Seytan Cikarma Ayini Haberleri

Film değil gerçek! Şeytan çıkarma kursunu tamamlayıp sertifika alıyorlar... İşte karşınızda şeytan kovucular

17. Yüzyıl'da Avrupa'da oldukça popüler olan şeytan çıkarma uygulaması için Vatikan Katolik Kilisesi 2005 yılında "şeytan çıkarma kursu" başlatmıştı. 2018 yılında 50 ülkeden 200 rahibin şeytan çıkarma sertifikası aldığı biliniyor. Günümüzde Belçika'da bu ayinlere ilgi giderek artmaya başladı. Averbode Manastırı'nda atanarak çalışan sertifikalı "şeytan kovucu"lar haftada 3 şeytan çıkarma ayini yapıyor. Film sahnelerini aratmayan ayinin detayları haberimizde!

Trend 2024-03-18 14:49:01

Kayseri'de Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde miçing ayini yapıldı

Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde "miçing" ayini düzenlendi.

Yurthaber 2024-03-08 12:21:01

Santa Maria Kilisesi'nde saldırının ardından Kefaret Ayini düzenlendi

Sarıyer'de Tuncer Cihan'ın ölümüyle sonuçlanan terör örgütü DEAŞ saldırısının ardından ibadete kapatılan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde, Kefaret Ayini düzenlendi.

Yurthaber 2024-02-02 06:58:10

Kilise saldırısıyla ilgili yeni gelişme! 34 şüpheli hakimliğe sevk edildi

Sarıyer'de pazar ayini sırasında Santa Maria Kilisesi'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 34 şüpheli tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Haber 2024-02-01 21:14:54

Son dakika | Kilise saldırganları kaçarken çöpe atmış! Katillerin son hali böyle görüntülendi: Sakal ve kıyafet detayı...

Son dakika haberi: Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne Pazar günü sabah ayini sırasında silahlı saldırı düzenleyen saldırganların kaçarken çöp konteynerine attıkları kıyafetleri bulundu. Ayrıca saldırganlardan Rusya uyruklu D.T.'nin yakalanmamak için kestiği sakallarını daha çöpe atamadan yakalandığı öğrenildi. İki saldırganın son hallerini gözler önüne seren fotoğraf da paylaşıldı.

Haber 31-01-24 12:30

İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi saldırısında yeni detay! 'Birinci sınıf ölüm timi' iddiası dehşete düşürdü... Saldırı anındaki o detay katliamı önlemiş

İstanbul'daki kilise saldırısında yeni detaylar ortaya çıktı. DEAŞ'lı olduğu değerlendirilen maskeli 2 kişi dün Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında girip cemaatten Tuncer Cihan'ı öldürmüştü. Akşam saatlerinde yakalanan 2 katil zanlısının yeni görüntüleri ortaya çıktı, 'birinci sınıf özel tim' ayrıntısı dikkat çekti. Saldırganların katliam yapmayı amaçladığı ancak silahların tutukluk yapması nedeniyle amaçlarına ulaşamadan panikle kaçtığı belirlendi.

Haber 29-01-24 13:49

İstanbul'daki kilise saldırısı ile ilgili 2 saldırgan yakalandı! Bakan Yerlikaya duyurdu: 'Saldırganlar yabancı uyruklu, DEAŞ mensubu olduklarını değerlendiriyoruz'

Son dakika haberine göre İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır" dedi. Gece saatlerinde basın açıklaması yapan Yerlikaya, "30 ayrı adrese baskın düzenlendi, 47 kişi gözaltına alındı. Saldırganlardan biri Tacikistanlı, diğeri de Rus uyruklu, ikisinin de DEAŞ mensubu olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

Haber 28-01-24 22:50

Bakan Yerlikaya'dan kilise saldırısıyla ilgili açıklama! 'Hiçbir şekilde başarılı olamayacaklar'

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria kilisesine pazar ayini sırasında kar maskeli kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Olayda bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olaya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu saldırıyı kim veya kimler yaptıysa onları en kısa sürede tespit edip adalete teslim etmek görevimiz" dedi.

Haber 28-01-24 17:05

Son dakika | İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı! Kar maskeli saldırganlar ateş açtı: Pazar ayininde 1 kişi hayatını kaybetti... Saldırı anı kamerada

Son dakika haberi: İstanbul'da Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli iki kişi ateş açtı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Saldırganların yakalanması için harekete geçildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırının detaylarını açıkladı. Maskeli iki şüphelinin saldırı öncesine ait görüntülerinin yanı sıra silahlı saldırı anı da güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 28-01-24 12:46

Fener Rum Patrikhanesi'nde Noel ayini

Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen Noel ayininde dualar edildi.

Yurthaber 25-12-23 13:15

Hazreti Mevlana 750. vuslat yıl dönümünde Gelibolu'da anıldı

Dünyanın en büyük mevlevihanesi olan Gelibolu Mevlevihanesi'nde, Hazreti Mevlana'nın 750. vuslat yıl dönümü kapsamında Sema Ayini Şerif-i düzenlendi.

Yurthaber 25-12-23 07:55

Mersin'de tarihi Katolik Kilisesi'nde Noel ayini yapıldı

Noel dolayısıyla Mersin'deki tarihi Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde ayin düzenlendi.

Yurthaber 25-12-23 07:54

Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri

Hazreti Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Sema Ayini Şerifi icra edildi.

Yurthaber 18-12-23 07:26

Patrik Bartholomeos Sümela Manastırı’ndaki ayin için Trabzon’a geldi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisi’nde bulunan tarihi Sümela Manastırı’nda Ortodoks Hristiyanlarca ’Meryem Ana’nın göğe yükseliş günü’ olarak kutsal kabul edilen 15 Ağustos tarihindeki ayini yönetmek üzere bugün tarifeli uçakla Trabzon’a geldi.

Yurthaber 14-08-23 15:30

Dr. Rezan Epözdemir'den 'Antisemitizm' iddialarına tepki: Gerçek dışı ve kötü niyetli

Münevver Karabulut cinayetile ilgili ‘Mayasız Ayini' iddiaları gündem oldu. Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, iddiaların kendisine ait olmadığını dile getirerek, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklamada bulundu. Antisemitizm suçlamaları ile karşı karşıya kalan Epözdemir, "Antisemitizm benim hayatım boyunca uğruna mücadele ettiğim insani değerlere aykırı" ifadelerini kullandı.

Haber 14-08-23 10:40

Çanakkale Kara Savaşları’nın 108. yılı! İki bin kişi, çıkarmanın yapıldığı alanda 'Şafak Ayini' için bir araya geldi

Çanakkale Kara Savaşları’nın 108’nci yılında Gelibolu Yarımadası Anzak Koyu’nda ‘Şafak Ayini Anma Töreni’ düzenlendi. Yeni Zelanda ve Avustralya’dan gelen yaklaşık iki bin kişi, 108 yıl önce savaşta hayatını kaybeden atalarını törenle andı.

Haber 25-04-23 07:54

Anzak Koyu'nda geleneksel Şafak Ayini yapıldı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 108. yılı anma törenleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda geleneksel "Şafak Ayini" gerçekleştirildi.

Yurthaber 25-04-23 07:34

Antalya'daki Dinler Bahçesi'nde Paskalya ayini yapıldı

Antalya'da cami, kilise ve sinagogun bir arada bulunduğu Dinler Bahçesi'nde, Paskalya ayini düzenlendi.

Yurthaber 10-04-23 14:43

Antalya'daki Dinler Bahçesi'nde Noel ayini yapıldı

Antalya'da cami, kilise ve sinagogun bir arada bulunduğu Dinler Bahçesi'nde Noel ayini düzenlendi.

Yurthaber 26-12-22 14:08

Ermeniler için büyük öneme sahip! Tarihi Akdamar Kilisesi'nde 10'uncu ayin

Van Gölü üzerindeki Akdamar Adası'nda bulunan tarihi Akdamar Kilisesi, bugün 10'uncu ayine ev sahipliği yapıyor. Ermeniler için büyük önemi olan kilisedeki ayini izlemek için yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce kişi Van'a geldi. Türkiye Ermenileri Patrikliğine mensup din adamlarının katılımıyla gerçekleştirilen ayini Rahip Harutyun Damadyan yönetiyor.

Haber 04-09-22 13:35

İzmir'deki Meryem Ana Evi'nde Meryem Ana'nın Göğe Yükseliş Günü ayini yapıldı

İzmir'deki Meryem Ana Evi'nde "Meryem Ana'nın Göğe Yükseliş Günü" ayini yapıldı

Yurthaber 15-08-22 12:35

Bisiklet kazasının ardından ilk kez görüntülendi! ABD Başkanı Joe Biden bakın ne yaptı

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta Rehoboth Plajı'nda bisikletten düşerken kameralara yakalanmıştı. Bisikletten düşmesinin ardından herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı beklenen devlet adamı, düşme anından sonra bir kilise ayini çıkışında görüntülendi. Kendisine yöneltilen sorulara zıplayarak cevap veren Biden, iyiyim mesajı verdi.

Haber 20-06-22 18:15

Cem ayini ne demek? Cem ayini birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, anlam kayması veya tür kayması yoluyla ortaya çıkabilirler. Anlam kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcükler gerçek anlamlarını yitirirken, tür kayması ile oluşan birleşik kelimelerin içerisindeki sözcüklerin türü değişir. Birleşik kelimeler bu sayede yeni sözcüklere dönüşür ve yeni anlamlara sahip olurlar. Cem ayini birleşik kelimesi de bunlardan bir tanesidir. Cem ayini ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 20:34

“Şeytan ele geçirdi” dedi! 12 saatlik şeytan çıkarma ayininde üç yaşındaki çocuğa işkence ettiler

12 saatlik zorlu bir şeytan çıkarma ayini sırasında yeni yürümeye başlayan çocuğunu öldürüp işkence yapmakla suçlanan bir anne ve iki akrabası tutuklandı. Anne kızının ölümüne dair verdiği ifadesinde “Olması gereken buydu” dedi.

Trend 17-05-22 14:57

Çanakkale Kara Savaşları'nın yıl dönümünde Anzak Koyu'nda Şafak Ayini yapıldı

Yeni Zelanda Gaziler Bakanı Whaitiri: - "Bu yeri, burada savaşan herkes için bir anıt haline getiren, güvenli ve saygılı şekilde onları anmamızı destekleyen Türk hükümeti ve halkının cömertliğini tasdik etmek isterim"

Yurthaber 25-04-22 09:16

Anzak Koyu'nda geleneksel 'şafak ayini'! İki yıl aradan sonra...

Çanakkale'de kara savaşlarının 107'inci yılında Gelibolu'daki Anzak Koyu'nda geleneksel şafak ayini düzenleniyor.

Haber 25-04-22 06:19

Hatay'da Antakya Ortodoks Kilisesi'nde Paskalya ayini düzenlendi

Hatay'da Antakya Ortodoks Kilisesi'nde Paskalya ayini düzenlendi

Yurthaber 24-04-22 06:32

Fener Rum Patrikhanesi'nde Paskalya ayini düzenlendi

Fener Rum Patrikhanesi'nde Paskalya ayini düzenlendi

Yurthaber 24-04-22 01:15

10 yılda bir hazırlanıyor, İstanbul'dan dünyaya gönderiliyor! Kutsal yağ ayininden çarpıcı kareler

İstanbul'da bugün Hristiyan dünyası için önemli bir ayin gerçekleşti. İstanbul'dan tüm dünyaya gönderilecek olan ve 10 yılda bir hazırlanan vaftiz yağı ayinde kutsandı. Fener Rum Patrikhanesi'nde gerçekleşen ayini Patrik Bartholomeos yönetti.

Haber 21-04-22 14:49

Rusya'nın saldırısı sonrası bu sabah! Akın ettiler

Rusya'nın Ukrayna'nın Lviv şehrine düzenlediği saldırılar sonrası halk, pazar ayini için kiliselere akın etti. Sabahın erken saatlerinde kiliselere gelenler nedeniyle yoğunluk oluştu. Ukraynalılar, Lviv ve ülkeleri için bol bol dua edip, mumlar yaktı.

Haber 27-03-22 15:20

Mersin'de Katolik kilisesinde Noel ayini yapıldı

Mersin'de Katolik kilisesinde Noel ayini yapıldı

Yurthaber 25-12-21 00:26

2 yıl aradan sonra ilk! Bulgarlar Edirne'ye ayin için geldi

Edirne'de Sveti Georgi Bulgar Kilisesi'nde 2 yıl aradan sonra ilk kez Hristiyanlar için kutsal sayılan Hz. İsa'nın doğum günü nedeniyle Noel ayini düzenlendi. Ayine Bulgaristan, Yunanistan ve Edirne'den gelen çok sayıda Ortodoks katıldı. Ayinde İncil'den ilahi ve dualar okundu, katılımcılar ayrıca mum yakıp dua etti. Ayine katılanlara Hristiyanlar için kutsal sayılan okunmuş ekmek dağıtıldı.

Haber 19-12-21 14:42

18. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali başlıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 22-30 Eylül'de 18'incisi düzenlenecek festivale, Türkiye ve 7 farklı ülkeden sanatçılar katılacak - Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar: - "Bu yıl festival boyunca toplam 9 konserin yanı sıra 30 Eylül'de Mevlevi ayini ve sema mukabelesi yapılacak. Festivale Türkiye, İngiltere, Lübnan, Ürdün, Tanzanya, Kırgızistan, Azerbaycan ve İran'dan sanatçılar ve müzik toplulukları katılacak" - "(İzmir'deki "semazen" temalı "belden üstü çıplak dans" gösterisi) Sünnet düğününden veya açılışa veya bir başka etkinliğe kadar semanın kendi ruhuna oturmayan alanlarda yapılmasının doğru olmadığını başından beri söylüyoruz. İnşallah Bakanlığımız bu hususta genelge hazırlığını tamamlamıştır. En kısa zamanda hayata geçecek diye ümit ediyorum"

Yurthaber 16-09-21 15:10

İsrail'de sinagog ayini sırasında tribün çöktü: 2 ölü, 167 yaralı

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Ultra-Ortodoks Yahudilere ait bir sinagogdaki oturma yerlerinin ayin sırasında çökmesi sonucu 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, 167 kişi yaralandı.

Haber 16-05-21 22:03

Hatay'da, Hz. İsa'nın temsili cenaze töreni ayini düzenlendi

Hatay’da Antakya Ortodoks Kilisesi'nde, ‘Elem Haftası’ kapsamında Hz. İsa'nın temsili cenaze töreni için ayin yapıldı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen ayinde dualar edilirken, Hz. İsa’nın temsili tabutu omuzlara alınarak kilise içinde gezdirildi.

Haber 30-04-21 22:24

Çanakkale Kara Savaşlarının 106. yılı

Anzak Koyu'nda koronavirüs tedbirleri kapsamında, "Şafak Ayini" yerine sınırlı sayıda katılımcıyla çelenk töreni düzenlendi

Yurthaber 25-04-21 06:57

Mersin'deki tarihi Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde Paskalya ayini düzenlendi

Mersin'deki tarihi Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde Paskalya ayini düzenlendi

Yurthaber 05-04-21 16:42

Papa Francis, Paskalya mesajında 'yoksul ülkelere yönelik aşı' çağrısında bulundu

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Paskalya Yortusu ayini esnasında verdiği mesajda, uluslararası toplumu özellikle yoksul ülkelere yönelik Covid-19 aşılarının dağıtımında yol kat etmeye davet etti.

Haber 04-04-21 19:33

Vatikan İstanbul Büyükelçisi Başpiskopos yönetti! İstanbul'da Paskalya Bayramı ayini

Hazreti İsa'nın yeniden dirildiğine inanılan Paskalya Bayramı için Beyoğlu'ndaki St. Antuan Katolik Kilisesi’nde ayin düzenlendi. Hristiyanların en büyük bayramı kabul edilen bayramda ilahiler ve dualarla Allah'a şükredildi.

Haber 04-04-21 14:37

Endonezya'da kiliseye saldırı düzenlendi, en az 14 kişi yaralandı

Endonezya'da Sulawesi adasındaki Makassar kilisesine Pazar ayini sırasında canlı bomba saldırısı düzenlendi. Ayine katılan en az 14 kişi yaralandı.

Haber 29-03-21 05:31

Endonezya bombacısının DEAŞ’a bağlı terör örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı

Endonezya’da kiliseye intihar saldırısı düzenleyen bombacının terör örgütü DEAŞ’a bağlı Jamaah Ansharut Daulah’ın (JAD) üyesi olduğu ortaya çıktı.Endonezya’nın Güney Sulawesi eyaletinin başkenti Makassar’da yerel saatle 10.30’da Pazar ayini sırasında bir Katolik kilisesine yönelik motosikletli intihar saldırısı düzenlenmişti.

Haber 28-03-21 20:00

Endonezya’da kiliseye bombalı saldırı:9 yaralı

Endonezya’nın Güney Sulawesi eyaletinde bir kiliseyi hedef alan intihar saldırısında 9 kişinin yaralandığı belirtildi.Endonezya’nın Güney Sulawesi eyaletinin başkenti Makassar’da yerel saatle 10.30’da Pazar ayini sırasında bir Katolik kilisesine yönelik motosikletli intihar saldırısı düzenlendi.

Haber 28-03-21 09:17

Son dakika: Endonezya'da kiliseye bombalı saldırı

Son dakika haberine göre Endonezya’nın Güney Sulawesi eyaletinin başkenti Makassar kentinde kiliseyi hedef alan bombalı saldırı düzenlendi. Makassar Belediye Başkanı Muhammed Ramadhan Pomanto, kiliseyi hedef alan saldırıda pazar ayini için içeride bulunanların durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Haber 28-03-21 07:28

Miçing ayini yapıldı

Orta Anadolu’nun açık olan en eski kilisesi konumundaki Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi’nde (1191) geleneksel Miçing Ayini yapıldı.Surp Krikor Lusavoriç Kilisesindeki, Büyük Oruç ibadetinin tam ortasına denk gelen Miçing Ayini, Kilise Vakfı Başkanı Zadik Toker, vakıf yöneticileri ve din görevlilerinin katılımıyla yapıldı.

Yurthaber 11-03-21 12:48

Sri Lanka'da bir kız çocuğu 'şeytan çıkarma' ayininde öldürüldü

Sri Lanka'da "şeytan çıkarma" ayini sırasında 9 yaşındaki kız çocuğunun dövülerek öldürüldüğü bildirildi.

Haber 01-03-21 12:15

Mardin'de Kovid-19 önlemlerine uyularak Noel ayini yapıldı

Başpapaz Gabriel Akyüz: - "Bir yıldan beridir devam eden bu bulaşıcı hastalık, insanları evlerine hapsetti. Birçok kişi vefat etmiştir. Birçok kişi hastanelerde yatmaktadır. Bu kötü hastalığın dünyadan, ülkemizden, bölgemizden kalkması için dualar ettik"

Yurthaber 25-12-20 13:33

Vatikan'da geleneksel Noel ayini Kovid-19 önlemleri altında yapıldı

Hristiyanlıkta Hazreti İsa'nın doğumunun kutlandığı Noel Bayramı dolayısıyla Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un yönettiği Noel ayini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirler eşliğinde yapıldı.

Haber 25-12-20 02:22

Milletvekili Kahtalı’dan CHP tepkisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde düzenlemiş olduğu Şeb-i Arus programında, Türkçe Kur’an-ı Kerim ve Türkçe ezan okutulmasına tepki gösteren AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, "1932’de CHP’nin tek parti Türkiye’sinde yaşanan bu olayın, günümüzde tekrar vuku bulmasından dolayı rahatsızlık duyduk” dedi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Aralık’ta Mevlana’nın ölüm yıl dönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğu Şeb-i Arus töreninde peş peşe skandallara imza atılmasının ardından konuyla ilgili tepkilerini dile getiren Milletvekili Kahtalı, “Etkinlikte Mevlevi ayini olarak bilinen zikrin; kadın ve erkek semazenler tarafından birlikte icra edilmesini, bununla da yetinmeyen İBB yönetiminin Kur’an-ı Kerim tilavetini, Ezanı ve Naat-ı Şerifi de Türkçe olarak gerçekleştirmesini şiddetle kınıyorum.

Yurthaber 22-12-20 17:58

Mardin'de koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımla Noel ayini yapılacak

Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz: - "Kiliseye fazla kişi almamak şartıyla sosyal mesafeyi koruyarak ve temas etmeyerek ayinimizi gerçekleştireceğiz"

Yurthaber 22-12-20 13:07