MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güzelliğin karanlık yüzü

Drive'la (Sürücü) Only God Forgives'in (Sadece Tanrı Affeder) yaratıcı yönetmeni Nicolas Winding Refn, son çalışması The Neon Demon'da (Neon Şeytan), ergenlik, masumiyet, güzellik, bakirelik, fetişizm, narsisizm, nekrofili, saplantı, röntgencilik, hırs temalarını özgün bir anlatımla, etkileyici bir görsellikle irdeliyor.

Doğal bir güzelliğe sahip olan 16 yaşındaki Jessie moda dünyasına girip şöhret olmak için Georgia'dan ayrılıp Melekler Kenti Los Angeles'a gelir. Ünlü moda ajansı Roberta Hoffman'a modellik için başvurur, bu ajansa her gün büyük umutlarla Jessie gibi 20-30 kız gelmektedir. Küçük kasabalardan büyük düşlerle gelen kızlar baskı altında ezilirler. Dişlerini sıkıp direnenler ise New York'a gidip en büyük modacılarla çalışırlar, uluslararası başarılar yakalarlar.

Genç Jessie'nin hızlı yükselişi öteki rakibeleri Gigi, Sarah ve Ruby'yi çok rahatsız eder. Sonsuza dek sürecek sandıkları güzelliklerini korumak için bu kıskanç kadınlar Jessie'yi yok etmek için herşeyi göze alacaklardır.

Güzel model Jessie onu sömürmeye kalkan moda dünyasına karşı tek başına karşı koyar. Genç kızın saflığı, masumiyeti, bekareti ve doğal güzelliği tüm modellerin ona cephe almasına neden olur. Başta kurban gibi görünen naif, masum Jessie zaman geçtikçe bir canavara dönüşür.

Drive (Sürücü/2011) ve Only God Forgives (Sadece Tanrı Affeder/ 2013) filmlerinin yaratıcısı Nicolas Winding Refn, Neon Şeytan'da ilk kez bir kadın karakterin çevresinde olay örgüsünü kurar. Kadınlara hayran olduğunu vurgulayan Refn, " Her bireyin içinde 16 yaşında ergen bir Jessie var, onu Neon Şeytan'la uyandırıp özgürleştirdim" diyor.

Neon Şeytan'ı kadınların başrolde olduğu bir psikolojik korku filmi olarak Tanımlayan Refn, renklerle simgesel bir anlatım da uyguluyor. Mavi renk Masumiyeti, saflığı, kırmızı renk ise ihaneti betimliyor. Güzelliğin içinde adiliğin, bayalığın da olduğunu vurgulayan dramatik korku da beğenme, hayranlık duygusu yerini bir anda iğrenmeye, tiksintiye bırakıyor.

Filmin Özel Bölümler'inde fragmanlar, fotoğraf galerisi, filmden sahneler yer alıyor.

The Neon Demon (Neon Şeytan) Yönetmen: Nicolas Winding Refn Oyuncular: Elle Faning, Karl Glusman, Jena Malone, Bella Heathcote, Abbey Lee, Desmond Harrington, Christina Hendricks, Keanu Reeves/ 2016, 112 dakika, BirFilm / Format: Dvd.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler