MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

87 yıllık çınar: Hakkı Devrim

Basın-yayın dünyasının usta ismi Hakkı Devrim, 87 yaşında yaşam savaşına yenik düşerek aramızdan ayrıldı. 70 yıllık basın hayatında örnek bir gazetecilik örneği sergileyen duayen yazar Hakkı Devrim, yaşamı boyunca kalemini elinden bırakmadı.

1929 Eskişehir doğumlu Hakkı Devrim, 1947 yılında Kabataş Erkek Lisesi'ni bitirmiş, 1951 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak başarılı öğrencilik yaşamını geride bırakıp, 1950-1954 yılları arasında İstanbul Radyosu söz ve temsil yayınlarında reji asistanı olarak çalışmaya başlamıştır. Gazetecilikle 1952 yılında Son Saat dergisi ile tanışan Hakkı Devrim, başarılı röportajlarıyla döneminin çok konuşulan isimlerinden oldu. Daha sonraları Tercüman, Havadis, Yeni Sabah, Ege Ekspres ve Tasvir gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Yeni Sabah'ta genel yayın yönetmenliği yaptı; "Fısıltı" köşesinin yazarıydı.

YAŞAMI MEDYADA GEÇTİ
1965'te Meydan Dergisi'nin kurucuları arasında yer aldı. Meydan Larousse ansiklopedisinin genel yayın müdürlüğünü yaptı. 1973 yılında, arkadaşlarıyla birlikte Kaynak Kitaplar Yayınevi'ni kurdu. Bir süre basın-yayın dünyasından uzaklaştıktan sonra 1990'da Doğan Yayın Grubu'nda gazeteciliğe döndü ve tanıtım (promosyon) programlarında yer alan ansiklopedilerin hazırlanmasına katıldı. Daha sonraları, AD Kitapçılık'ta Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 1995'te Posta'da Telaynak köşesini yazdı. CNN Türk'te "Hakkıyla Sohbet" ve "Günbegün" adıyla sohbet programları yaptı. 2005-2011 yılları arası Okan Bayülgen'in birçok programlarında daimi konuk olmuştur.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler