YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin En Büyük Bilim Merkezi Ankara'da Yapılıyor

Ankara’da yapılacak olan Türkiye’nin en büyük bilim merkezinin protokolü imzalandı. TÜBİTAK’ın proje için 60 milyon...

Ankara’da yapılacak olan Türkiye’nin en büyük bilim merkezinin protokolü imzalandı. TÜBİTAK’ın proje için 60 milyon TL ayırdığı bilim merkezinde deney üniteleri, eğitim salonları, atölyeler ve sergi alanları yer alacak.

Türkiye’nin en büyük bilim merkezinin yapım sözleşmesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak arasında imzalandı.

Ankara Bilim Merkezi projesinin, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde yaklaşık 45 bin metrekarelik alan üzerine yapılacağını bildiren Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK’ın ortak projesi olan Bilim Merkezi, 30 bin metrekare kapalı alan olarak projelendirildi. Merkezin mimari-mühendislik ve inşaat yapım işi Büyükşehir’e ait olacak. Araç gereç ve diğer malzemeler ise TUBİTAK tarafından karşılanacak” dedi.

“KULLANICILAR, UYGULAMALI AKTİVİTELER İLE EĞLENCELİ DENEYLER, MEKANİK VE ELEKTRONİK DÜZENEKLER İLE KEŞFETMENİN ZEVKİNE VARACAK”

TÜBİTAK’IN proje için 60 milyon TL ayırdığını kaydeden Gökçek, “Bilim Merkezi’nin içersinde deney üniteleri, eğitim salonları, atölyeler ve sergi alanları olacak. Kullanıcılar, uygulamalı aktiviteler ile eğlenceli deneyler, mekanik ve elektronik düzenekler ile keşfetmenin zevkine varacak” diye konuştu.

Bilim Merkezi’nin ayrıca geçici sergi salonları ile teknolojik ürünlerin Türkiye’de sergilenebileceği çok amaçlı bir yapı olduğunu kaydeden Gökçek, “Şirket toplantılarının ve etkinliklerinin yapılabileceği, sponsorluk ve danışma hizmetlerinin verilebileceği bir yapı olacak” açıklamasında bulundu.

ALTUNBAŞAK: “İNSANLARIN BİLİMİ YAŞAYARAK, DOKUNARAK ÖĞRENMELERİNİ İSTİYORUZ”

TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak, aralık ayında Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nun toplandığını ve bütün büyükşehir belediyelerinde bilim merkezlerinin kurulması kararının çıktığını belirterek, “Bu kapsamda TÜBİTAK da bilim merkezi kurulması destek programı adında bir program kurdu. Ankara’da bu 5. protokolümüz. Daha önce Kocaeli, Kayseri, Bursa ve Sakarya’da olmak üzere aynı protokolü imzaladık. Konya’da bilim merkezimiz de bitmek üzeredir” ifadesini kullandı.

Merkezlerin amacının bilimi yaşayarak öğrenmek olduğunu vurgulayan Altunbaşak, “İnsanların bilimi yaşayarak, dokunarak öğrenmelerini istiyoruz. Ders kitabının soğuk yüzünden öğrenilsin istemiyoruz. Örneğin ayda nasıl yürünüyor, yürürken ne hissediliyor bunu yaşayarak öğrenecekler” şeklinde konuştu.

Altunbaşak, “Büyükşehir belediyelerimiz binaları yapıyorlar, TÜBİTAK da içerideki sergilerin tasarımı ve o sergilerin tedarikini üstlenmiş durumda. Bu sergiler başta yurtdışından gelebilir ama amacımız bizim sanayimizin üretmesi. Bunları Ostim de Sincan’da üretilsin istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Sergilerin bir kısmının sabit bir kısmının ise seyyar olduğunu bildiren Altunbaşak, “Diğer şehirlerden sergi alınıp değişim yapılacak. Bu sayede öğrenciler farklı sergiler görmüş olacaklar. Bu merkezler bir bilim müzesi değil. Baktığınız değil, yaşadığınız yerler olacak. İnteraktif olması önemlidir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler