YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa'da Örnek Başhekim

Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesinde yaşanan iç çatışma ve hava saldırısı esnasında, Ceylanpınar Devlet...

Şanlıurfa'da Örnek Başhekim

Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasulayn ilçesinde yaşanan iç çatışma ve hava saldırısı esnasında, Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Ayhan Tufan, bu süreçte hastanede yaşananları anlattı.

Sığınmacıların ilçeye gelmeden ve çadır kent kurulmadan önce, 50 yataklı Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde poliklinikler dahil olmak üzere günde ortalama 900-1000 hastaya hizmet verdiklerini söyleyen Ayhan Tufan, şimdi günde yaklaşık bin 600 kişiye sağlık hizmeti verdiklerini ifade etti. Hastanenin kapasitesinin arttırılıp daha fazla sağlık hizmeti vermek için başta kendi makam odası olmak üzere hastanenin idari katı olan 3'üncü katı boşaltıp gerekli tadilat yapıldıktan sonra servis haline getirdiklerini belirten Ceylanpınar Devlet Hastanesi Başhekimi Ayhan Tufan, bu kapsamda hastane bahçesinde olan lojmanın iki dairesini idari hizmete ayırdıklarını, 50 olan yatak kapasitesini 80’e çıkardıklarını kaydetti. Dr. Tufan yaptığı açıklamada, "Ceylanpınar Devlet Hastanesi olarak 8 Kasım’da yanı başımızda yaşananlardan dolayı bazı sıkıntılar yaşadık ve bu süreçte yaklaşık 400 yaralının tedavisini yaptık. Bunlardan 45-50'si yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bu süreçte sağlık personeli sıkıntısı yaşamadığımız gibi, çevre il ve ilçelerden personel talebemiz olmadı. 25 uzman, 11 pratisyen ve 70 yardımcı sağlık personeli ile hizmet verdik. Sıkıntısız atlatmamızın nedeni, yaklaşık 1 hafta öncesinde bu tür bir duruma hazırlıklı olmamızdır. Olaylar başlamadan önce 24 saat boyunca 3 vardiya halinde beklettiğimiz sağlık timi vardı. Sürekli gerek basın, gerek kaymakamlık, gerekse emniyet birimlerimizle iletişim halindeydik ve hazırlıksız yakalanmadık. Kısa süreli ambulans sıkıntısı yaşanmasına rağmen, İl Sağlık Müdürlüğü bize ikisi 4 hasta kapasiteli olmak üzere 25 ambulans tahsis etti. İlaç konusunda Kamu Hastaneleri Genel Birliği yine sıkıntı yaşamadan, bize gerekli tüm ilaçları zamanında yetiştirdi" şeklinde konuştu.

"Bu süreçte İl Sağlık Müdürlüğü'ne, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne, ama özellikle silah, bomba ve uçak seslerine rağmen 24 saat yılmadan çaba gösteren doktorlarımıza ve tüm sağlık personelimize çok teşekkür ediyorum" diyen Tufan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zira hastanenin camları kırıldı, şarapnel parçaları geldi ama hiçbir personelimiz verilen sağlık hizmetinde eksiklik yaşatmadı. Bir yandan gelen yaralı ve diğer hastalarımızın tedavilerini yaparken, diğer yandan hastanenin fiziki ve teknik şartlarını iyileştirmek için çaba sarf ettik. Bu kapsamda kardiyoloji servisi için EKO cihazının yanı sıra birçok alım yaptık. Önümüzdeki süreçte de hastaların diğer illere sevkini azaltmak diğer teknik cihaz alımlarını hızlandırdık."

Dr. Ayhan Tufan, ayrıca çadır kentte kalanlar olmak üzere hastanenin diyaliz merkezinde de 12 Suriyeli diyaliz hastasına hizmet verdiklerini aktardı. Suriyeli diyaliz hastası 80 yaşındaki Fatmi el Hasan, verilen sağlık hizmetinden çok memnun olduklarını söyleyerek, "Türkiye’ye ve Türk insanına teşekkür ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler