanında uzman. Kalitenin çıtasını her gün biraz daha yükseklere taşımanın azmi içerisindeyiz. Hastanelerimizin kendi bölgemizde örnek alınması için imkanlarımız doğrultusunda hizmet edeceğiz. Vatandaşlarımızın her şeyin en iyisine layık olduğunun bilincinde olarak hasta ve hasta yakınlarımızın memnuniyetini göz önünde bulundurarak çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz