TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şubesi Koordinatörlüğünde bu yıl 7.’si gerçekleştirilecek "Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi" 18 Nisan’da başlayacak ve 3 gün sürecek.
MMO Başkanı Ali Ekber Çakar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer’i Adana’da 18-20 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek 7. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresine davet etti. Kongrenin açılışına Vali Hüseyin Avni Coş, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, İLO Türkiye Temsilcisi Ümit Efendioğlu’nun da davet edildiği bildirildi.
MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, 2001 yılından beri Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi'ni Adana'da düzenlediklerini bu yıl 7.sini gerçekleştirecek kongrede 36 sözlü bildiri, 55 poster bildiri, 1 açılış paneli, 12 özel oturum ile toplam 25 oturum gerçekleştirileceğini söyledi. Atıcı, “Amacımız, emekten, halktan yana bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla bu ekonomik ve toplumsal sorunu her boyutuyla bir kez daha tartıştırıp ortaya çıkan çözümleri kamuoyunun ve ilgili yetkililerin bilgisine sunmak görevini yerine getirmektir" dedi.
Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde 18 Nisan’da başlayacak VII. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresinde görüşülecek bazı konu başlıkları şöyle:
“6331 Sayılı İSG Kanunu ve İlgili Yönetmelikleri İSG Sorunlarını Çözer mi?”, “6331 Sayılı Kanun Bilgilendirmesi”, “Kamu’ da İSG Hizmetleri”, “İstihdam Statülerinin Değişiminin İSG' ye Etkileri”, “İSG Alanında Yazılım Programlarının Önemi, Yazılımla Yönetimin İlkeleri ve Öneriler”, “Enerji İzolasyonu”, “Şantiyelerde İşçi Sağlığı ve Güvenliğine Aykırı Olan Barınma Yerleriyle İlgili Kanıtlar ve Talepler”, “İş Kazası ve Meslek Hastalıklarının Hukuksal Uygulamaları”, “Yargıtay Kararları Çerçevesinde Meslek Hastalığı”, “Yargıtay Kararları Çerçevesinde İş Kazası”, “İş Kazasında İşverenin Ceza Hukuku Bakımından Hukuki Sorumluluğu-“, “İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği ve Uygulamadaki Sorunlar”, ”Meslek Hastalığı Tanısı Koyulduktan Sonra Yaşanan Sorunla ve Sorumluluklar”, ”Güncel İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları”, “İş Kazalarının Araştırılmasında Hata Üçgeni Analizi”, ”İSG: Şehir Efsaneleri ve Tabular”, “İş Sağlığı ve Güvenliğinde AB Politikaları”, "İSG Hizmetlerinin Piyasalaştırılması” ve “Ülkemizde, İş Kazası, Meslek Hastalığı ve Bu Nedenlerle Ölen Sayılarının, İllerdeki ve İş Kollarındaki Sigortalı İşçi ve İşyeri Sayılarına Göre Standardize Edilerek Değerlendirilmesi.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz