MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadınlar artık özel tasarımı tercih ediyor

Türkiye'de artık kadınların düğün ve mezuniyet töreni gibi özel günler için kıyafetlerini mağazalardan almak yerine diktirmeyi tercih ettiği bildirildi.

Bursalı modacı Dilek Kocakuşak, kadınların günlük kıyafetlerini mağazalardan aldığını, ancak "abiye" denilenleri moda evlerine diktirdiğini söyledi. Türk kadınının kılık kıyafetine önem verdiğini, özel günlerdeki giysilerinin sadece kendisine ait olmasını istediğini vurgulayan Kocakuşak, müşterilerine çok özel tasarımlar hazırladıklarını anlattı. Kocakuşak, özel kıyafet diktirmenin maliyetli olduğunu dile getirerek, "Adı üstünde özel tasarım. Her teferruatı hesaplanıyor. Çok ciddi bir işçilik var" dedi.

Modacılar olarak, kadınlara kumaşın alımından diğer aksesuarların seçimine kadar her konuda yardımcı olduklarını, bir kıyafet için müşteriyi en az 2-3 kez provaya çağırdıklarını aktaran Kocakuşak, "Özel dikim bir kıyafetin bitmesi 10 gün ila bir ayı bulabilir. Süre, seçilen kumaşa, kullanılacak aksesuarlara ve en önemlisi müşterinin bedenine göre değişir" diye konuştu.

Kocakuşak, özellikle eğitim öğretim yılı sonlarında ve yaz mevsimi başında işlerinde ciddi artış olduğunu belirtti. Hareketliliğin ilkbaharda başladığını söyleyen Kocakuşak, "Düğün sezonu öncesi kadınlar kıyafet diktirir. Düğün, mezuniyet baloları ve diğer özel günlerde kadınlar bedenlerine tam oturan kıyafetler giymek ister. Maliyetler yüksek görülebilir ama kadınlar için en mutlu günlerinde 'özel' görünmek çok mühim. Son yıllarda sadece evlenecek kızlar değil, sünnet anneleri de özel dikim kıyafet tercih ediyor" dedi.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler