Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, basının kentsel dönüşüme daha fazla destek vermesi gerektiğini belirterek, “Her gün gazetelerde çıkıyor ama biraz daha açıkgözlere elemine edecek tarzda, fırsatçıları kovalayacak tarzda, bu işi siyasetin dışına çıkaracak tarzda. Basının bu işe çok daha fazla destek vermesi lazım” dedi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle ortaklaşa düzenlediği “Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu”na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’nin en önemli meselesinin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. Bakan Bayraktar, vatandaşların kentsel dönüşümü benimsemesi gerektiğini belirterek, “Bu işi, biz bunu anlatmamız lazım, benimsetmemiz, kabullendirmemiz lazım. Açık gözleri de, fırsatçıları da, kötü niyetlileri de elemine etmemiz lazım. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Biz 60 milyar dolara yakın parayı enerji ithalatına veriyoruz. Geliyoruz binalarımızda yüzde 45’ini kullanıyoruz, yüzde 45’in 40’ını da savuruyoruz. Diğer taraftan birçok özelliği var. Bu işler uygulama safhasında belli olur. Uygulama yapılırken bir takım eksiklikler, aksaklıklar, hatta yönetmelikte değil yasada olabilecektir. Yeni çıkardığımız yönetmelik bize çok müthiş bir uygulama derinliği pratiği getirecektir. Bir tek müteahhitler ya da arsa sahipleri bu işi acaba yeni arsamızın emsalini nasıl iki yaparız diye bakıyorlar” diye konuştu.
Kişi başına gelirin 20-25 bin olduğu zaman şehirlerde Amerika’daki gibi banliyölü evlerin olacağına dikkat çeken Bakan Bayraktar, “Ne zamanki 20-25 bin kişi başına gelirimiz olur, o zaman şehirlerimizin etrafını sarmalayan gecekondu, salaş yapı, ruhsatsız yapı olmaz. Dere yataklarını, su havzalarını mahvetmez, o zaman Amerika’daki gibi banliyölü olur. Bu işte kafasını yorabilen herkesin bu işe el vermesi, destek vermesi lazım” dedi.
Basının kentsel dönüşüme daha fazla destek vermesi gerektiğini de belirten Bayraktar, “Kentsel dönüşümde basına büyük görev düşüyor. Her gün gazetelerde çıkıyor ama biraz daha açıkgözlere elemine edecek tarzda, fırsatçıları kovalayacak tarzda, bu işi siyasetin dışına çıkaracak tarzda. Basının bu işe çok daha fazla destek vermesi lazım” şeklinde konuştu.
Japonya’nın 30 sene önce deprem riskinden kurtulduğunu ifade eden Erdoğan Bayraktar, Japonya’da 7 şiddetinde deprem olmasına rağmen vatandaşların işlerine devam ettiğini vurguladı. Bayraktar, “7 şiddetinde deprem oluyor, millet işinde gücünde. Sallanırken bir yandan yazısını yazıyor, imzasını atıyor. O noktaya geldi, bizim de Türkiye olarak bu noktaya gelmemiz lazım. Artık 1999’daki büyük travma, 18-20 bin insanımızın yok olduğu, 45 saniyede ekonomimizin yüzde 10 küçüldüğü o travmalardan kurtulmamız lazım. Ne kadar gücümüz varsa koşturuyoruz. Kesinlikle burada bir siyaset farkı gözetmiyoruz. Hangi belediye hazırlıklıysa, vatandaşla beraber bütünleşmişse o belediye ile yürürüz. Kentsel dönüşümde mutlaka başarı elde etmemiz lazım” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz