MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'İstanbul Tiyatro Festivali' perdelerini açıyor

Oyun, dans, performans ve etkinliklerden oluşan zengin bir programla tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanan 19. İstanbul Tiyatro Festivali 9 Mayıs - 5 Haziran 2014 tarihlerinde şehrin farklı mekanlarında seyirciyle buluşacak.

Festival kapsamında ayrıca, ünlü konukların ve uzmanların katılacağı söyleşi, gösteri, film ve belgesel gösterimleri ile atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Bu yıl 9 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan 19. İstanbul Tiyatro Festivali, yurt dışından 7, Türkiye'den 34 tiyatro, dans ve performanstan oluşan 100'e yakın gösterimi, 13 farklı mekanda sanatseverlerle buluşturacak.

Festivali programı, Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Yekta Kopan'ın sunuculuğunu üstlendiği gecede, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve etkinliğin sponsorları Aygaz, Opet ve Tüpraş Genel Müdürleri birer konuşma yaptı.

İstanbul Tiyatro Festivali'nin Türkiye'nin kültür-sanat hayatında öncü rolünü sürdürebilmesi adına atölyeler ve eğitim programlarıyla da tiyatronun geleceğine katkıda bulunmaya devam edeceğini belirten İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı: "İstanbul Tiyatro Festivali, oyun, dans, performans ve etkinliklerden oluşan zengin bir programı tiyatroseverlere sunuyor. Böylesi renkli bir seçkiyi festival seyircilerine sunabilmekten dolayı mutluyuz. Asıl önceliğimiz ise iki senede bir düzenlediğimiz ve İstanbul'un tiyatro hayatına taze bir soluk getirdiğine inandığımız festivalimizi her yıl gerçekleştirebilmek. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler