Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Şehitlik ulvi bir değerdir. Bu işin tanımlaması bizim haddimiz ve hakkımız değildir" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Turgut Özal Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kadına Şiddet' konulu konferansa katıldı. Konferans sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Fatma Şahin, İzmir Narlıdere'de bir huzurevinde yaşlıların yatağa bağlandığı yönündeki haberlerin sorulması üzerine, şunları söyledi:
"5 gün önce İzmir Narlıdere'deydim. Bu kurumu dolaştım. Bu kurum en iyi dediğimiz kurumalardan bir tanesi. Bugünkü haber üzerine ben idari soruşturmayı, genel müdürü ve denetim hizmetleri başkanlığımızı aradım. Kurumsal olarak gidip gördüğünüz zaman şu an Türkiye'deki en iyi kurumlardan bir tanesi. Çok iyi hizmet veriliyor. Orada gösterilen bir fotoğraf var, elleri bağlı. O hanımın ailesi aramış, 'kesinlikle biz şikayet edeceğiz' demişler. Dolayısı ile burada ellerinin bağlı olmasının nedeni, onun rızası
ile altı değiştirilirken yapılan bir çalışma olarak söyleniyor. Biz şimdi hemen farklı bir bireyden kaynaklanan, bireysel bir hatadan kaynaklanan şey de varsa hemen soruştuma açıyoruz. Kadın ve ailesi ile de konuşacağız. Ne tür bir hata varsa denetleyip sizlerle paylaşacağız" dşiye konuştu.
ŞEHİTLİK YASASI
Bakan Fatma Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Şehitlik Yasası ile ilgili olarak eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:
"Orada bir kavram kargaşası var. Biz şehitlikle ilgili bir tanım yapmıyoruz. Bizim kanunumuzun içeriğine baktığınız zaman 70'e yakın mevzuattan kaynaklı ve beş tane temel yasanın uygulamasından kaynaklı bir çok sorunu çözecek 20 maddelik temel bir yasa hazırladık. Bu yasayı hazırlarken, Genelkurmay, İçişleri, Maliye, Savunma Bakanlığı hep beraber ilgili bütün herkesle çalıştık. Şehit yakınları ve gazilerimizin mağdur ailelerinin talepleri üzerine biz bu yasal alt yapıyı oluşturduk. Şehitlik ve şehadet ulvi bir değerdir. Bu işin tanımlaması bizim haddimiz ve hakkımız da değildir. Zaten kanuna baktığınız zaman, biz şehitli ile ilgili bir tanım yapmıyoruz. Geriye kalanın, mağdurun, ailenin yanında olmak, çocuğunun yanında olmak, kardeşinin annesinin babasını yanında olmak, onun yaşamını kolaylaştırmak adına bir çalışma yapıyoruz. Asla şehitlik tanımı üzerine, şahadet üzerine yeni bir tanımlama yapmıyoruz. Bu zaten bir fani olarak, bir birey olarak benim görevim de değil. Böyle bir şeye ihtiyaç da hissetmiyoruz. Şehitliğin, şehadetin ne olduğu İslam dininde belli. Onun üzerine bize söz düşmez. Biz geriye kalanların hakkını hukukunu koruyacak bir düzenleme yapıyoruz. bu ikisini birbirinden ayırırsak bütün sorunlar çözülecek."
Bakan Fatma Şahin, Bahçeli ile de görüşerek yasayı kendisine anlattığını belirtti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz