MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yapışkan roller ve yıldızlar

Türk dizi tarihinde bir çok karakter, oyuncusunu star yaptı ama sonrasında da bir kara leke gibi üzerine yapışıp kaldı. Bunun sonraki projelerde, iyi işlerde rol almalarını sağlasa da, kendi adı yerine yıldızını parlatan karakterin adını hatırlanıp oyuncunun adının daha zor hatırlanması gibi sıkıntılar da yaşanmasına neden oldu.

İşte bu ünlüler ve rolleri...

-1- KIVANÇ TATLITUĞ


Kıvanç Tatlıtuğ, mankenlikten gelip ülkemizin en tanınan oyuncularından biri olmayı başarmış bir isim olsa da kendisine asıl şöhreti getiren Aşk-ı Memnu'daki Behlül karakteri oldu. Daha sonra Ezel'de Behlül'ün tam tersi bir rolle, Sekiz karakteriyle seyirci karşısına çıktı. Devamında Kuzey Güney, Kurt Seyit ve Şura gibi yapımlarda yer alsa da Türk izleyicisi hala kendisinden Behlül olarak bahsetmeyi sürdürüyor.Yakışıklı oyuncu Cesur ve Güzel dizisiyle yeniden ekranlarda boy göstermeye hazırlanıyor.
-2- DENİZ ÇAKIR


İlk olarak Kadın İsterse dizisiyle adından söz ettiren Deniz Çakır, proje sonrasında Yaprak Dökümü'nde Ferhunde rolüyle ekrana döndü ve yıldızı bir anda parladı. Kızıl saçları, dört dönen gözleri ve çevirdiği entrikalarla fenomen haline gelen Deniz Çakır, dizinin final yapmasıyla beraber İffet dizisinde ilk başrolünü kaptı. Oldukça iyi bir performans sergilemesine rağmen dizi bekleneni veremedi. Şu sıralar Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde yine başrol oynayan oyuncu, iki çocuklu Meryem Çakırbeyli karakterini oynuyor.
-3- HALİT ERGENÇ


Uzun bir aradan sonra Vatanım Sensin ile tekrar ekranlara dönen Halit Ergenç, sürekli ses getiren projelerde yer almış bir oyuncu olarak bir çok karakterle anıldı bugüne kadar. En son Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Kanuni Sultan Süleyman rolüyle kendisini tanımayan az sayıdaki insana da kendisini tanıtmayı başaran deneyimli oyuncu bir önceki projedeki karakterini çok çabuk unutturmak konusunda oldukça başarılı. Yeni rolü Binbaşı Cevdet ile Süleyman'ı tarihe gömmeyi başaracak mı, izleyip göreceğiz.
-4- ÖZGE ÖZBERK


Özge Özberk, Çemberimde Gül Oya dizisindeki Yurdanur rolü ile geniş kitlelere ulaşmayı başardı ve bu rol her zaman oyuncunun en büyük referansı oldu. Daha sonra rol aldığı projelerde yine çok iyi oyunculuk sergilese de hiç bir karakteri ünlü oyuncuya o dönem getirdiği parıltılı günleri vermedi. Şimdi Fox Tv'deki Kalbimdeki Deniz dizisinde yer alan güzel oyuncu başrolü şarkıcı ve oyuncu Kutsi'yle paylaşıyor.
-5- KEREM BÜRSİN

Hande Doğandemir ve Emre Kınay'la başrolü paylaştığı Güneşi Beklerken adlı yapımla yaz ekranına bomba gibi düşmüştü Kerem Bürsin. Zengin ailenin problemli oğlu Kerem karakteri ona Türkiye'de belki de aklından bile geçirmediği bir şöhret getirdi. Diziden sonra Şeref Meselesi, Unutursam Fısılda gibi projelerde yer alan Bürsin, son dönemde işten çok aşkla medyanın ekranlara taşıdığı isimlerden biri.
-6- ŞEBNEM BOZOKLU


Altınsoylar dizisiyle yeniden seyircilerin karşısına çıkan olan Şebnem Bozoklu, en büyük çıkışını Canım Ailem dizisindeki Meliha rolüyle yaptı. Komedide başarı yakalayan az sayıdaki kadın oyunculardan biri olan başarılı oyuncu, bu dizi sonrası yine çok iyi dizilerde ve sinemada da varlığını devam ettirdi. Kadrosundaki deneyimli oyunculardan dolayı yeni dizisi Altınsoylar'dan da umutluyuz.
-7- ÇAĞATAY ULUSOY


Kıvanç Tatlıtuğ gibi modellikten oyunculuğa geçiş yapan Çağatay Ulusoy, Adını Feriha Koydum adlı dizide Hazal Kaya ve Vahide Perçin'le başrolü paylaşıp ve Emir karakterine hayat vermişti. Çok iyi giderken, önce Vahide Perçin daha sonra Hazal Kaya diziden ayrılmak durumunda kaldı ve dizi isim değiştirip başka bir yola saptı. Tutmadı, yayından kalktı ama Emir karakteri Çağatay Ulusoy için bambaşka bir kapı açtı. Bununla birlikte halen yer yer "Feriha'daki Emir" olarak anıldığı kulağımıza geliyor.
-8- BEREN SAAT


Bir oyunculuk yarışması sayesinde tanıdığımız güzel oyuncu Hatırla Sevgili dizisindeki Yasemin karakteri ile herkese kendini tanıttı. Masum bir genç kadına hayat veren karakter ona daha iyi bir proje gelmesini sağladı ve Aşk-ı Memnu'daki Bihter rolünü aldı. Dizi başlamadan önce herkes aynı fikirdeydi; bu oyuncu Bihter olamaz. Beren Saat, tüm bu algıyı öyle bir yerle bir etti ki, unutulmazlar arasına girdi. Sanki Müjde Ar, Bihter rolünü hiç hayat vermemiş gibi bir etki yarattı genç oyuncu. Dizinin finali sonrası Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisiyle yeniden fırtına gibi esse de Bihter karakteri asla hafızalardan silinmeyecek.
-9- İLKER KALELİ


Halen devam eden Poyraz Karayel dizisindeki Poyraz karakteriyle adından sıkça söz ettiren İlker Kaleli bu listemizde günümüze ait bir karakterle bulunan tek oyuncu. Öncesinde Kayıp Şehir ve Kayıp dizileriyle de tanınan oyuncu bu diziyle adını çok daha geniş kitlelere duyurdu. Öyle ki, dizinin sezon finalinde ölmüş olması ihtimaliyle, seyreden herkes dizinin eskisi gibi izlenmeyeceğini söyledi. Sonuç olarak Poyraz Karayel tabi ki ölmedi.
-10- ASLI ENVER


Döneminin en çok seyredilen dizilerinden biri olan Kavak Yelleri'yle ismini duyuran Aslı Enver, dizi sonrası bir çok karaktere hayat vermesine ve değişik roller tercih etmesine rağmen Mine karakteriyle anılmaya devam etti. Kavak Yelleri sonrası Ahu, Özlem ve Hicran gibi çok farklı karakterlerde ekranda boy gösteren oyuncu mesleğinde sağlam adımlar atmaya devam ediyor.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler