Brüksel Haberleri Ve Son Dakika Brüksel Haberleri

Brüksel Haberleri Ve Son Dakika Brüksel Haberleri

Brüksel, Belçika’nın başkentidir. Felemenkçe Brussel, Fransızca Bruxelles olarak yazılır. Avrupa Birliği’nin 3 temel kurumu olan Ab Komisyonu, AB Bakanlar Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na ev sahipliği yapması bakımından önemlidir. Bu nedenle Avrupa Birliği’nin başkenti gibidir. Ek olarak NATO’nun merkez karargahı da burada bulunmaktadır. 2017 rakamlarına göre nüfusu 1 milyon 191 bindir. Nüfusun %80’i Fransızca konuşmaktadır. Kalan azınlığın ana dili ise Felemenkçedir.

Brüksel Haberleri

PKK yandaşları Avrupa Parlamentosu önünde polise saldırdı! Çevre ülkelerden de geldiler

Belçika'da terör örgütü PKK yandaşlarıyla Türk asıllı vatandaşlar arasındaki gerginlik sürüyor. Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu (AP) önünde toplanan terör örgütü PKK yandaşları taşkınlık çıkardı, barikatları sökerek polise saldırdı. Diğer yandan farklı ülkelerden gelen PKK yandaşlarının da Belçika’daki Türk işletmelerine saldırdığı iddia edildi.

Haber 25-03-2024 20:29

Avrupa alev alev yanıyor: Çiftçilerin bu seferki adresi Belçika! Öfkeli kalabalık sokakları yakıp Avrupa Parlamento binasını kuşattı

Son dönemde Avrupa'nın genelinde hükümetlerin uyguladıkları tarım politikaları çiftçileri ayağa kaldırdı. Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan'da yoğun şekilde protesto gerçekleştiren çiftçilerin bugünkü adresi Belçika'nın başkenti Brüksel oldu. Çiftçiler sokakları ateşe verip Avrupa Parlamentosu binasını kuşattılar.

Haber 01-02-2024 14:42

Brüksel'deki saldırı sonrası Belçika - İsveç maçı ertelenmişti! UEFA, karşılaşmanın sonucunu açıkladı...

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen silahlı saldırı meydana gelmişti. Saldırganı arama çalışmaları devam ederken olay futbola da sıçramıştı. Belçika ile İsveç'in karşılaşacağı maç için ülkede bulunan İsveçli iki kişi hayatını kaybetmişti. Bu durum sonrasında hakemler, maçı ertelemişti. UEFA, karşılaşmanın 1-1'lik beraberlikle sonuçlandığını ve devam etmeyeceğini açıkladı.

Spor 19-10-2023 17:11

Son dakika: Brüksel'deki silahlı saldırı sonrası yüksek seviye terör alarmı verildi! Belçika - İsveç maçı devre arasında ertelendi...

Son dakika haberleri: Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen silahlı saldırı meydana geldi. Saldırganı arama çalışmaları devam ederken olay futbola da sıçradı. Belçika ile İsveç'in karşılaşacağı maç için ülkede bulunan İsveçli iki kişi hayatını kaybetmişti. Bu durumu devre arasında öğrenen İsveçli futbolcular, ikinci yarıya çıkmak istemedi. Ayrıca Brüksel'de yüksek seviye terör alarmı verildi. İşte detaylar...

Spor 16-10-2023 23:15

Son dakika: Brüksel'de silahlı saldırı! 2 İsveçli hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Belçika'nın başkenti Brüksel'de silahlı saldırı düzenlendi. Olayda Belçika ve İsveç milli maçını izlemek için ülkeye gelen 2 İsveçli hayatını kaybetti. Uzun namlulu silah kullanan saldırganın henüz yakalanamadığı belirtildi. Brüksel'de terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.

Haber 16-10-2023 22:28

Belçika'nın başkentindeki tren garında bıçaklı saldırı!

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Konseyi ve AB Komisyonu binalarının ortasında bulunan Schuman Tren Garı'nın girişinde düzenlenen bıçaklı saldırıda 1 kişi yaralandı.

Haber 30-01-2023 22:28

Avrupa’nın konuştuğu rüşvet skandalında yeni gelişme! Yolsuzluk ve kara para aklamayla suçlanmıştı... Kocasıyla şirket kurmuş

Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Yunan vekil Eva Kaili'nin de aralarında olduğu dört kişinin Katar'dan rüşvet aldıkları gerekçesiyle karıştığı yolsuzluk soruşturması Avrupa’da geniş yankı uyandırdı. Belçika'da Avrupa Parlamentosu'nun 14 başkan yardımcısından biri olan Yunanistan Sosyalist Milletvekili Eva Kaili, Brüksel’de gözaltına alınmıştı. Yolsuzluk davasında yeni bir gelişme yaşandı ve Atina’nın merkezinde Eva Kaili ve eşi Francesco Giorgi’nin bir şirket açtığı ifade edildi.

Trend 13-12-2022 10:09

THY’nin bugünkü Brüksel seferleri Belçika'daki grev nedeniyle iptal edildi

THY’nin bugünkü Brüksel seferleri Belçika'daki grev nedeniyle iptal edildi

Yurthaber 20-06-2022 09:37

Kimyasal, biyolojik ve nükleer silah uyarısı! Ortak açıklama geldi

G7 liderleri Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Ardından G7 liderleri tarafından ortak bir açıklama yayınlandı. Açıklamada Rusya, Ukrayna’ya saldırılarında kimyasal, biyolojik ve nükleer silah kullanmamaları konusunda uyarıldı.

Haber 24-03-2022 23:20

Kritik NATO Zirvesi Brüksel’de Toplanıyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin birinci ayına girilirken, NATO liderleri Brüksel’deki NATO Karargahı'nda toplanıyor. Kritik zirveye, ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 30 NATO ülkesinin devlet ve hükümet başkanları katılıyor

Haber 23-03-2022 21:09

Biden Brüksel’de NATO Liderleriyle Ukrayna’yı Görüşecek

NATO liderlerinin 24 Mart’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini görüşmek üzere “olağanüstü” toplanması planlanırken, Beyaz Saray, Başkan Joe Biden’ın da toplantıya katılmak üzere Brüksel’e gideceğini açıkladı

Haber 15-03-2022 23:53

NATO liderleri olağanüstü toplanıyor! Brüksel'de yoğun toplantı trafiği

NATO ülkelerinin liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzer 24 Mart tarihinde Brüksel'de olağanüstü zirvede bir araya gelecek. Ayrıca, Brüksel'de AB Liderler Zirvesi de düzenlenecek. ABD Başkanı Joe Biden da NATO ve Avrupa Birliğinin toplantılarına katılmak için gelecek hafta Avrupa'ya gidecek.

Haber 15-03-2022 20:58

Bakan Akar, olağanüstü nitelikli NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak

Bakan Akar, olağanüstü nitelikli NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak

Yurthaber 14-03-2022 18:34

AB'den enflasyon ve enerji uyarısı: Olumsuz senaryolar görebiliriz

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkileri iki tarafla kısıtlı kalmıyor. Tüm dünya savaşın yol açtığı ekonomik sonuçlara maruz kalıyor. Avrupa Birliği'nden (AB) Rusya'ya uygulanan yaptırımların AB ekonomisini de olumsuz yönde etkileyebileceği, enflasyon ve enerji fiyatlarının yükselebileceği yönünde kritik bir açıklama geldi.

Haber 02-03-2022 17:23

Son dakika: Konvoy rotayı Paris'ten Brüksel'e çevirdi... Belçika OHAL ilan etti!

Son dakika haberi: Fransa'nın başkenti Paris'te polisin müdahale ettiği, koronavirüs kısıtlamalarını protesto etmek amacıyla oluşturulan yüzlerce araçlık konvoy, Belçika'nın başkenti Brüksel'e doğru hareket etti. Öte yandan eylem nedeniyle Brüksel'de pazar akşamı ve pazartesi günü olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. İşte haberin detayları...

Haber 13-02-2022 19:40

Rusya'nın ne cevap vereceği merak konusu! NATO tüm izinlerini iptal etti

NATO’nun Brüksel’de görev yapan 8 Rus personelin akreditasyonunu iptali ettiği bildirildi.

Haber 06-10-2021 20:57

Yasmani Copello, Elmas Lig'de üçüncü oldu

Milli sporcu Yasmani Copello, Elmas Lig serisinin 12. ayağında erkekler 400 metre engellide üçüncü oldu.

Spor 04-09-2021 09:04

Brüksel'e 2035'ten itibaren benzinli ve LPG'li araçların girmesi yasaklandı

Belçika'nın başkenti Brüksel'e 2030 itibarıyla dizel, 2035 itibarıyla da LPG'li ve benzinli araçların girmesi yasaklandı.

Haber 24-06-2021 16:49

2022'deki NATO Zirvesi nerede yapılacak? Görüş birliği sağlandığı öne sürüldü

NATO'nun 2022 yılındaki zirvesinin İspanya'nın ev sahipliğinde yapılması konusunda üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının hemfikir oldukları öne sürüldü.

Haber 14-06-2021 19:34

Kritik görüşme öncesi dikkat çeken kareler! Erdoğan ve Biden bir araya geldi

NATO Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de başladı. Zirve kapsamında ikili görüşme yapacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, ilk kez yüz yüze bir araya gelecek. İki liderin görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Öte yandan Erdoğan ve Biden NATO Zirvesi'nin ana oturumu öncesi sohbet etti.

Haber 14-06-2021 11:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi için Brüksel'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenecek NATO Zirvesi'ne iştirak etmek ve zirve kapsamında ikili temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e geldi.

Haber 13-06-2021 19:00

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Liderler Zirvesi öncesi önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul etmesini ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmede dile getireceğini belirterek "Zira 24 Nisan bizler için maalesef çok olumsuz bir süreç oldu. Bu yaklaşım bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunu gündeme getirmeden geçmemiz doğru değil" açıklamasını yaptı.

Haber 13-06-2021 14:35

Son dakika: NATO Zirvesi'nin tarihi belli oldu!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Zirvesi'nin 14 Haziran'da Brüksel'deki NATO karargahında düzenleneceğini açıkladı.

Haber 22-04-2021 10:22

İtalyan La Stampa gazetesi: Von der Leyen, Michel tarafından aşağılanmış hissediyor

İtalyan La Stampa gazetesi, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in 6 Nisan'daki Türkiye ziyaretinde protokolde yaşananlar nedeniyle AB Konseyi Başkanı Charles Michel tarafından aşağılanmış gibi hissettiğini yazdı.

Haber 13-04-2021 21:51

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İran, Afganistan ve Ukrayna'yı görüşmek üzere Brüksel'e gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın İran, Afganistan ve Ukrayna meselelerini görüşmek üzere hafta içinde Brüksel'e gideceği bildirildi.

Haber 11-04-2021 22:00

Belçika'da 1 Nisan şakası olarak duyurulan festival gerçeğe dönüşünce polis müdahale etti

Belçika'nın başkenti Brüksel'de "1 Nisan şakası" olarak duyurulan müzik festivali için binlerce genç parkta toplanınca polis müdahale etti. Polisle gençler arasında çıkan çatışmada çok sayıda kişi yaralandı.

Haber 01-04-2021 21:51

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi

NATO üyesi 30 ülkenin dışişleri bakanlarını Brüksel'de iki günlüğüne bir araya getiren NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi.

Haber 24-03-2021 15:49

Son Dakika: Brüksel'de kritik görüşme!

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken arasındaki görüşmenin olumlu bir havada geçtiği, ikili ilişkiler ve uluslararası meselelerin ele alındığı bildirildi.

Haber 24-03-2021 11:27

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarından ortak yazılı açıklama

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, "NATO kendini uyarlamaya devam edecek. Artan tehditler ve sistematik rekabetle karşı karşıyayız. Rusya'nın saldırgan faaliyetleri Avro-Atlantik güvenliğini tehdit ederken, terörün tüm tür ve tezahürleri hepimiz için süregelen bir tehdit olmaya devam ediyor." mesajını verdi.

Haber 23-03-2021 19:12

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AB Yüksek Temsilcisi Borrell ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi. Borrell görüşme öncesi yaptığı açıklamada '"Biz, Türkiye ile bir aday ülke, komşu ve en iyi ilişkileri geliştirebileceğimiz önemli bir ülke olarak ilişki kurmak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Haber 22-03-2021 22:54

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Brüksel'de Karadağlı mevkidaşı Raduloviç'le bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de Karadağ Dışişleri Bakanı Djordje Raduloviç ile görüştü.

Haber 22-03-2021 21:36

AB'den teknoloji şirketlerinin yöneticilerine uyarı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD'li teknoloji şirketleri ve sosyal medya platformlarının keyiflerine göre karar alamayacağı uyarısında bulundu.

Haber 20-01-2021 13:56

Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki toplantılar yeniden başlıyor

Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki toplantıların Brüksel'de saat 15'te yeniden başlanması planlanıyor.

Haber 18-01-2021 13:13

Belçika'daki gösterilerde polis merkezinin girişi ve bir araç ateşe verildi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Afrikalı bir gencin polis tarafından gözaltına alındıktan sonra karakolda hayatını kaybetmesini protesto edenler, bir polis merkezinin girişini ve bir aracı ateşe verdi. Tesadüfen protestoların devam ettiği bölgeden geçen Belçika Kralı Philippe'in aracına da taş atıldı.

Haber 13-01-2021 22:29

İbrahim Kalın sosyal medyadan paylaştı: Adım atma sırası AB'de!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Brüksel'de gerçekleşen kritik zirveyle ilgili açıklamada bulundu.

Haber 10-03-2020 15:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'e gidiyor! Avrupa Birliği-Türkiye arasında yeni bir anlaşma mı olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidiyor. Avrupa Birliği temsilcileri ile Brüksel'de yüz yüze görüşecek olan Erdoğan'ın sığınmacı krizinde geri adım atmayacağı belirtildi.

Haber 09-03-2020 08:49

Brüksel'de kısmi alkol yasağı başladı

Bazı cadde ve sokaklarda gece yarısı ile sabah saatleri arasında alkol tüketirken yakalananlara 350 avro ceza verilebilecek

Haber 01-02-2020 13:31

Ve bugün sona eriyor: Brexit'te son gün

Artık dönüş yok. Yaklaşık 50 yıllık üyeliğin ardından Britanya bu gece AB’den ayrılıyor. Ancak Brexit ile Brexit süreci bitmiyor. Brüksel ve Londra’yı zorlu bir müzakere süreci daha bekliyor.

Haber 31-01-2020 09:43

Yunanistan Başkonsolosluğu'na akın ettiler: Azı dişlerini gösterenlerin dişlerini çekeriz

Aralarında eski milli futbolcu Tanju Çolak ve eski manken-oyuncu Şenol İpek'in de bulunduğu "Milli Beka Hareketi" üyesi bir grup, Türk Bayrağı'nın Yunan milletvekili Ioannis Lagos tarafından yırtılmasını protesto amacıyla Beyoğlu'ndaki Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı.

Haber 30-01-2020 19:11

Son dakika: Bahçeli'den Türk bayrağını yırtan Yunan milletvekiline sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada "Brüksel’de düzenlenen AP Genel Kurulu’nda alçak bir Yunan milletvekili Türk bayrağına musallat olmuş, kalleş ve kirli elleriyle şerefli Türk bayrağını yırtmıştır. Bu namertlik skandal ötesidir, vahim bir provokasyondur" dedi.

Haber 30-01-2020 17:38

AP'den mobil cihazlara tek tip şarj çağrısı

AP'den mobil cihazlara tek tip şarj çağrısı

Finans 30-01-2020 14:46

Brüksel'de binlerce kişi sosyal haklar için sokağa döküldü

Brüksel'de binlerce kişi sosyal haklar için sokağa döküldü

Finans 28-01-2020 15:33

Brüksel'de Davos protestosu

Brüksel'de Davos protestosu

Finans 27-01-2020 22:07

Brüksel'de Hacivat ve Karagöz gösterisi

Brüksel'de Hacivat ve Karagöz gösterisi

Haber 26-01-2020 17:34

Venezuelalı muhalif lider Guaido Brüksel'de

Venezuelalı muhalif lider Guaido Brüksel'de

Haber 22-01-2020 21:57

SETA'dan AP'de İslamofobi paneli

Panelistler Avrupa'da yükselen Müslüman karşıtı ırkçılığı ele aldı

Haber 21-01-2020 20:17

Belçika'da eski milletvekili Özdemir'i tehdit eden kişiye 10 ay hapis cezası

Belçika'da eski milletvekili Özdemir'i tehdit eden kişiye 10 ay hapis cezası

Haber 21-01-2020 15:24

Guaido, Brüksel'de AB yetkilileri ile görüşecek

Guaido, Brüksel'de AB yetkilileri ile görüşecek

Haber 20-01-2020 20:30

Libya Konferansı'nın devamı şubatta dışişleri bakanları düzeyinde yapılacak

Libya Konferansı'nın devamı şubatta dışişleri bakanları düzeyinde yapılacak

Haber 20-01-2020 14:25