Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    1920’li yıllarda yaşayan kadınların en büyük kabusu: Plaj polisleri

    Yaz tatillerinizi hatırlayın. Plajlarda ya da havuz başında bikinili ve mayolu olarak nasıl rahatça hareket edebildiğinizi düşünün. 1920’li yıllarda Amerika’da yaşayan kadınlar plajlarda istedikleri gibi hareket edemiyordu. Çünkü onların mayo uzunluklarını denetleyen plaj polisleri sürekli olarak devriyedeydi.

    Takvimler 1920 yılını gösterdiğinde vücudu saran giysiler ve mayolar moda oldu. Bu giysiler ise halk plajlarında ve diğer kamusal alanlarda belirli ölçülerde kuralları beraberinde getirdi. Özellikle plajlarda kadınların belirlen uzunlukta giysiler giymesi için polisler denetleme yapıyordu. Polisler bu iş için gerçek bir mezura ve cetvel kullanıyordu. Kuralları ihlal eden kadınlar istenilen uzunlukta giysi giymek ya da evlerine dönme zorundaydı. Kurallara itiraz edenler ise tutuklanıyordu. Plajlarda, terziler bulunuyordu ve onların işleri böyle kadınların eteklerinin boyunu uzatmaktı. Elbette, erkekler için de belli kurallar vardı ama bu kurallar, onlar için kadınlara oranla çok daha hafif bir şekilde uygulanıyordu.

    mayo

    Kadınlara plaja ilk geldiklerinde denetçiler tarafından karşılanıyordu. Ancak plajın içinde bazı kadın denetçiler dolaşarak ellerinde mezura ile kadınların mayo boyları ölçülüyordu. 1922 yılında Washington’da halk plajlarında giyilen mayoların diz üstünden en fazla 6 yukarıda olması gerekiyordu.


    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler