YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Uzmanlardan uyarı: Bu besinler beyni öldürüyor

    Diyetisyen Emre Uzun, yemek yoluyla vücudumuza aldığımız metallerin beynimiz üzerinde olumsuz etkiler yarattığını açıkladı.

    Çinko, bakır, demir gibi metallere vücudumuz ihtiyaç duyar. Kalp, kas ve kemik yapısı, üreme ve dolaşım sistemi bu bileşenler sayesinde sağlıklı bir şekilde çalışır. Ancak metallerin fazladan alımı vücudumuzu tehlikeye sokabilir.

    Bakır

    iStock-157437049 (1)
    Balık, susam, fıstık, sakatatlar, et, kurubaklagiller, yumurta ve yeşil sebzelerde yüksek oranda bakır bulunur. Yetişkinlerin günlük bakır ihtiyacı 900 mikrogramdır. Tahıl ve diğer sebzelerdeki bakır oranı orta seviyede, süt ve taze meyvelerde ise oran oldukça düşüktür. Vücuda fazla bakır girdiğinde, yıkıcı oksijen moleküllerinin üretimi başlayabilir. Bu da beyin hücrelerine zarar verir ve yaşlanmayı hızlandırır.

    Demir

    iStock-953982752 (3)
    Pekmez, kuru meyve, sakatat çeşitleri, kırmızı et, kuru meyveler, kurubaklagiller, patlıcan, kuru domates ve susamın demir oranı yüksektir. Yetişkin bireylerin günlük demir ihtiyacı ise 9 mg'dır. Eğer bu orandan fazla miktarda demir alınırsa, vücut demiri atamaz ve organlarda birikir. Bunun sonucunda ise ortaya kalp hastalığı, karaciğer hasarı ve diyabet rahatsızlıkları ortaya çıkabilir.

    Çinko

    iStock-542007690 (2)

    Peynir, kabak çekirdeği, buğday ruşeymi, badem, balık, kırmızı et ve sakatatlar çinko bakımından zengin besinlerdir. Çinko, beyin beyin hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için çok değerlidir. Fakat gereğinden fazla alınan çinko, beyinde plak oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Yetişkinlerin günlük çinko ihtiyacı ise 3 mg'dır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler