Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2020 yılında dilimize yerleşen ve sosyal medyanın gündeminde yorum batağına düşen sözler!

    2020 yılı herkes için oldukça zor geçti. Bir an önce bitmesi için günleri saydığımız yılın sosyal medyanın ata sporu haline gelen yorumlara konu olan kalıplaşmış sözleri... Koronavirüs nedeniyle evde kaldığımız zor günlerde gözleriniz sosyal medyada neler gördü? Kulaklarınız neler duydu? İşte detaylar...

    2020 yılı herkes için oldukça zor geçti. Bir an önce bitmesi için günleri saydığımız yılın sosyal medyanın ata sporu haline gelen yorumlara konu olan kalıplaşmış sözleri... Koronavirüs nedeniyle evde kaldığımız zor günlerde gözleriniz sosyal medyada neler gördü? Kulaklarınız neler duydu? İşte detaylar...

    KİŞİSEL GELİŞİME YÖNEL

    kişisel gelişim

    2020 yılında malum şartlardan dolayı psikolojik ve maddi anlamda zor günler geçirdik. Bu dönemde pozitifliği elinden bırakmayan ve nasihat vermeyi seven bir kesim içimize yönelmeyi tavsiye etti. Kişisel gelişim kitaplarına ve uygulamalarına olan talep arttı. Hatta sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda “Hayatı sev, pozitif ol, mutluluk içimizde” gibi sözler yerini almaya başladı.

    ASEMPTOMATİK

    asem

    Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle beraber daha önce sık kullanmadığımız kavramlar dilimize yerleşti. Semptom, asemptomatik ve pandemi gibi kavramlar günlük hayattaki yerini aldı. Asemptomatik denildiğinde çoğunuzun aklına Mehmet Öz ve Nusret Gökçe arasındaki diyalogun geldiğine eminiz.

    LAFI EVİRİP ÇEVİRİYORSUN

    bir başkadır

    Bir Başkadır dizisinin popülerleşmesinden sonra “Lafı evirip çevirme” sözü yeniden gündeme geldi. Meryem karakterinin sevilen bu repliği neredeyse her durum için kullanılmaya başlandı.

    MASAYA ÇIK TEPİN İSTERSEN

    mansur yavaş

    Mansur Yavaş'ın belediye meclisinde muhalifi olan vekile sarfettiği söz. Tabii internetteki Mansur Yavaş hayranları da olaya el atınca nur topu gibi bir kalıbımız oldu.

    KURUMUŞ BOĞAZIM

    kurumuş boğazım

    Gazapizm’in 2020 yılın başında çıkarttığı “Unutulacak Düşler” parçasının giriş cümlesi sosyal medyanın zulmüne uğradı. Şarkıda geçen bu söz üzerinden çok sayıda Tweet atıldı ve caps yapıldı. Sözün şarkıdan çok tuttuğunu söylesek abartmış olmayız herhalde.

    KAMERA AÇMASAM?

    kamera

    Online eğitim ve uzaktan çalışmanın 2020 yılında etkili olmasıyla birlikte kamera yaşamın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Her zaman müsait olunmadığı için “Kamera açmasam” kalıbı en sık kullanılan cümle haline dönüştü.

    KALSAN YA BU GECE

    sinan avcı

    Bir Başkadır dizisinin sosyal medyaya kazandırdığı bir başka kalıpla devam ediyoruz. Avcı Sinan’ın hayat verdiği karekterin repliği sosyal medyanın girdabında viral olmayı başardı.

    DEWAMKE

    devamke

    Türkçe’nin katlediği bir kalıpla sizlerle birlikteyiz. Neredeyse her durum için kullanabilecek olan bu ifade sosyal medyada en sık karşılaştığınız kelime olmaya devam ediyor. Hatta sosyal medyada “Devamkee” şeklinde bazı uzatılmış ve coşkulu versiyonlarına da denk gelebilirsiniz.

    VE ZONGULDAK

    zonguldak

    Koronavirüs salgını beraberinde kısıtlamaları da getirdi. İlk dönemlerdeki kısıtlamalarda nüfus yoğunluğu nedeniyle büyükşehirlerde kısıtlamalar hakimdi. Ancak vaka sayılarının beklenenden fazla artması ve risk grubundaki insanların yaşadığı Batı Karadeniz ilimiz Zonguldak da kısıtlama listesinde dahil edildi. Sonra da akıllarda 30 büyükşehir ve Zonguldak kalıbı kaldı.

    MEĞER NE KADAR ÇOK ŞEY SIĞDIRMIŞSIN ÖMRÜNE

    kırmızı oda

    TV 8’in iddialı yapımları arasında yerini alan Kırmızı Oda dizisi sosyal medyanın gündemine bu kalıbı taşıdı. Binnur Kaya’nın canlandırdığı psikolog karakterinin kullandığı bu replik her türlü evrilip çevrildi.

    PİSLİK İÇİNDEYİZ

    masumlar apartmanı

    TRT 1 ekranlarına gelen Masumlar Apartmanı dizisinde Ezgi Mola’nın canladırdığı Safiye karakterinin en çok kullandığı bu replik koronavirüs günlerinde sosyal medyaya adeta ışık oldu.

    Mynet Youtube


    En Çok Aranan Haberler