YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Yolları"konferansı -Konya Valisi Doğan: "Ülkemizin her köşesinde hukukun üstün olduğu bir anlayışıegemen kılmaya çalışıyoruz"

Konya Köylerine Hizmet Götürme Derneği'nin (KONKÖYDER), bu yıl ikincisini düzenlediği "Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Yolları" konferansında, yerel yöneticiler bir

Konya Köylerine Hizmet Götürme Derneği'nin (KONKÖYDER), bu yıl ikincisini düzenlediği "Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Yolları" konferansında, yerel yöneticiler bir araya geldi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Mevlana Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda, dünyada sayısı gittikçe artan bir çok devletin yönetiminde yapılanma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Devletlerin temelde, merkezi yönetim ve yerel yönetimler üzerine yapılandığını ifade eden Doğan, Türkiye'de yerel yönetimlerin ön plana çıkmasının değer kazandığını dile getirdi.

Yerel yönetim algılamasının ön plana çıkmasıyla halkın isteklerinin daha etkili biçimde gündeme gelmeye başlayacağını vurgulayan Doğan, "Son zamanlarda iyi yönetişim kavramı etrafında gelişen haklın taleplerinin, bürokratik ihtiyaçlarla uygun bir kombinasyonunun da belirmesine gayret edildiğine şahitlik ediyoruz" dedi.

Türkiye'de yönetim anlayışının üzerine kurulduğu bir takım ilkelerin olduğunu aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Hukukun üstünlüğü en temel ilkedir. Ülkemizin her köşesinde hukukun üstün olduğu bir anlayışı egemen kılmaya çalışıyoruz. Yönetimde açıklığın ve şeffaflığın sağlanması, yolsuzluklarla mücadele bakımından önem taşımaktadır. Daha nitelikli bir denetim anlayışı, hesap verebilir bir kültürün oluşturulması da yönetim anlayışımızın temellerinden birkaç tanesidir. Bunu şekillendiren, demokrasiye uygun hale getiren ise halkın katılımıdır. Halkın yönetimin aldığı kararları doğrudan etkilemesinin yolları açılmıştır. Bunun en etkili yolu da sivil toplum kuruluşlarının toplum hayatında gittikçe daha fazla önem kazanmaya başlamasıdır. Bugün bu toplantıyı düzenleyen de bir sivil toplum kuruluşudur."

AB uyum çalışmaları neticesinde, yerel yönetimleri doğrudan ilgilendiren çok esaslı kararlar alındığını anımsatan Doğan, bu dönemde Türkiye'ye en uygun konseptin geliştirilmesi için çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olan yerler olduğuna değinen Doğan, "Türkiye'de demokrasinin kurumsal anlamda yerleşmesi bakımından da yerel yönetimlerin öne çıkması gerekiyordu. Çok şükür bu sağlanmış oldu" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise Türkiye'nin AK Parti'nin iktidara gelmesiyle belediyecilik anlayışı ile tanıştığını belirtti.

Sadece fiziki değil sosyal belediyecilik anlayışının da yayıldığını vurgulayan Türkmenoğlu, belediyelerin daha önce fiziki alt yapılanmaların dışında kültürel ve sosyal anlamda faaliyet yürütmediğini savundu.

2004 yılından itibaren belediyelerin, fiziki şartların iyileştirilmesi ve vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesinden başka kültürel ve sosyal faaliyetlere de yöneldiğini aktaran Türkmenoğlu, "Bu konuda da Konya Büyükşehir Belediyemiz, merkez ilçe belediyelerimiz ve ilçe belde belediyelerimiz örnek oldu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, çalışmalarında üstün performans göstererek yılın muhtarı seçilen Seydişehir'e bağlı Kuran köyü muhtarı Ali Harmancı ve yılın belediye başkanı seçilen Ilgın'a bağlı Yukarıçiğil Belde Belediye Başkanı Naci Çiğil'e plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler