YEMEK

Sahurda ne susatır? Sahurda susamamak için ne yemeliyiz? En çok susatan ve susatmayan yiyecekler

Ramazan ayında oruç tutarken sahur vaktinde susatan yiyecekler yenilmesi takdirde gün içerisinde susuzluk ortaya çıkabilmektedir. Hâlbuki oruç tutma süresi boyunca rahat edebilmek için bazı besinler susuzluk hissini önleyebilmektedir. Peki, sahurda ne susatır ve sahurda susamamak için ne yemeliyiz?

Sahurda ne susatır? Sahurda susamamak için ne yemeliyiz? En çok susatan ve susatmayan yiyecekler

Sahur vakti, oruç tutmak için ön hazırlık olarak görülür. Sahurda tüketilen yiyeceklerin tokluk hissi yaratmasına, susuzluğa ve hazımsızlığa neden olmamasına dikkat edilmelidir. Ramazan ayında uzun süreler oruç tutulduğundan, sahurda ve iftarda tüketilen yiyeceklerin vücudun dengesini koruması gerekmektedir. Bilhassa sahur masasında susatmayan yiyecekler yemek gün boyunca enerjik kalıp, günlük işlere devam edebilmek için oldukça önemlidir. Bu sayede vücudun su dengesi de korunmuş olur.

Susamamak için sahurda ne yapılmalı?

Ramazan ayında uzun saatler boyunca hiçbir şey yenilmediği ve içilmediği için vücudu oruca hazırlamak oldukça önemlidir. Oruç hazırlığı sahur vaktinde yapıldığından, sahurda susatmayan yiyecekler ve içecekler tüketilmelidir. Sahurda susatmayan yiyecekler tüketen kişiler, oruç tuttukları saatler içerisinde kendilerini daha iyi hissederler. Bu nedenle sahur vaktinde ne tüketildiği önemlidir. Oruç tutarken susamak istemeyen kişiler, sahurda ne yesek susamayız ve susamamak için ne yemeliyiz sorusunun cevabını araştırır. Peki, oruç tutarken ne susatmaz? İşte o liste:

Yoğurt ve salatalar: Yoğurt vücudun su dengesini korur ve susuzluğu önlemeye yardımcı olur Bilhassa yoğurtlu soğuk çorba ve salatalar, gün boyu susuzluk çekmeyi önler.
Sebzeli yemekleri: Sebzeler bol miktarda su, vitamin ve mineral içerdiğinden vücudu dengede tutar ve su kaybını önler. Su oranı yüksek sebzeler arasında; kabak, patlıcan ve biber tercih edilebilir.
Meyveler: Karpuz, çilek ve şeftali gibi meyvelerin su oranı oldukça yüksektir. Aynı zamanda doğal şeker içerdiğinden kan şekerini de korumaya yardımcı olur.
Tam tahıl ürünleri: Yulaf ezmesi ve tam buğday ekmeği gibi seçenekler, vücuttaki su dengesini korur ve enerji verir

Sahurda ne yersek susatır?

Ramazan ayında oruç tutarken herkesin zorluk çektiği bazı durumlar olabilir. Gün içerisinde susamamak ve acıkmamak için veya bu zorlukları minimum seviyeye indirebilmek için sahur vaktinde tüketilen yiyecek ve içeceklere dikkat edilmelidir. Bu neden sıklıkla sahurda ne susatır diye sorulur. Susatan yiyecekler listesi şu şekildedir:

Çay: Çay diüretiktir ve vücuttaki suyun dışarı atılmasını hızlandırır. Bu nedenle vücuttaki sıvı dengesini bozar ve susatır. Sahurda çay içmek yerine su içilmesi önerilir.
Şarküteri ürünleri: Bilindiği üzere en çok susatan yiyecekler arasında baharatlı ürünler yer alır. İşlenmiş etlerdeki tuz ve baharat oranı çok fazla olduğundan susuzluk hissi yaratır.
Yağ oranı yüksek yiyecekler: Bilhassa kızartarak pişirilen yiyecekler oruç tutulan saatlerde susuzluk hissine neden olmaktadır.
Şekerli gıdalar: Reçel, çikolata ve kek gibi yiyecekler çok daha hızlı bir acıkma ve susamaya neden olur.
Tuzlu peynir çeşitleri ve hamur işi: Tuz oranı yüksek peynirler, pişi, gözleme ve poğaça gibi kan şekerini etkileyen gıdalar, hem tok hissi yaratmaz hem de gün içerisinde hızlı susatır.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler