MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlişkinize zarar veren 5 davranış

Kötü giden ilişkinizin sebeplerini hiç düşündünüz mü? Bu davranışlardan biri ilişkinizi çıkmaza sokuyor olabilir.

İlişkiniz kötü mü gidiyor? Peki, bunun sebeplerini hiç düşündünüz mü? Farkında olmadan yaptığınız birkaç davranış ilişkinizi bitiş çizgisine doğru götürüyor olabilir. İşte ilişkinize zarar veren 5 davranış...

Eleştiri
İlişkiye en çok zarar veren davranışların başında eleştiri geliyor. İlişki uzmanları, evliliklerin bitmesinin en büyük nedeninin de bu olduğunu söylüyor. Farkında olmadan yaptığınız sert eleştiriler ve yargılamaların, partnerinizle aranıza soğuk duvarların örülmesine neden oluyor

Gerçeklikten uzak beklentiler
Yeni bir ilişkiye başlanıldığı zaman, beklentilere girmek de kaçınılmaz olur. Beklentiler, zamanla çiftlerin hareketlerine ve davranışlarına da yansır. Ancak buradaki en önemli sorun beklentilerin gerçekleşmemesiyle birlikte başlar. Büyük beklentiler içerisine girilmeden, rahatlık içerisinde yürütülen ilişkiler, mutluluğu daha kolay yakalar.

Kontrol takıntısı
İlişki uzmanları, kontrol takıntılı olmanın korku ve güvensizlikle yakından ilgili olduğunu söylüyor. Partnerinize sürekli "Bunu yapma!" ya da "Şöyle davranmaktan vazgeç" gibi onun hareketlerini kontrol edici davranışlarda bulunuyorsanız, ilişkinizi çok kötü bir yöne doğru sürüklüyor olabilirsiniz.

Karşılaştırma
Partnerinizi eski erkek arkadaşınızla karşılaştırıyor musunuz? Karşılaştırma yapmak, yeni başlayan bir ilişkiyi başlamadan bitişe doğru sürükleyen en kötü davranışlardan biridir. Mutlu bir ilişki yürütmek istiyorsanız, eski sevgilinizle yeni partnerinizi birbirine karıştırmayın. Herkesin farklı özellikleri olduğunu unutmayın ve yeni sevgilinizin davranışlarını yargılamadan önce zaman içerisinde onu tanımaya çalışın.

Rutinlik
Uzun ilişkilerin en büyük sorunu rutine dönüşmesi. İlişkinizi bu sıkıcılıktan kurtarmak ve farklı heyecanlar katmak için partnerinizle yeni planlar yapın. Örneğin, hep gitmeyi istediğiniz ama bir türlü gidemediğiniz şehirleri keşfedin, cuma akşamlarını sinema gecesi ilan edin ya da birlikte yeni bir kursa yazılın. İlişkinize farklılık katmanın size ne kadar iyi geleceğini göreceksiniz.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler