Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    1300 yıldır gün ışığı dahi görmedi! İşçilerin kazması hazineye saplandı... Görenleri şaşkına çevirdi

    İngiltere’de gerçekleştirilen bir inşaat sırasında muhtemelen 1.300 yıllık olduğu düşünülen altın kolye de dahil olmak üzere değerli eşya ve altınların olduğu bir hazineye rastlandı. Bir mezarda olduğu tahmin edilen değerli eşyaların çıkartılması için bir kazı çalışması başlatıldı. Hazinenin Orta Çağ’da yaşayan zengin ve dinar bir kadına ait olduğu belirtildi.

    İngiltere’de bir inşaat alanında işçilerin temel atmak için açtıkları çukurdan adeta hazine fışkırdı. İşçilerin kazmalarına bir şeylerin takılmasının sonucunda yetkililere haber verildi ve bölgede bir kazı çalışması başlatıldı. Kazı çalışmasının sonucunda ise 630-670 yıllarına ait olduğu düşünülen 1300 yıllık eserler ortaya çıkartıldı.

    “HER ARKELOĞUN HAYALİDİR”

    1

    Londra Arkoloji Müzesi ekibinin lideri Levente Bence Balazs The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, “Britanya'da şimdiye kadar keşfedilen en önemli erken Orta çağ kadın cenazesi. Bu eserler 1300 yıldır gün ışığı görmemiş ve onları ilk gören kişi olmak tarif edilemez. Türünün şimdiye kadar bulunan en süslü örneği. Böyle bir şey bulmak her arkeoloğun hayalidir” dedi.

    2


    Mynet Youtube

    En Çok Aranan Haberler