Travma Haberleri

Deprem travmasını müzikle aşıyorlar

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, "asrın felaketi"nin yarattığı travmanın giderilmesi için oluşturulan koroda yer alan 40 öğretmen, seslendirdikleri şarkılarla moral buluyor.

Yurthaber 17-01-2024 12:40

Travma nasıl yazılır? Travma mı tıravma mı, TDK'ye gör doğru yazılışı nedir?

İnsanlar günlük yaşamda çokça kullanılan sözcüklerin doğru yazılışları konusunda tereddüt yaşayabilir. Türkçe yazım kuralları mevzusunda en güvenilir kaynak olan Türk Dil Kurumu devreye girer. Türkçenin korunması ve gelişmesini amaçlayan TDK yazım kılavuzlarını internet ortamda yayımlamıştır. Bu sayede sözcüklerin anlamları ve doğru yazılış biçimleri kolayca öğrenilebilmektedir. Türkçe okunduğu gibi yazılan bir dil olmasından kaynaklı yazım hatası yapılan sözcüklerden biri de travmadır.

Egitim 30-05-2023 16:14

Psikologlar, depremzedelerin acısını hafifletmek için gönüllü çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından en fazla depremzedenin misafir edildiği kentlerin arasında yer alan Antalya'da psikologlar, gönüllü olarak çalışıyor.

Yurthaber 02-03-2023 14:02

Deprem sonrası 'normal' yaşama nasıl dönebiliriz? Uzman isim herkesin merak ettiği soruyu yanıtladı

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi Tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, insanların bu büyük travma sonrası normal yaşama nasıl geri dönebileceği en çok merak edilen konuların başında geliyor. Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Ecem Çelik, deprem sonrası günlük hayata dönüşte normalleşme süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, "Hepimizin ‘yeni normali’ kendince olacaktır" ifadelerini kullandı. İşte dikkat çeken o açıklamalar...

Haber 24-02-2023 15:45

Diğer Haber Etiketleri

Travma

Travma Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Travma Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Travmaya bağlı karın ağrısı ve baş dönmesine dikkat! İki haftadan uzun sürüyorsa...

Depremin ardından depremi yaşayan ve bu görüntülere maruz kalan çocuklar çeşitli travmalar yaşayabiliyorlar. Depremden en çok etkilenen kişilerin çocuklar olduğu biliniyor. Uzmanlar depremden sonra çocuklarda görülebilecek karın ağrısı ve baş dönmesine karşı uyarılarda bulunuyor.

Haber 14-02-2023 14:37

Çocuklardan uzak tutun! Travmalara neden olabilir

Depremden psikolojik olarak en çok etkilenen kişiler yakınlarını kaybedenler ve çocuklar oluyor. Deprem sürecinde çocuklarla kurulan doğru iletişim çocukların psikolojileri için büyük önem taşıyor. Uzman psikologlar çocuklarda travmaya neden olabilecek hataları paylaşarak doğru iletişim sürecinin nasıl ilerlemesi gerektiğini açıkladı.

Haber 10-02-2023 13:42

Deprem sonrası çocuğunuza olan iletişiminiz çok önemli! Önce kendinizden başlayın...

Depremin sarsıcı etkileri psikolojik olarak da birçok probleme sebep olabiliyor. Depremin ardından yaşanan travmaları aşmak adına doğru müdahalelerin yapılmaması kalıcı zararlara neden olabiliyor. Uzmanlar depremden ve deprem görüntülerinden etkilenen çocuklarla kurulan iletişime dikkat edilmesi gerektiğini paylaştı.

Haber 09-02-2023 15:15

Tehlikeli trend giderek yayılıyor! Mastürbasyon hakkında uyarı verildi

Her sene ilgi çekici trendler birçok kişinin hayatının riske girmesine sebep oluyor. Eğlenceli olarak görülen bu trendler sağlık için büyük risk oluşturabiliyor. Uzmanlar son zamanlarda giderek artan yılbaşı süsleriyle mastürbasyon yapma trendi hakkında uyarıyor. Bu süslerle yapılan mastürbasyon çok ciddi problemlere neden olabiliyor.

Haber 22-12-2022 10:43

Hemen doktora başvurun! Penis kırılması belirtilerine dikkat

Cinsel organların sağlığı diğer organlarımız gibi hayati önem taşımaktadır. Penis kırılması birçok kişi tarafından gerçek dışı görülse de bu durumu yaşayan insanlar vardır. Ağrıyan penisin altında yatan neden penis kırılması olabilir. Uzmanlar penis kırılması belirtileri hakkında bilinçli olmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 11-11-2022 14:17

Travmatik olaylar psikolojik dayanıklılığı artırıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Erkal Erzincan: - "Travmatik olay karşısında en çok görülen durum ruhsal bir bozukluğun ortaya çıkması değil, psikolojik dayanıklılık ile sağlıklılığın devamıdır"

Yurthaber 28-06-2022 11:01

Çocukken yaşanan travmalar ve uyuşturucu kullanımı hafızayı…

Çocukken yaşanan travmaların ve madde bağımlılığının etkisi ileride çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Kişinin kendisine ve çevresine zarar vermesine neden olabildiği gibi bellek ve hafızayı da olumsuz etkiliyor. Çocukların sağlığı için madde bağımlılığı ve travmalar hakkında toplumun ve ailelerin bilinçlenmesi gerekiyor.

Haber 28-02-2022 09:51

Travmaları atlatmak için acil...

Travmatik olaylar yaşanmasının ardından kişilerde ciddi sorunlara yol açan psikolojik problemler oluşabiliyor. Bu psikolojik problemleri daha kolay çözmek ve oluşmasını engellemek adına travma sonrasında psikolojik ilk yardım yapılması gerekiyor. Travmatik olaylara anında müdahale edilmemesi daha büyük sorunlara yol açabiliyor.

Haber 21-02-2022 12:45

İstismar mağduru çocuklardaki travmanın etkisi ÇİM ile azaltılıyor

Çocuk Koruma ve İzlem Merkezi (ÇİM) ile istismara uğradığı düşünülen çocukların ihtiyaç duyduğu her tür adli, tıbbi ve sosyal işlemler tek merkezde gerçekleştiriliyor - KTÜ Adli Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Seçkin Güven Kırcı: - "Çocuk aynalı bir odada adli görüşmeciye ifadesini tek seferde veriyor. İfade sırasında aynalı odanın diğer tarafında savcı, avukat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı sosyal incelemeci, hepsi birlikte çocuğu dinliyor" - "Önceden çocuk hem polis merkezinde ifade veriyordu, savcıya ayrı ifade veriyordu, muayene için hastaneye geliyor, doktora tekrar olayı anlatıyordu, tekrar mahkemeye çıktığında bir kere daha anlatıyordu"

Yurthaber 27-01-2022 12:05

Künt kafa travması nedir? Künt tramvası nasıl olur?

Başa alınan darbe ya da fiziksel saldırıların neden olduğu travma çeşidi olan künt kafa travması sonucu ölüm meydana gelebilir. Kuvvet travması olarak da bilinen künt travması, yüksek hız etkisinden de yaşanabilir.

Haber 14-10-2021 15:59

Dikkat! Akut stres bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz

İnsanlar hayatları boyunca birçok travma yaşayabilir. Bir yakının vefatı, deprem, doğal afet yaşanması, boşanma, trafik kazası veya fiziksel şiddete maruz kalma gibi olaylar kişinin psikolojisinde derin yaralar açabilir. Bu gibi durumlarda yapılacak en doğru davranış, bir uzmandan psikolojik destek almak olacaktır.

Kadin 18-05-2021 12:47

Çocuğunuz yeterince öz güvenli mi? Öz güven eksikliği başarıyı olumsuz etkiliyor

Çocuklarda öz güven duygusu öncelikle ailede başlar ve zaman içinde okul ve arkadaş çevresiyle gelişme gösterir. Sağlıklı bir öz güven duygusu ile büyüyen çocuklar büyüdüklerinde sosyal yaşamlarında başarıyı elde ederler.

Kadin 11-05-2021 11:39

En yaygın fobiler nelerdir?

Fobi; kişinin belirli nesneler veya durumlar karşısında duyduğu, yoğun kaygı ve korku durumudur. Fobiler küçük yaşta olabileceği gibi ilerleyen yıllarda da artabilmektedir.

Kadin 05-05-2021 14:07

Koronayı atlatanların yüzde 41'i travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor

İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, Kovid-19’u atlatanların yüzde 41'i travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor.

Haber 11-02-2021 15:22

Kovid-19 salgınında evde kalanlar süs bitkilerine talebi arttırdı

Salgın döneminde bahçelerine vakit ayırarak az da olsa rahatlamak isteyenler, terapi amaçlı süs bitkilerini tercih ediyor - SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar: - "İnsanlarımız pandemi sürecinin kıskacında baskı altında geçirdiği günlerde tabiata, yeşile, renklere, çiçeklere olan özlemini gidermek için dört elle sarıldı diyebiliriz" - Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Psiko-sosyal Destek Biriminde görevli psikolog Volkan Dede: - "İnsanlar da bu pandemi döneminde eve kapanınca toprağın, çiçeğin aslında ne kadar kıymetli olduğunu tekrar anladılar"

Yurthaber 26-11-2020 11:05

Deprem sonrası travma uyarısı! Odaklanma sorunu yaşıyorsanız...

İzmir depremi Türkiye'nin dört bir yanında deprem korkusunun tetiklenmesine neden oldu. Fizyolojik ve duygusal durumları derinden etkileyen İzmir depremi ile ilgili uyarıda bulunan Psikiyatr Dr. Gresa Çarkaxhiu Bulut ve Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özden Bademci, deprem sonrası travmaya dikkat çekti.

Haber 12-11-2020 10:45

Biyonik kolla hayata tutunup yaşamını renklendirdi

30 yıllık yaşamında yüksekten düşme, kanser ve kalp krizi geçiren Gaziantepli Zübeyde Nisa Karabacak, son olarak trafik kazasında kaybettiği kolu nedeniyle yaşadığı zor günleri biyonik kolla atlatarak hayata tutundu - "Hayat şimdi başlıyor" diye tanımladığı yeni yaşamını "Revo" adını verdiği biyonik koluyla sürdüren Karabacak, daha önce sadece ev işlerini yapabiliyorken şimdilerde resim çizip keman ve def de çalabilir hale geldi - Karabacak: "Biyonik kolla eskiden yapabildiklerimi tekrar yaptığım, hatta bazı konulardan eskisinden daha iyi yapabildiğimi düşündüğüm şeyler oldu. Bu yüzden kemanı neden çalmayayım dedim"

Yurthaber 16-06-2020 11:11

Biyonik kolla hayata tutunup yaşamını renklendirdi

30 yıllık yaşamında yüksekten düşme, kanser ve kalp krizi geçiren Gaziantepli Zübeyde Nisa Karabacak, son olarak trafik kazasında kaybettiği kolu nedeniyle yaşadığı zor günleri biyonik kolla atlatarak hayata tutundu - "Hayat şimdi başlıyor" diye tanımladığı yeni yaşamını "Revo" adını verdiği biyonik koluyla sürdüren Karabacak, daha önce sadece ev işlerini yapabiliyorken şimdilerde resim çizip keman ve def de çalabilir hale geldi - Karabacak: "Biyonik kolla eskiden yapabildiklerimi tekrar yaptığım, hatta bazı konulardan eskisinden daha iyi yapabildiğimi düşündüğüm şeyler oldu. Bu yüzden kemanı neden çalmayayım dedim"

Yurthaber 16-06-2020 11:10

Gönüllü terapistlerden koronavirüs mağdurlarına online psikolojik destek

Psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve psikolojik danışmanlardan oluşan Travma İyileştirme Grubu, yeni tip koronavirüs mağdurları ve onlar için görev yapan sağlık çalışanlarının hafızalarında virüsün yarattığı olumsuz etkileri silmek için online psikolojik destek hizmetine başladı - Travma İyileştirme Grubu Başkanı Psikolog Şenel Karaman: - "Türkiye ve dünya bugünlerde büyük bir sağlık sorunu yaşıyor. Bu süreçte herkes kendince bir şeyler yapıyor. Biz de psikolojik tedavi yöntemiyle insanlara destek olmak istiyoruz"

Yurthaber 27-03-2020 11:08

Gönüllü terapistler binlerce kişiye destek oldu

Marmara depreminin ardından gönüllü olarak bir araya gelen psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve psikolojik danışmanların kurduğu Travma İyileştirme Grubu, 1999 yılından bu yana birçok afet ve terör saldırısının ardından olaylardan etkilenenlere destek veriyor - Travma İyileştirme Grubu Başkanı Psikolog Şenel Karaman: - "Uyguladığımız tedavi sonucu onların travmalarını yenerek hayata kaldıkları yerden gülümseyerek bakmaları bizim için en büyük mutluluk oluyor"

Yurthaber 17-02-2020 12:17

Travmalar psikolojik destekle kaldırılabilir!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan uçak kazasının ardından yaşanan travmanın psikolojik destekle aşılabileceğini söyleyen Haliç Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bengisu Nehir Aydın, yaşanan travma ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Haber 11-02-2020 13:34

Deprem psikolojisinden kurtulmak için ne yapmalı?

Deprem saniyeler sürse de etkileri yıllarca devam edebiliyor. İnsanlara yalnızca fiziksel değil, psikolojik olarak da zarar veren ve ruhsal sorunlara yol açan depremlerin psikolojimizi bozmaması için yapmamız gereken bazı öneriler mevcut. İşte Psikiyatrist Prof. Dr. Mansur Beyazyürek'ten deprem psikolojisinden kurtulmak için bazı öneriler...

Haber 05-02-2020 14:59

Panik atak tedavisi mümkün mü? Panik bozukluk nasıl yenilir?

Panik bozukluk sıkça rastlanan bir psikolojik hastalıktır. Geçmişte yaşadığımız belki travma olduğunu bile bilmediğimiz olaylar, durumlar panik bozukluğu başlatabilir. Uzm. Klinik Psikolog Pelin Özaydın, panik atak konusunda merak edilenleri açıkladı.

Haber 20-01-2020 17:02

Travma sonrası stres bozukluğu

Kişinin kendisinin ya da çevresindeki insanların ölüm ya da yaralanma tehlikesi ile karşı karşıya kalması durumunda ortaya çıkan, kişiyi aşırı derecede korkutan, paniğe kapılmasına, çaresiz hissetmesine neden olan durumlara 'travma' diyoruz.

Kadin 26-11-2019 11:23

Yası dolu dolu yaşamak travmadan koruyor! Travma belirtileri nelerdir?

Yakınların kaybı, kaza, deprem ve savaş gibi aniden gelişen bir olaydan sonra ortaya çıkan Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB) kişinin hayatını olumsuz etkiliyor. Travmatik süreci en sağlıklı hale getiren sürecin yas süreci olduğunu kaydeden uzmanlar, bu dönemin en sağlıklı şekilde yaşanması gerektiğini vurguluyor.

Trend 20-11-2019 07:32

Aile ilişkileri depremin yarattığı travmalardaki kalıcılığı tetikliyor

Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından yapılan "20 Yıl Sonra: 1999 Marmara Depremi Araştırması, Travmanın Rolü, Ailenin Gücü, Psikolojik/Psikiyatrik Sorunlar" araştırmasında, doğal afet ve felaketlerin yol açtığı travmatik durumların kalıcılığını önleyen ya da sağlayan en önemli faktörün aile ilişkileri olduğu bildirildi - Davranış Bilimleri Enstitüsü Başkanı Klinik Psikolog Emre Konuk: - "Araştırma sonucunda, depremin bıraktığı etkinin kalıcı hale gelmesinde bireyin aile içinde yaşadığı travmatik süreçlerin yoğunluğunun etkili olduğunu saptadık. Bu travmaların düzeyi düşükse deprem kalıcı etki yaratmıyor" - "Birinci derece yakınları ölenlerin deprem travmasının daha düşük, ikinci ve üçüncü derecede yakınları ölenlerde ise travmanın daha kalıcı olduğunu gördük. İkinci ve üçüncü derecede yakını ölen vatandaşlar, hayata uyum sağlamalarına yardımcı kişiler etraflarında olmadığı için travmayı daha çok yaşıyor. Yakınları öldüğünde insanlar üzülüyor ancak onları hayata bağlayacak aile bağları mevcutsa uyum daha kolay oluyor"

Haber 10-10-2019 11:06

Stres kırığı nedir? Stres kırığı neden olur? Stres kırığı tedavisi

Ayağın belirli bölgelerinde şiddetli ağrı ve şişlik belirtisiyle ortaya çıkan ‘stres kırığı’, aşırı spor yapanlarda görülüyor. Tedavi edilmeyen stres kırığının ayakta şekil bozukluğuna yol açacağını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, “Kadınlar, yüksek topuklu, sivri burunlu ayakkabılardan, erkekler ise sert köselelerden uzak durmalı” dedi.

Trend 09-09-2019 09:57

Doğum travması nedir, doğum travmasını etkileyen faktörler nelerdir?

Anne ruh sağlığını etkileyen biyolojik faktörler değiştirilemese de, stres, beslenme, sosyal ilişkiler gibi psikososyal faktörler üzerinden önemli değişimler yaratabileceğine dikkat çeken Dr. Duman, bebeğin ilk çevresinin yaratıldığı hamileliğin, hem annenin, hem de bebeğin ilerdeki sağlığı için kritik bir dönem olduğundan ve bu dönemi etkileyen konularda bilinçlenmenin öneminden bahsetti.

Trend 07-05-2019 09:27

MEB'den psikososyal destekte yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığınca doğal afet, terör, göç, cinsel istismar gibi travmatik ve zorlu olaylar karşısında verilen psikososyal destek hizmetlerinin programları yenilendi - Bu çerçevede hazırlanan "Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Hizmetleri Yönergesi"ne göre il, ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okullarda kurulacak "psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale ekipleri", hizmetlerini planlayıp gerçekleştirecek - Bakanlık, ulusal düzeyde etkileri olan travma, kriz durumlarında bölgelerdeki çalışmaları izleyip koordine ederek ekip üyelerine "süpervizyon" desteği verecek - Okul müdürlükleri, bünyesindeki tüm öğretmen ve personelin konuyla ilgili eğitim almasını sağlayacak

Haber 17-04-2019 11:13

28 Şubat bizim için psikolojik bir travmaydı

28 Şubat sürecinde yüksek lisans ve doktora eğitimi için gittiği İngiltere'de "bölücü-irticai" olduğu gerekçesiyle YÖK bursu kesilen, Türkiye'ye döndükten sonra 3 yıl kadrosu verilmeyen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, yaşadıklarını hafızasından silemiyor - Mehmet Sarıbıyık: - "İngiltere'nin en iyi okullarından birinde doktoramızı yapıp geldik. Buraya geldikten sonra herkes bize kucak açacak, karşılayacak, hemen kadromuzu verecek ve derslere girmeye başlayacağız diye düşünürken, yaklaşık 3 yıl gibi bir süre 'istenmeyen personel' ilan edildik. İrticai, bölücü gerekçesiyle kadro verilmesi uygun görülmedi, yıllarca bununla uğraşmış olduk. Bizim için psikolojik bir travmaydı"

Yurthaber 27-02-2019 11:06

'Seks yaparken ağlamadın, şimdi kapa çeneni'

Balkan ülkelerinde jinekolojik tedavi ve müdahale süreçlerindeki travmatik deneyimlerini paylaşan kadınlar, #MeToo (Ben de) hareketine benzer bir sosyal kampanya başlattı.

Haber 03-01-2019 09:18

Anneanne, anne ve torun aynı travmayı yaşıyor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Anabilim Dalı doktora öğrencisi Uzman Psikolog Görkem Derin, torun, anne ve anneanneden oluşan 108 kadınla yaptığı araştırmada, kuşaklar arası travma geçişini inceledi - Üç nesil kadının çocuk yetiştirme stillerinin, çocukluk çağı travma ve ihmaline, anne-çocuk arasındaki bağlanma durumuna ve kişilik bölünmesine olan etkilerinin belirlenmeye çalışıldığı araştırmada, annelerin ve anneannelerin yüzde 100'ünde, torunların ise yüzde 94,4'ün de en az bir çocukluk çağı travması saptandı - Prof. Dr. Erdinç Öztürk: - "Çocuğa bakış açısının gelişiminde, anne-kız ilişkisinin kritik bir önemi bulunuyor. Kız çocukları küçükken negatif çocuk yetiştirme stilleriyle yetiştirilir ve kötü muameleye maruz kalırlarsa anne olduklarında kendi travmalarını yeniden işleyemezler ve kuşaklar arası bir geçişle bu süreci çocuklarına yansıtırlar" - Uzman Psikolog Görkem Derin: - "Travma kuşaklar arası olarak geçiş sağlamıştır. Bireyler kendi travmalarını yönetemediklerinde çocuklarına travmalarını yansıtarak, travmanın kuşaklar arası olarak aktarılmasına neden olur"

Haber 30-11-2018 11:23

Tarzan gibi ormanda yaşıyor, Rambo'yla yarışıyor

Hayat hikayesi ve yaşam tarzıyla sanal alemde yankı uyandıran İngiliz asker Mike Allen'in hayatı doktorlar tarafından konulan stres bozukluğu teşhisinin ardından değişti. Polisin mayına basarak parçalandığına şahit olan Mike Allen, ölen kişinin ceset parçalarını taşımak zorunda kalmış. Onu bu denli zor bir hayat yaşamaya itense mesleği olmuş.

Haber 27-11-2018 11:55

Travma yaşayan depremzedeler evlerine geri dönmek istemiyor

Endonezya’daki depremde travma yaşayan depremzedeler, yeni bir deprem ve tsunami korkusuyla evlerine dönmek istemiyor - İçme suyu ve gıda sıkıntısı ile elektrik kesintileri nedeniyle halk bölgeden ayrılıyor

Haber 09-10-2018 02:50

Endonezya'da elini kaybeden çocuk deprem şokunu atlatamadı

Kardeşleriyle camiye giden 8 yaşındaki Rendi, yıkılan caminin altında sol elini kaybetti - Bölgede tıbbi ekipman ve ilaca ihtiyaç olduğu belirtiliyor

Haber 09-10-2018 02:48

Travmaya maruz kalan çocuklar oyunları hep aynı şekilde oynayabilir

Çocukların kendilerini ifade etmekte yetişkinler kadar başarılı olmadığını söyleyen Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzman Klinik Psikolog Emel Güler, çocuklarda uygulanan oyun terapisi ile çocukların yaşadığı sıkıntıları daha kolay anlayabileceklerini söyledi.

Haber 14-02-2018 16:35

İzmir'de okulun kazan dairesindeki patlama

Olaydan sonra eğitime bir gün ara verilen okulda eğitim başladı

Haber 08-02-2018 09:53

'Kocamın kabusları beş çocuğumuzu öldürdü'

İngiltere'de asker eşini dört yıl önce kaybeden Lindsey Roberts, travma sonrası stres bozukluğu yaşayan eşinin, kabus görürken kazayla karnına vurması sonucu beş kez düşük yaptığını söyledi.

Haber 07-03-2017 14:15

Hamilelikte travmalara dikkat

Bebeği de tehdit ediyor anneyi de...

Haber 17-08-2013 10:02

Ruhsal travmaya karşı 'mucize hap'

İşkence, savaş, trafik kazası, aile içi şiddet, saldırı, tecavüz, taciz veya afet gibi şoke edici olaylar sonrasında yaşanan ruhsal travma ..

Haber 27-03-2013 14:25

Savaşın kanlı yüzünü gözlerinde taşıyor

Suriye’de yaşanan çatışmalarda annesini kaybeden 10 yaşındaki Gedira’nın yaşadığı psikolojik travmalar nedeniyle gözleri kan doldu.

Haber 18-10-2012 10:23

100 kişi 15 yaşındaki kıza tecavüz etti

Türkiye, başta N.Ç olmak üzere birçok cinsel istismar olaylarının travmasını atlatamadan yeni tecavüz olayıyla çalkalanıyor.

Haber 17-10-2012 13:58

Aklını yitirdi ama gazi olamadı!

Karakol baskınında 8 arkadaşı şehit düşen ve travma sonucu akıl sağlığını kaybeden Rıza Gül, gazi sayılmayıp özürlü maaşı bağlandı.

Haber 08-07-2012 10:24

Şehit pilotlar ne zaman öldü?

Akdeniz'in 1260 metre derinliğinden çıkarılan şehit pilotlarımız Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un naaşları Malatya Adli Tıp'ta incelendi.

Haber 06-07-2012 09:10

İlk korkusuz insan bulundu

Araştırmacılar, korku hissetmeyen bir kadın üzerinde yapılan çalışmaların, travma sonrası bozuklukların tedavisinde yol gösterebileceğini söylüyor.

Haber 17-12-2010 19:19